reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
.
Dziewczyny mam pytanko do Was,czy może ktoraś która miała cesarke,dostało po 4tyg.papiery ze szpitala.Które trzeba wypełnic i im wysłac z powrotem.Bo własnie niewiem czy ja je mam sama wypełnic czy GP.
A my spacerek zaliczyliśmy z Igorkiem.Ogółem ciepło jest,tylko niebo zachmurzone.
ja nie dostalam nic...

Asienko daj mi linka do tej szkoly w ktorej bedzisz uczyc...tez bym chciala zobaczyc,a co?:-p;-)

bylam na nieplanowanych zakupach i kupilam sobie nowke sztuke prostownice
BaByliss - Straighteners - Pro 230 Styler....
stara mnie wkurzala bo za kazdym razem jak nia wlosy prostowalam to sie gdzies oparzylam/...
Kupilam tez farbe do wlosow....nie czerwona...stary by mnie wywalil z chalupy:sorry2:....Kupilam BLACKURRANT deep BURGUNDY:-D:-Dm jeszcze nic nie wie....juz widze jego mine;-)

ja tak na szybko....mam w pyte papierkowej roboty :baffled::baffled:

Asienka, ale rozumiem że nie muszę teraz umiejscawiać? Mogę zrobić to wtedy gdy będzie "mi to na rękę"?

Dranissimo, Marcel dostał paszport z peselem, potem pojechaliśmy do Polski i osobiście go zameldowaliśmy w naszym mieszkaniu (czyli - nie był potrzebny meldunek by mógł dostać pesel).

Anineczka, Marcel ma pesel , wyrabiany razem z polskim paszportem, i ma meldunek w Pl. Nie umiejscowiłam go jeszcze.
Wymeldować z Pl my się nie musimy (przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo, żadna urzędniczka mi tego nie powiedziała). Obowiązkiem zaś jest złożenie deklaracji (to jest jakiś gotowy formularz, jakiś nip, ale teraz na złość zapomniałam...) mówiący o tym że nie przebywasz na terenie RP. Podajesz swój tutejszy adres. "Dzięki" temu formularzu w Pl nie ścigają Cię za niedotrzymanie obowiązku podatkowego.

Aniaa, woterpark ma dużo atrakcji, dzieciaki mają zajęcie cały czas, jest dużo fajnych zjeżdżalni. Dodatkowo w budynku jest też salon gier, kręgielnia, miejsce do jeżdżenia na wrotkach, małpi gaj dla starszych. Minusy (pomijając mały parking i tyci restauracje) strasznie zimno na basenie!! :szok::szok: jeszcze nigdy tak nie zmarzłam jak wczoraj! :szok: Nie wiem czy tak jest zawsze czy tylko wczoraj tak było :confused2:

Tichonku, a kto Ci każe kupować online? :sorry2: Ty masz tylko
online wykorzystać kupon :-p

Margaritta, to może tak krwistą czerwień pykni se na łepetynkę? ;-):-) (w ramach deprechy..) A co Cię tak złapało, po Pl Cie trzyma? :-(

i musze iść...

ello!

Czytałam na raty,ale doczytałam do końca..miałam lekką przerwę kilkudniową i te zaległości....:shocked2:
W czwartek wieczorem już wyjeżdżam. Się telepię na myśl o tej podróży i zarzekam,że więcej bez małża się z domu nie ruszam:no::confused2: Me dziecko samą siebie przechodzi momentami i mam szczerą nadzieję,że to brak ojca np. lub inne chwilowe bunty, bo inaczej oszaleję:confused2:
Małż już nogami przebiera.Same ochy i achy będą pewnie,ciekawe tylko jak szybko popadnie w rutynę:blink:

Spóźnione życzenia ślę jubilatom i..ktoś tu miał rocznicę,hmmm-aurelia? -nie pamiętam:sorry: Anyway najlepszego! I zdrówka chorującym! Tym z gorszymi nastrojami rychłej poprawy życzę-lubiczanka, gastone, Margaritta (?) - Ty i depresja:confused::sorry:;-)-mam nadzieję,że nikogo nie ominęłam:sorry:
Wszystkim przedszkolakom i szkolniakom powodzenia na 'uczelniach'.3mam kciuki za Wasze mamy:tak::-);-).Ja chyba tez małą poślę,jak z do ładu z Nią dojdę..:confused2:

anineczko-te pakowanie..Nas chyba tez to czeka i..ja sobie nie wyobrażam:no: Powodzenia!
asieńko-gratuluję pracy!Dziewczyny dobrze piszą-bądź żyleta!;-)

więcej grzechów nie pamiętam :sorry2:Lecę,bo książka czeka;-)dobrej nocki!

madbebe a co tak czytasz?? bo ja jestem molem ksiazkowym i czasem to zapominam o bozym swiecie jak mnie jakas ksiazka wciagnie i pol nocy potrafie siedziec i czytac poki nie zasne z nosem w ksiazce.....

ide sie pouczyc

milej nocki zycze

Aniaa, ja nie w temacie a mam lenia by grzebać w necie :zawstydzona/y: powiedz mi czy nadal jest obowiązek by pierwsza wizyta ciężarnej była przed 10tygodniem (mówie o wpisie do becikowego)?

Asienka, wow jakie niusy :-):-):-) Gratuluje !!!! Super!!
I się nawet nie przypucowała że idzie na rozmowę :sorry2::-p:cool2: uu hmmm widze że jednak gdzieś pisałaś że idziesz...umknęło mi...sorki:sorry2:

Ewelcia, pokaż się jak się ufarbisz :tak:

Madbebe, w takim razie życzę oby młoda po powrocie szybko przeszła "resocjalizację":tak: Wiem jaki to ból, przez dziadki dziecko rozpieszczane ciężko ustawić do pionu:confused2: Ale dasz rade!

helloł z wieczora

barmanko
no własnie zgadłaś- to po pobycie w PL jeszcze mnie 3ma:confused2: ja i wiśniewski na łbie- zapomnij :sorry2:

madbebe wiem duze slowo- ale czyt,wyzej :sorry2: oby Ciebie nie trafiało w ire tak jak mnie po powrocie:confused2: ale zaczyna się szkoła, moje kursy jakies i do przodu ;-) spokojnego lotu. A co do małej- to tak se tłumacz,ze to brak np. ojca hehe- Ci mówie,ze charakterna jak moja:cool2::dry:

ewelcia
poka poka- kolor. He i ja sobie sprawiłam nowkę prostownice tez Babylisa ,ale czym one się róznią od siebie? :confused: elegance od stylera srtler od ceramika- nie chce mi się czytać:-D

reklama
Do góry