reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witajcie

Wichurko - nasza córcia najpierw nauczyła się tylko języka polskiego, w ubiegłym roku chodziła do tutejszego przedszkola, więc sie trochę osłuchała z angielskim, a w tym roku zaczęła szkołę. Muszę przyznać, że nawet nieźle sobie radzi.

reklama
Hejo, ja przelotem, czas szybko leci jak się do pracy chodzi...
Alicji już dwa ząbki wyszły :happy2: szybciej jej idą niż Marcelowi:tak: płaczliwa nie jest na szczęście, tylko rzadkie kupki robi...
Poza tym wsio ok.

Hejka

U nas Zuzia rozkręca się z mówieniem, czasem można paść ze śmiechu. Ostatnio przyniosła mi płyte z Barneyem i mówi " Mamo, ta bo Bany tancy". A w sobote po całym dniu pomagania tatusiowi pod wieczór przyniosła mi pilot od DVD i z proszącą minką mówi "bubuś" (Kubuś Puchatek)

Wichurka mała jest bardzo zadowolona, nauczyła się ładnie wyciągać i wpychać te pudła pod łóżeczko bo kółeczka mają więc ma łatwiej. Jak miała kącik w salonie to na ścianie były naklejki, nie ruszała ich, a teraz przenieśliśmy te naklejki do pokoju i teraz ja za bardzo interesują. OOO i pierwszy raz dzisiaj kredka pomazala mi ściane:wściekła/y:, łobuzica jedna:sorry:. Wstawie fotke jak Zuzia pomagała a nie mam jeszcze fotki pokoju. Musze jeszcze tylko pare ramek jej zawiesić ze zdjęciami i może z jedne naklejki dokupić.

Barmanka gratki dla Ali za zębolki.

Miłej nocki, wracam do czytania książki.

Bry
Wichurko moja to głównie po polsku mówi, ale za to jak najęta, szybko zaczęła, po angielsku dopiero zaczyna, kilka kolorów zna, troszeczkę liczy, ale we wrześniu zacznie przedszkole to się podszkoli
AsienkoM dziękuję za wczoraj. Zuzia pokoik ma uroczy, a jaka jest słodka jak się tak do mnie co chwilkę tuli:rofl2:, aż Ania zazdrosna się robi, no ale niech się przyzwyczaja, ślicznie się rozgaduje. A facet od piecyka był?
Barmanko gratki ząbków, zaczęło się nie?. Dobrze, że w porządku to znosi

Czesc! :)

Katrina,a pisac bedziesz ja uczyła po polsku? :) A dzieci z tego co wiem, to szybko łapia jezyk obcy.

Barmanko
no to dobrze, ze nie placze :) 2 zabki - brzmi dumnie :)

AsienkoM
jaka Zuzka smieszka na fotce przy składaniu łóżka :) Oja, widac radoche :) No super po prostu :)

AsienkoR jestem pewna, ze jak pojdzie do przedszkola to szybko złapie. Córy znajomego urodzone w Polsce, mowiace po poslku, przeprowadzka do Irlandii i teraz tak nawijaja po angielsku, ze szok, miedzy soba tez po ang rozmawiaja...

Miłego dnia! :)

Wichurko ja o tym wiem, więc się nie przejmuję, dużo jej daje polskie przedszkole w soboty, Ania kocha tam jeździć. Teraz już się nie boi irlandzkiego przedszkola. Na warsztatach mówili, że bardzo ważna jest wymowa poprawna, żeby z dzieckiem ćwiczyć, bo potem łatwiej o naukę pisania ortograficznego

Hejka

Zuzia tez łapie angielskie słowa, np jak chce pić to nie woła ani pić, ani sok, ani woda (mimo, że zna te słowa) tylko woła juice. Dla dzieciaków moim zdaniem angielski jest łatwiejszym językiem.

Asienka_r był facet do piecyka dopiero koło 19 i okazało się, że są 2 cześci do wymiany i dzisiaj pod wieczór ma przyjechac i je wymienić.
Wichurka a no radoche miała, ona lubi takie majsterkowanie, ja tez tak miałam i mam. Z mężem uwielbiamy razem składać meble, jako nastolatka razem z tatem wyłorzyłam wszystkie ściany w domu panelami.

Hej.
AsienkoM racja dzieci bardzo szybko łapia język.:tak:
Barmanko gratki dla córci za zębolka.:-)
Dłuży mi sie dzis dzień jakoś,wczesniej była Aniaa na cherbatce:-)Igorio wstanie to wybieram sie do kolezanki w odwiedzinki.
Miłego popołudnia.

reklama
Wichurko, ja tez mialam okropne bole glowy i okazalo sie ze to od kregoslupa(dokladniej od kregow szyjnych). Moze warto zbadac sie pod tym katem..?

U mnie ciaza jakos leci, malenstwo zaczelo kopac, az nie moge uwierzyc ze polowa za mna...
Troszke sie przerazilam slyszxac o sprawie w Galway miesiac temu...ja tez bede rodzic w tym szpitalu i bardzo sie tym wydarzeniem przejelam...:(

Do góry