reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej!
Barmanko podrzuc mi prosze przepis na to ciasto marchewkowe;-):-)wiem ze gdzies jest ale ja chce ten Twoj!!:-):-)
Gliwa witaj!
AsienkoM jak locik?

w sobote beda maszyny do szycia w LIDLU za UWAGA 39,99e :szok::-D

pogoda fajna,nie?!:wściekła/y:

Milego dnia:)

reklama
Witam:-)
Zaczyna się pogoda pt."Tylko do szkoły i z powrotem":confused2::-D
Ciemno,leje,zimno:dry:
Dziś idziemy pomiędzy 18 a 20-tą oglądać nową szkołę Radka:-)Jest wieczór otwarty:tak:Szkoła z zewnątrz piękna,zobaczymy co w środku;-)
Wczoraj byliśmy u znajomych z osiedla,jak o 18-tej poszliśmy,tak o 23:30 z powrotem wróciliśmy:szok:Były jeszcze 2 inne rodziny,wszyscy znajomi z Radkowej szkoły:tak:Pojedliśmy,popiliśmy,pośmialiśmy się,tego mi było trzeba bo ostatnio słabo u mnie z humorem:sorry:Wychlałam całe wińsko sama:szok::zawstydzona/y::-DJa,niepijąca praktycznie tak pociągnęłam,że szok:-DA dziś zdrowiutka jakby nic:-)Dobrze,że to wińsko przyniosłam bo wszyscy wódę walili albo driny a ja wineczko opróżniłam.Gospodyni mi jeszcze drinka zrobiła,ale już się nie dałam namówić bo jakbym namieszała to bym dziś zdychała:sorry:
GLIWA witaj:tak:
Ewelcia ale robiłaś już tego marchewkowca z przepisu z BB?Na prawdę pyszotka,jak je robię a ktoś próbuje po raz pierwszy to chwali pod niebiosa:-D

Tichonku wlasnie nie robilam:)musze wreszcie zrobic.
Ja w sobote robilam "Legumine Krolewska"przepis mam od M sis,stary jak swiat;-)
No to zaszalas troszke wczoraj:-pale co tam raz na jakis czas to i ksiedzu wolno;-)

Zrobilam sporo "pilmienkow"troche ugotowalam,reszte zamroze;-)...musze teraz ten balagan w kuchni ogarnac:sorry2:

hejoo, my wczoraj cały dzień poza domem :cool2:

Ania, dzięki :*

Ewelcia, jak spije kawke to zerkne na ten mój przepis :tak:
Legumina królewska? A co to? dobre? do czego smak podobny? nie znam tego...

Tichonek, super że miło czas spędziłaś :tak: nooo i żebyś już więcej nie gadała "że ty nigdzie nie wychodzisz":-)

Gliwa, witamy witamy na irlandzkiej ziemi :happy2:

Ewelcia, mam inny przepis niż te ktore są już u nas na forum.. nie wiem czy napisać tam czy tu...napisze tu, jak coś to moderator mnie pogoni i przeniose przepis do odpowiedniego wątku ;-)
4 jajka, 1/2szkl cukru, 3szkl mąki, 1 łyżeczka sody, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 duże marchewki (możesz dodać z 1 więcej jak cuś), 2 średnie jabłka, 150g orzechów włoskich, 50g rodzynek, 3/4szkl oleju, szczypta soli (nie wiem po jaką cholerę :/), szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej (ja dwa ostatnie składniki dałam tak z płaską łyżeczką bo lubie mocne akcenty w cieście ;) ). Rodzynki, orzechy namoczyć we wrzątku. Na grubych oczkach zetrzeć marchew i jabłka. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek, sode, olej, marchew,jabłka, rodzynki i orzechy, plus pozostałe. Piec: 170st - 40 min.
Uwaga ode mnie - dość ciężko się miksuje (z racji 3szkl mąki).

Barmanko dziekuje juz spisalam:)...a pwiedz mi jeszcze w czym to pieczesz?
Tej Leguminy sie nie piecze,tylko gotuja takii krem potem miksuje sie z margaryna a na wierzch owoce i galaretka:)W smaku hmmm....nie wiem,jak to opisc(nie do opisania poprostu:-D)nie no dobre jest....do kawki po obiedzie w sam raz taki deserek:)
Przepis potem wrzuce...lece ogarne mlodego,bo na dwor chce isc przed dom,jak zadne dzieci jeszcze nie biegaja....on juz o 7 chcial isc:baffled:

Kaszel mnie wykonczy:-(

reklama
Ewelcia, piekę w takiej okrągłej tortownicy, bo to ciasto fajnie wygląda jak jest wysoki. I ja zrobiłam nie z 4 a z 5 jajek ;-) właśnie po to by był wysokie :sorry2:
to Twoje ciasto czytałam że z mleka się robi?.. :ninja2:

Ja już chatke ogarnęłam, zupke zrobiłam, porządek z kwiatkami przed domem zrobiłam:tak: Alutka śpi, Marcelowi zaraz dam jakieś prace artystyczne i co? i chyba do szydełka zasiądę :-D
Jak m wróci do domu to chce iśc do przychodni zważyć i zmierzyć Alicje, to tak z okazji minionego 4 miesiąca:tak: i wtedy sobie wyjdziemy wszyscy do parku - pogoda cudna :tak:

Do góry