reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

odkrylam przed chwila ze Szym ma ospe:laugh2::rofl2:...
teraz nie wiem,czy dzwonic do Polandii zeby mi wyslali cos na ospe?czy tutuaj cos kupic?
nie znam tutejszych lekow ...mozecie mi podac nazwy?bede wdzieczna/.//aa no i czy skuteczne sa?

reklama
Bry
Ewelcia dla Szyma zdrówka, a z leków EURAX ktoś polecał.

Ania niby zdrowa, ale rano ma taki suchy męczący kaszel:-(, miała katar w Polsce i pewnie teraz na kaszel jej przeszło, ech... Ja prawie ogarnęłam, jeszcze w papierach porządek trzeba zrobić:-p. I czekam na czwartek w Lidu, bo mam ochotę kupić Ani dywanik, bo już nam się znudziły puzzle piankowe:-p:rofl2:, a doczyścić to to:no:

Dobrego dzionka

Hejoo, ale pogoda, co??:baffled::baffled:
Witam się z rana i spadam jakieś pranko wstawić bo się nazbierało:nerd:
Glutkowi muszę ciuszki poprzeglądać bo się jakoś dziwnie krótkie porobiły :szok:;-)
No nic, miłego dnia Wam :tak:

aaaa Asienka Ty się chyba pytałaś czy ktoś mi pomaga, tak słońce - mąż ma wolne więc dużo mi pomaga w domku:tak: :tak:

Witam:blink:
Barmanko witamy Was serdecznie,dawaj fotę Alusi:-)...No,właśnie z tym roztargnieniem...Do mnie es nie doszedł:-(
Margaritta niedobra Ty ciotka,nunu:-p
Asieńko_r pokaż Anię:-)
AsieńkoM na tym festynie w sobotę,w szkole polskiej był ten dentysta co mój P u niego zęba robił i pokazałam mu Mateusze wędzidełko i powiedział,że faktycznie jest źle przyrośnięte,trza będzie usunąc,ale w wieku około 10 lat i laserowo:tak:
Ewelcia zdrówka dla Szyma,będziecie miec z głowy:tak:
ViKamcia spóźnione życzenia dla kwiatuszka Twojego:tak:

A nasz Matt zyskał dwa nowe ząbki:-)Dwie czwórki na dole się przebiły i lada chwila jedna górna czwórka wylezie:-)

witam
znowu dyszcz:no:
Ewelcia-zdrówka Tobie i Szymkowi:tak:
Barmanko-śliczny suwaczek:-)dobrze,że mąż pomaga Ci w domku
Tichonek-gratuluję kolejnych Matinych nabytków w buźce:)))
No pędzę...Marta mi dzieci do szkoły zawiozła(dziex),ale jest co robić:tak:Miłego dnia Wam

Tichonku pewnie sam ją na żywo zobaczysz w niedzielę:-p:rofl2: a Mateuszkowi gratuluje kolejnych zębowych nabytków. Ania była u dentysty na pierwszej wizycie, ale takiej profilaktycznej, wszystko było ładnie, ale nie daa sobie za bardzo ząbków pokazać, mowimy do niej Aniu pokaż ząbki, otwórz buzię a ona : nie:), ale powiedziała, że ma białe i że myje i pluje:):):), znaczy płucze. Kazała nam obserwować cz nic się nie dzieje

Witam

Ja siedze przejęta, bo bratowa P ma wywoływanie dzisiaj, ale pisała, że czeka ich długi dzień bo brakuje łóżek wolnych w szpitalu. :baffled:

Ewelcia zdrówka dla Szyma i oby łagodnie przeszedł ospe
Barmanka to dobrze, że mąż ma wolne
Tichonek dzięki za informacje, i gratki dla Matta za kolejne ząbki, u nas młodą męczą juz długi czas i wyleźć nie chcą.

ewelcia nam lekarka przepisala ten zel :tak:http://www.boots.com/en/ViraSoothe-Chickenpox-Relief-Cooling-Gel-75g_1002773/
Vikamcia spoxnione zyczonka urodzinowe dla cory
Asienko opowiedz jak Twoja Ania przeszla to przebijanie uszu bylyscie u kosmetyczki? ja bym chciala zeby Oliva tez miala dziurki ale ona nie chce teraz bo sie boi ze bedzie to bolalo.

Pogoda do bani znowu dzien w domu nas czeka a w Pl 30stopni.
A ja poobijana o maly wlos i bym sobie sama prawá reke zlamala. Bralam kápiel i mi sie zimno zrobilo patrze a ja mam w suficie uchylone okno wiec sobie wstaje i je zamykam no i bach reka mi sie oblizgnela i nogi i prawie wyladowalam za wanna:zawstydzona/y:nawet nie pamietam jak to zrobilam ale zatrzymalam sie na prawej rece . naszecie nie spuchlo ale z trudem sie ubieram i wogole oszczedzam sie i nic ta reká nie robie- wiec burdel w chacie bo sprzatac nie moge.Az sie boje myslec co by bylo gdybym sobie wtedy zlamala cos.

Ostatnia edycja:
Kasiuleczko najpierw jej tłumaczyliśmy jak to będzie wyglądało. Poszliśmy do kosmetyczki, wybrała sobie kolczyki, pogadała z panią, , usiadła na kolanach, pani powiedział, że musi jej umyć najpierw uszka (wydezynfekować), powiedziała, że musi jej namalować coś flamasterkiem, znaczy te miejsca, gdzie maja być dziurki, pokazała pistolet i jaki to będzie dźwięk, robiły jej we dwie równocześnie, więc młoda nawet nie poczuła kiedy co i jak. Potem się troszkę rozpłakała,a le sekundkę, to chyba nie z bólu tylko tak profilaktycznie, ale zaraz jej pokazaliśmy, jak ładnie wygląda;-). Powiedziały nam, jak dbać o uszka, dały dyplom super odważanej dziewczynki . Znosi to dobrze, pierwszego dnia troszkę mówiła, że ją boli, ale nie dotyka, nie próbuje ściągać, daje sobie poruszać i psikać Ociseptem, dobrze śpi. My jej zrobiliśmy, bo Ania sama chciała, prosiła, że też chce jak Jula( moja siostrzenica) i ciocie, więc jeśli Oliwa nie bardzo chce to może lepiej poczekać aż sama zdecyduje

reklama
Do góry