reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

hej hej..dawno mnie tu niebylo..:)..pozdrawiam wszystkie mamuski..:) i caluje dzieciaczki..

dziewczyny a nie wiecie jak to jest z ta medical card..jesli my nie jestesmy malzenstewm i mamy dziecko..

a moj wyjazd na zielona wyspe niestety przesunal sie o miesiac zamiast w maju bede dopiero z moim tatuskiem w czerwcu..:(

reklama
Witaj Weronisia!
Chętnie spotkamy sie na kawce.
O tych eurówkach dla dzieci już mam informacje od dziewczyn z forum,ale dzieki!
Pozdrawiam!!!

didi pisze:
dziewczyny a nie wiecie jak to jest z ta medical card..jesli my nie jestesmy malzenstwem i mamy dziecko..

czesc.my tez nie jestesmy malzenstwem z moim facetem, a jutro wlasnie aplikuje o karte.zobaczymy...? :)
wiem, ze osoby takie jak my czy Wy(w sensie bez slubu) sa traktowane jakby byly w zwiazku malzenskim.
dokladnie co i jak jest uwzgledniane napisalam ponizej(spojrz kilka postow w dol) :)
pozdrawiam
patrycja

anilam_ie pisze:
Niestety nie mam pojecia w tej sprawie.Wlasciwie nic nie wiem jak to sie ma tutaj ze sprawa kupna domu gdybysmy chcieli.Czy i gdzie mozna dostac kredyt?Czy nam Polakom dadza?Ciekawa jestem.Bardzo bym chciala miec tu wlasny dom, ale z drugiej strony boje sie pakowac w tak wielki i dlugi kredyt.Napisz mi wszystko co wiesz na ten temat.Dzieki z gory :-*
Polakom nalezy sie krerdyt tak jak i Irlandczykom.
Zazwyczaj musisz miec 10% wplaty wlasnej,ale mozesz sie starac o 100% kredytu.
Przy 100% dochody na rodzine musza wynosic 60 tys. euro rocznie a na osobe samotna 35.tys.
My pomimo tego, ze maz pracuje na caly etat i ja na part time nie dostalismy kredytu.
Tak wiec w rodzinie gdzie pracuje tylko jedna osoba sa male szanse. :(
www.bankofireland.ie
Tutaj jest wszystko.
Ale od nowego roku wracam na caly etat i tym razem sie uda. ;D ;)
Chcielismy wziasc 185.000 tys.
rata miesieczna 850 tylko nie pamietam na ile lat :p 30?

A tak z innej beczki... Czesc mamuski ;D
Nie mam wogole czasu na bb bo non stop sie pakuje ::)
Dzisiaj przedostatni dzien w pracy ;D
W poniedzialek lecimy ;D

czesc dziewczyny.wlasnie chcialam sie pochwalic, ze moja niunia juz chodzi.zaczela powolutku we wtorek , wtedy bylysmy u mojej kolezanki i Kingusia w pewnej chwili zapomniala sie i poszla przd siebie.ale za to dzisiaj....szooook normlanie sobie chodzila.taaak ja to bawi za kazdym razem , ze z radosci az podskakuje i chce chyba biegac ;)
to jest poprostu cudowne uczucie, cuje, ze wiem po co zyje, ze zyje dla niej :)

gratulujemy :) moje mlode wczoraj pierwszy raz biegalo ;) frajda dla matki ;D

a tymi kredytami to duzo zalezy chyba od urzednika. znajomi nie maja oszalamiajacych dochodow, ona nie pracuje i kupili dom. widocznie mieli szczescie.

w polsce wiosna, a mnie szlag trafia, ze tu tkwie. naprawde na mysl o wielkanocy robi mi sie niedobrze. chce do domu i tyle :mad:

czesc
tytus dzis zagoraczkowal, a w poniedzialek mamy leciec do irlandii... nie wiem, co zrobic. jechac? zostac? wyrobilam mu europejska karte zdrowia, z tego co rozumiem upowazniea ona do darmowego leczenia... czy tak? co radzicie?
wstawiam wam zdjecia mlodego :)
edziapatrzy2dy.jpg

edziazkotkiem4tn.jpg

Naja! Ja też będąc w Polsce tęskniłam za Irlandia!!! Ale jednak Świeta Wielkanocne stanowczo wolałabym spędzać w Polsce!!!
Tam mamy takie śliczne świąteczne tradycje... a tu???? eee....
Może sie zamienimy miejscami? HA!

My stale rozglądamy sie za czymś mniejszym. Pisze o wynajęciu domu. Narazie bez skutku....
Zobaczymy.
Ale dziś u nas była ładna pogoda!!!! Nawet odważyłam sie wyjść w samej marynarce!!!! A ja należe do zmarżluchów...ha!

Pozdrawiam!!!

reklama
Marianeczka! Ale fajny ten Twój Tytus!!! Śliczny! Szkoda,że chory...męczy sie pewnie,biedaczek!
Niestety ja nie orientuje sie w tych sprawach. My mamy tutejsze karty zdrowia.
Może ktoś inny Ci pomoże...
Trzymaj sie gorąco!!!

Do góry