reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Julia - nie wiem co to takiego ten proszek, ale odczyn zasadowy ma na pewno mleko... więc do odkwaszania można podziałać mlekiem (neutralizuje).

AsienkaR - super, że masz taką pomoc w kuchni!!!

reklama
dziewczynki mam pytanko czy ktorac z was miala cesarke? jesli tak to dlaczego? pytam poniewaz mialam usg w 34 tyg i wyszlo ze maly jest za duzy jak na swoj wiek robili mi testy cukrzycowe ale czekam jescze na wynik wiem ze w pl jesli maluszek ma ponad 4kg to przewaznie robia cesarke nie wiem jak to tutaj wyglada

Jutro mam wizytę w szpitalu. P miał jechać ze mną i Zuzią, ale zapomniał w pracy poprosić o wolne:wściekła/y::confused2: i musze jechać sama autobusem. Chciałam jechać z Zuzią ale to długa wyprawa jak dla 2,5 letniego dziecka:sorry2:. Najpierw godzina autobusem, potem z dworca do szpitala na nóżkach musiałaby przejść. W szpitalu około 3 godzin i potem powrót do domu:sorry:. Najprawdopodobniej zostanie z sąsiadką. A tak miałam ochotę pokazać jej dzidzie na monitorze od usg. No mówi się trudno:-(.

moniaa - kuzynka urodziła niespełna 4 mies. temu córeczkę o wadze 4430g i tez cesarki jej nie zrobili, wiec trudno powiedzieć

Tichonek - miło Cię "zobaczyć" - pisz co u Ciebie i dlaczego do nas nie zaglądasz???? Oprócz ogłoszeń o rzeczach do sprzedania.

Dzień dobry w nowym tygodniu:)
Tichonek-ja w Pl rodziłam Dadzię-4.250-tez siłami natury,więc nie powiedziane,że jak kloc to cesarka;-)a gdzie się podziewasz kiedy Cię nie ma?
AsieńkoR-skąd ja to znam...z tym,że u mnie to teraz 4 pary rączek dodatkowych:/i nie powiem zeby zawsze mi się to podobało:(
AsieńkoM-miłej wizyty:)))

Witam, co do cesarki to ja sama też nie miałam, ale moja szwagierka 8miesięcy temu rodziła, Synek 4100kg i też cesarki nie miała, a muszę napisać że ona jest strasznie drobniutką osóbka :) nawet wszyscy byli zdziwieni że taka drobinka takiego wielkiego chłopa urodziła sama ;) większość pisze, że nie miało cesarki, więc chyba jednak nie jest tak jak w Polsce, choć też pewnie zależy od szpitala i personelu, szwagierka rodziła w Mullingar. Moja znajoma rodziła i cesarke miała, ale dlatego że ona miała nadciśnienie- a cesarke miała nagłą, nie planowaną wcześniej. Myślę że nie masz się co martwić i wszystko będzie ok. powodzonka :)

nam pogoda weekendowa nie sprzyjała, co chciałam gdzieś dzieciaki zabrac to zaczynało padac :p

AsienkaM1986 szkoda ze Corcia nie moze jechac z Toba, moja była w podobnym wieku jak braciszka zobaczyła a do tej pory to pamieta, jak pozniej bylam w kolejnej ciazy to caly czas pytala czy moze jechac ze mna zobaczyc dzidzi, ale wtedy niestety nie bylo jak :( ale to dopiero 15tydzien, wiec moze jeszcze bedzie miala okazje zobaczyc? :) powodzenia :)

Hej.
Wekeend minal milo,w sobote Igorkowi wyprawialismy urodzinki.:-):-)Tydzien wczesniej ze wzgledu na mojego brata,ktory jest u Nas na wakacjach.W piatek juz wraca do Polski,szkoda ze ten czas tak szybko mija.I dzis znow poniedzialek,jakas dzis jestem zmeczona i wogole nerwowa.Nieraz tak bywa.
AsienkoM udanej wizyty.:tak:
Milego Dnia zycze.

reklama
Monia061- miałam dwa lata temu cesarke z tym że była to emergency. Męczyłam się półtora dnia ale antek nie współpracowal. Lekarz i tak beszczelny bo po cesarskim chęciu powiedział do mojego że i tak bym nie urodziła naturalnie bo mały ważył 4200 więc nie wiem po co mnie tyle trzymali i męczyli:-( wszyscy byli w szoku że duży się ur bo brzucho był mały. Za 10 tyg czeka mnie kolejny poród ale lekarz w polsce odradzil naturalny poród-mówi że drugie może być większe a nie daj bóg pęknie macica to dzidzia umiera a mnie jak odratuja to bez macicy. Więc nie chce ryzykowac. Przy każdej wizycie na usg mówię im że chce cc bo się boję i po temacie. Ale tak jak dziewczyny wyżej pisały dla nich nie ma znaczenia czy bobo waży 3kg czy ponad 4 wszystko by chcieli natura załatwić..
A tak z innej beczki dziewczyny jutro wysyłam papier do macierzyńskiego bo księgowy wrócił i mi napisze ten papier co trzeba. Jak myślicie długo będę czekać na decyzję jak dostaną ten papier? Miłego dnia dla każdej. ;-)

Do góry