reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dzień dobry:)
Ewelcia-dzięki wielkie:*
Gastone-no rzeczywiście coś tu nie halo:/może poprostu młody ma tendencję do wyższej temperatury?a jak jego samopoczucie?Narzeka na cos?
Gliwa-a no strach-tym bardziej,że tir na obwodnicy stał i tak mi dziwnie było:/
Anineczko-pozwolisz,że M dziś osobiście uściskam???;-):-DMam nadzieję,że u Was choć troszkę lepiej ze zdrówkiem?
No dziś to ja już czuję te mięśnie...ale samopoczucie rewelacja-kupiłam sobie CLA i staram się nie jeść słodyczy w ogóle(zobaczymy jak długo wytrwam)w związku z czym dziś sobie na śniadanko pozwoliłam-pół miseczki musli-bleeeee:crazy:
Miłego dnia Kobietki:)))))))))))

Witam się:-)
I już weekend:-)Szkoda tylko,że prognoza pogody niezbyt obiecująca:confused2:Ale nic to,wieczorem goście przyjeżdżają i do niedzieli pobędą więc będzie wesoło:tak:
Ciasto marchewkowe upiekłam,jeszcze tylko polewę dorobic,sałatka się robi:tak:Posprzątac jeszcze muszę:sorry:
matosiatato

mark-cake.jpg

Witam wszystkich, jestem nowa na tym forum, odkrylam je przez przypadek pare dni temu (!) jakas zakrecona jestem.
Pare slow o mnie:
Mieszkam w IE od 2004 roku, mam synka 2 lata i 1 miesiac (wiek skorygowany). Obydwoje z mezem pracujemy i wiecznie barkuje nam czasu, zawsze jest jeszcze cos do zrobienia. W domu prawie nie wlaczam kompa wiec pisac bede jedynie na przerwach w pracy.
Crea: Moj maly jest wczesniakiem (30 tydzien) dlatego moge sie podzielic paroma informacjami:
Do szpitala tak naprawde to nic nie jest potrzebne dopoki dziecko nie bedzie przeniesione do hot cot, ale milo jest miec cos swojego dla dziecka. Przydadza sie:
-
Kolorowe przescieradelka do inkubatora ( takiej samej wielkosci jak te do koszyczkow)
- Welnianie, cieple czapeczki
- Kocyki do owiniecia dzieka jak bedzie sie je bralo na rece ( najlepiej z materialow ktore mozna prac w wysokiej temperaturze bo wszystsko musi byc jak najbardziej sterylne)
- Z ubranek to na poczatek same body najlepiej rozpinane z kazdej strony ( na 1.4kg) , na pozniej ok (1,8kg) zwykle body i spiochy. ( ubranka jak dziewczyny pisaly mozna dostac w Tesco i Mothercare, czasami rowniez w Dunnes, Next oraz na stronach:
www.babyboos.ie , www.babynation.ie , www.babyprem.com, Duzo przydatnych info mozna znalezc na: www.wczesniak.pl , www.irishprematurebabies.ie
Jezeli chodzi o sciaganie mleka to trzeba to robic regularnie co trzy godziny, najlepiej miec przy sobie zdjecie dziecka- to pomaga. Sa miejsca w ktorych mozna wypozyczyc pompe do sciagania pokarmu- super sprawa.
Pozdrawiam,zycze wszystkim milego dnia i duzo zdrowka.

Witam

Lubiczanko ja i tak Ciebie podziwiam bo ja sama jak jest wieczor to boje sie chodzic od tego wypadku co kiedys pisalam
Gastone zdroweczka dla synka
k2009 Witaj
Tichonku to udany weekend Ci sie szykuje,super :-)

U nas wczoraj byli fachowcy az dwoch bylo i co przyjechali popatrzyli i stwierdzili ze to prawdopodobnie wezownica walnela ale do konca nie sa pewni a dwa beda plukac caly obieg poprostu super jeszcze nie wiem kiedy ale w domu teraz jest chlodniej a jak ogrzewanie nie bedzie wogole chodzilo to w domu bedzie kosta jak nie wiem co no ale poki co jak to w Ie trzeba czekac na czesci bo oczywiscie na stanie nie maja

Milego dnia zycze

Aaniu-współczuję...bo my znowu musieliśmy włączyć więcej grzania-teraz znowu chłodne noce i poranki:(((Oby tylko sie uporali z tym wreszcie-bo to żenada-tyle to już trwa:(((
K2009-mam nadzieję,że jednak coś czasu dla nas znajdziesz;)witaj:)))
Tichonek-porównaj mi do czegoś to ciasto marchewkowe...bo mnie to jakoś się nie kojarzy zbyt dobrze:/

reklama
Lubiczanko jest pyszne,na prawdę:tak:Hmmm...jak dla mnie to taki keks cynamonowy:tak:Bo cynamon czuc a ja daje do ciasta orzechy,rodzynki,wiórki kokosowe:tak:Polewę robię z serka Philadelphia:tak:No,kurczę ciężko przyrównac...Wcale nie jest mdłe,jak mnie się kiedyś wydawało,jest tanie,szybkie i jak dla mnie pyszne:tak:A mój P to się nim normalnie zażera:zawstydzona/y:

Do góry