reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ewelcia,Gliwa-a dzieki sliczne,ale...póki co to takie luźne przewożonki-dziś 3kartony zawieźliśmy,jutro kilka i tak do kwietnia:tak:
Aaniu-co racja to racja-ale ktoś zacząć musi coby druga strona rewizytę mogła zrobić;))))
Barmanko-ale już lepiej,jak mniemam?odpoczywaj,pierz i pakuj torbę;))))
No dobra-fruuunę,a Wam przyjemnego wieczorku

reklama
witajcie

Lubiczanka - kusiłaś tym deserkiem (głównie truskawkami), ale wiesz ok. 400km, to troszkę daleko....

Biola - to co Nikuś ma na główce to wygląda na AZS - Alina miała takie policzki, sterydów n ie używaj na twarzy, stosuje sie je dość intensywnie 3-4 razy dziennie, ale krótko - chyba do 5 dni,
Na pewno ma to alergiczne tylko na co... sprawdź koniecznie, bo inaczej to właśnie tak wygląda, że dziecko to rozdrapuje i robią się ranki.
Kosmetyki najlepiej Oilatum lub Emolium i kąpanie tak co 2-3 dni i nie długo, żeby nie wysuszać skórki.

Ostatnia edycja:
Biola tak jak pisze katrina Oilatum do wanny i szybkie kąpiele co 3 dni. I tą maścią po kąpieli smaruj , a na sterydy trzeba uważać mało na skóre dawać. Pościel antyalergiczna i lekka , nie może się pocić w nocy bo to podrażnia i powoduje drapanie:/
Z AZS się męczyliśmy ze 3 lata, i tak nadal się boję czy nie wróci tak jak zeszłego roku:/ Powodzenia

Dzień dobry:)
Mimo że brak słoneczka u nas to ciepło na dworku, pranie już się suszy:-p

Biolu masz faktycznie ciężki orzech do zgryzienia z tą alergią. Powodzenia w szukaniu alergenu, dobrze, że niedługo do Polski lecisz to może Ci pomogą

Dobrego dzionka

O boszz ale się obudziłam zadżumiona :baffled: nie dosyć że skurcze nóg w nocy miałam, to jeszcze młody nad ranem do nas przylazł:dry:
Miałam dziś ambicjonalnie zrobić pierogi z serem, ale mężowy stwierdził co bym się nie przemęczała i zrobiła zwykły makaron z serem. Cóż, ale mi się chce pierogów :zawstydzona/y:

Lubiczanka, czuje się o wiele lepiej, plecy bolą jak za dużo w pionie jestem, ale to chyba normalne na tym etapie ciąży. Niestety znów co jakiś czas wracają skurcze nóg.. muszę się gp zapytać czy mogę dołączyć jeszcze jedną tabletkę potasu i magnezu, sama nie chce decydować. Poza tym ręce się rwą do roboty, coś bym porobiła, a niestety ciało odmawia posłuszeństwa - mam wrażenie że "jade na wstecznym":baffled: i strasznie mnie to wpienia:confused2:

Biola, prawda - niestety - taka że nasze dzieci (te alergiczne dzieci mam na myśli) w pewnym czasie są niechlubnymi królikami doświadczalnymi, bo dotąd dopóki nie będziesz wiedzieć co dzieciaka uczula postępujesz metoda prób i błędów. Eliminuj po jednym alergenie. Czyli jak teraz planujesz odstawić kosmetyki J&J to nie odstawiaj w tym samym czasie mleka - bo jeśli wysypka minie to nie będziesz wiedziała który czynnik zawinił.
Tutaj są też dostępne sterydy na twarz (podobno bardzo lekki, zresztą takowy musi być), mamy nawet taki ale nie miałam przyjemności go używania, i obym nigdy nie użyła bo to jednak buzia.. My tutaj z MArcelem chodzimy też do szpitala dziecięcego właśnie z tą jego exemą (bo taką diagnozę wystawiono nam w szpitalu). Od gp wzięliśmy skierowanie do szpitala na badania. Nie wiem co mam ci jeszcze napisać, jak coś to pytaj.
Aaaa jeśli byś chciała przetestować Nutramigen to mogę Ci dać puszkę tego mleka. Wiesz gdzie mieszkam, więc jak coś to wpadaj!

reklama
Witam
Katrina-no fakt400km to już wyprawa prawdziwa:sorry2:
AsieńkoM-ale Ci dobrze z tym obiadkiem:tak:Ja nawet pomysłu nie mam:baffled:
AsieńkoR-u mnie też pranie wisi-w domu,na dworze...kilka czeka na wypranie-echhhh...Normalnie szop pracz jestem:blink:
No a dziś przed szkołą jeszcze kilka pudeł zawiozłam do nowego domku:)Śmiać mi się wczoraj chciało-dzieci widziały dom od srodka pierwszy raz i pierwsze słowa Dawidka-nie podobaja mi się dywany(mnie zresztą też:baffled:),J potem na chwilkę do landlordki poszedł i kazałam iść dawidkowi z nim zeby zobaczył jej dywany i wiedział,że może być jeszcze gorzej;)Wrócił biegiem i powiedział-noooo,nasze takie straszne nie są:-D:-D:-DA tak poza tym walka o pokoje była;)Wszyscy chcieli mieszkać w...naszej sypialni;)Doszliśmy do porozumienia-cóż,przekupstwa znają od tysiacleci;)))))
Miłego dnia Dziewczynki

Do góry