reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Więc dziś na obiadzik robie gulasz z kasza gryczana do tego suróweczka.
AsiurR szczerze to lubie ziemniaki i jajka sadzone do tego zawsze jeszcze robie mizerie Mniam.
Lubiczanko ja zawsze kupuje sos w słoiku meksykański lub słodko-kwaśny.
Biola super że wszystko sie zakonczyło szcześliwie.

U nas było bez mizerii, bo nie mam ogórków zielonych, za to był ogórek, ale konserwowy. Mniam

reklama
witam mamuski:-)
mmhhh ja to dzis jakas przymulawa jestem, nic mi sie niechce:dry: chetnie to bym poszla przytulic sie do podusi;-)
Wy tak tutaj o jajku sadzonym piszecie, ze mnie chetka nabrala :-D:-Di zaserwuje mojemu na obiadek a co. Niepamietam kiedy jedlismy sadzone chyba wieeki temu, a dzieciom zrobie ryz z truskawkami-mmmm "mniami" jak to mowi moje najmlodsze dziecie :-)
biola- to super ze jestes taka szczesliwa i zadowolona, a pomocnika masz the best:-D:-D
wilwia- i jak tam badania? mam nadzieje ze wszystko ok i nie potrzebnie Cie wzywali;-)
A ja sie wkoncu umowilam na piatek do fryzjera i wkoncu podetne te moje wlosiska, bo kazdy rosnie jak mu sie podoba :baffled:

Mam pytanko kupowalyscie tutaj moze farbki spozywcze??nie mam pojecie gdzie ich szukac :confused:

hejo
ale wy tu pysznosci serwujecie:szok:na obiadki, mnie sie dzis nie chcialo nic wymyslac, a ze w zamrazalniku pizze mialam te bez niczego,wiec tylko pieczareczki podsmazylam i co tam mi w padlo w rece z lodówki i wlasnie sie piecze:zawstydzona/y::-D
Moze jutro wymysle cos lepszego:-p

Biola dobrze ze sie dobrze skonczylo ha ha a pomocnika masz faktycznie super.
Marcysia ja kupuje barwniki spozywcze sa w Super Valu

wlasnie nie o barwniki mi chodzi bo te to mam, ale wlasnie o farbki zeby mozna bylo pedzelkiem cos namalowac, kurcze za tydz musze jakiegos torta wymyslec a boje sie ze jak za duzo dam barwnika to masa budyniowa moze mi sie sciac :/

Hej.
Jestem juz po wizycie.Dziekuje za mile slowa:tak::-)No i okazalo sie,ze tak jak i podczas pierwszej ciazy mam paciorkowca.Dostalam recepte na masc,ale watpie zeby zadzialala,bo w ciazy z Tobiaszem nie dala pozytywnych rezultatow.TAk wiec trzeba bedzie podczas porodu podac antybiotyk,bo jest to niebezpieczne dla dzieciatka.Ciekawe skad sie to paskudztwo bierze,ginekolog powiedziala,ze moze poprostu juz mam to "w sobie"ale zeby to stwierdzic to trzeba jechac do Pl,a i tak nic sie z tym nie robi.Wazne jest tylko aby podczas porodu podac wlasnie antybiotyk.Ja na obiad zaserwowalam dzis spagetti a teraz jestem mega spiaca.Z przyjemnoscia bym sie polozyla do lozeczka,ale moje dziecie zasnelo w drodze powrotnej od lekarza,wiec juz nie mam szans na drzemke.

Marcysiu-wydaje mi się,że jeśli krem zrobisz w mniejszej ilości mleczka i barwnik dodasz już po masełku,to śmiało barwnik mozesz wrzucić:)
Wilwia-mało pocieszająca diagnoza,ale rzeczywiście dobrze,że jesteś uświadomiona co to:/
Gliwa-no też dobrze:)Ja też zazwyczaj z takich słoiczków korzystam-tym bardziej szybko idzie;)
Kamcia,Asieńko-w taką pogodę suszycie na dworze?Ja bym chyba u nas nie przestała kursować z ogrodu do domu i na zad;)

reklama
haha wlasnie znalazlam pomysla na torta i farbki beda nie potrzebne-problem z glowy :-D ale dzieki za podpowiedzi;-)
Wilwia-och a taka mialas nadzieje ze w tej ciazy nie bedziesz miec z tym problemu, ale najwazniejsze, ze wiesz co i jak :tak:
dobrze, ze wczoraj pranie porobilam bo dzis musialabym wszystko w suszarce suszyc :dry:

Do góry