reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ciao!

Monia- no wlasnie i w tym jest pies pogrzebany,ze ja siedze z Alem w pokoju jak on tak wariuje i dlatego mnie szlag trafia! Bo siedze jak ten debil na fotelu i mu towarzysze w ciemnosciach jak on se jaja robi! Chyba zaczne wychodzic! Choc trudno bedzie.....:-( I chyba zaczne mu moze dawac Scouta do lozka i puszcze mu te kolysanki co on spiewa...moze to mu pomoze jakos? Co myslicie? Bo on od urodzenia slucha kolysanek prenatalnych ale jak widac przestaly dzialac!:no:
Ale spal super. Obudzil sie dopiero o 6 rano i ze mna przekimal jeszcze do 8.30:-)

Crazy Girl- ja stosowalam ta metode jak Al byl mniejszy...Niestety jakos nie zadzialo choc napewno wina tez w tym braku konsekwencji. Ale potem juz nie mielismy problemu ze spaniem az do teraz! Jemu sie tak od jakiegos tygodnia porobilo...mam wrazenie,ze najchetniej by na stojaco spal!:wściekła/y: No i przyznam szczerze...nie umiem go zostawic jak placze...dlawi sie, szlocha...no nie moge i koniec....:-(

No a my dzisiaj do Sociala uderzamy. Mam spotkanko- skladam dokumenty o Jobseeker....juz sie telepie....:baffled:

Milego dnia- choc pogoda do doopy:tak:

Misia, moja Emcia własnie dotaje scouta i bawi sie nim, ale ja nie siedze w pokoju, ;-) czasami jej zostawiam scouta i zasypia z nim, a czasem jak widze ze on jej przeszkadza, to po jakims czasie zabieram i właczam kołysanki i powiedz mi jakie ciemnosci???????? o 20 to przeciez jasno jak w dzien

Jak moge rozmrozic szybko fileta??

Madbebe, to mieliscie szczescie z tym autem
Misia, powodzenia w socjalu

Cześć to Ja Kłapouchy:-) to najczęściej wypowiadane zdanie przez mojego synka:-D a my mamy pierwsze szczepienie za sobą:-( jejku jak Zuza płakała :zawstydzona/y: :-( ale też szybko się uspokoiła ciekawe czy tylko będzie miała jakieś skutki uboczne czy będzie marudna czy nie bo jak na razie to od szczepienia śpi z małą przerwą na cycka :sorry2:Wiktor już drugą noc śpi sam i przespał obydwie całe tylko że teraz wstaje przed 7 :baffled: najbardziej przechlapane ma P bo to on z nim wstaje:sorry2: ja i tak z reguły juz nie śpię o tej porze bo to pora małej na am am :-) no ale przez to jestem nie dyspozycyjna i to P musi się zwlekac z wyra :sorry2: ja teraz czekam aż przyjadą na rytynową inspekcję z agencji znowu :baffled: to już druga :shocked2: masakra jakaś zaczynam się cieszyć z przeprowadzki :dry::sorry2: i chyba daruje sobie szukanie przez agencje:tak:
Crazy Girl ja poproszę te książki pauletta82@gmail.com :tak:
Madbebe ja najprawdopodobniej będę :tak: wszystko zależy od humorku mojego synka bo jak będzie miał humor bez kija nie podchodź to raczej nie będę Wam psuła spotkania:sorry2: i mi pasuje każdy dzień więc dziewczynki określcie się w końcu środa czy czwartek :confused: a i jak nie zapomnę też jakieś książki podrzucę :-)
Marta zdrowiej bo jak widze Szym już lepiej i oby tak dalej :tak:
Lubiczanka hop-hop :-)
Misia musisz przeczekać ten okres nie stresuj sie tylko postaraj się zrelaksować jak A sobie jaja robi :-) weź sobie mp3 wsadź w uszy a on niech się bawi zmęczy sie to zaśnie :tak:

d.doberek....

Z mlodym dzis pospalismy chyba za wszystkie czasy....wstalismy o 9:30:szok::szok::szok:.....
Ziemniaki juz ugotowalam,mam zamiar robic pierogi ruskie ae nie wiem jak mi pojdzie...
Mlody wlazi na stol i na komode w pokoju.....wchodzil juz wczesnieja ale dzis przegin...
Nie wiem,mam to wyniesc z pokoju czy jak;-):-D

Pogoda nam sie cos psuje:baffled:

Witajcie w ten zimny dzien :-)

U mnie ogrzewanie chodzi pelna para, bo normalnie siedze i sie trzese. Najgorsze,ze pada i nie ma jak wyjsc na spacer. Auto M zabral, wiec jestem uziemiona.

madbebe ja bede jutro wiedziala czy sie pojawie. Checi checiami, ale wszystko zalezy czy bede miala auto.A na ktora godzinke? Aha i napisalas mi jak dojechac, ale jeszcze poprosze ulice i nr domu na priv. Mi tak najlatwiej znalezc wtedy. Odezwe sie jutro.

misia muisz przetrzymac ten okres, wiekszosc dzieci tak ma. Ze sprawdza swoja wolnosc. A jak zacznie sie poruszac, to chce odkrywac jak najwiecej :-) Wstawac w srodku nocy i isc do lozka mamy albo wstaje i idzie do pokoju z zabawkami. Ja to wszystko przechodzilam. To normalka.

monia do mikrofali wsadz i rozmrozi Ci sie. Albo do cieplej wody wsadz, to w godzinke powinnas miec. Tylko uzupelniaj wode,zeby byla ciepla.

Uciekam na kawke i jakis film sobie wlacze,bo nuda dzisiaj.

Ostatnia edycja:
Hejka
Misia
- ja bym radziła nie kłaść go zaraz po kąpieli.. u mnie też zmiany pod tym względem.. Patryk zawsze właśnie po kąpieli jadł i spać szedł około 19-20..a teraz po kąpieli ok.20ej łazi mi po całym łóżku że zanim go ubiorę trochę mija..i widać jakby dopiero co wstał a nie szedł spać :-D dlatego łazikuje trochę, pobawi się, poprzytula i jak widzę, że już mu się włącza maruderstwo tak po około pól, góra godzinie..to wtedy daję mu cyca i spać :happy2: a najlepiej jak mi zasypia po 21ej wtedy mniej się budzi w nocy :baffled:
CrazyGirl - ja poproszę tę książke w pdf bo mam zamiar oduczać go zasypiać przy cycu :baffled: no i zbieram się jednak na przeniesienie mojego maleństwa do innego pokoju...buuu..ja się zapłaczę.. ;-)
(...) a mam do was pytanko czy slyszalyscie o tym ze rzad wprowadzil kategoryczny zakaz jazdy osobom na tzw L samemu.ze jezeli zobacza taka osobe oznakowanym samochodem to zabieraja prawko i 2000kary tak z miejsca bez zadnego sadu sprawy itp.ta osoba musi jezdzic tylko z druga osoba majaca pelne prawo jazdy.Slyszalyscie cos moze na ten temat
Biola - nie strasz :szok: a propo...to prawda, że od maja trzeba wykupić 5 jazd na fulla? Czyli każda po około 50 euro to będzie 250 euro i do tego ten pre-test czyli kolejne 50 euro plus egzamin..? Dobrze liczę? Didi Ty w temacie chyba jesteś. A zmieniłaś tą datę egzaminu?
Moniadan - nie masz opcji rozmrażania w mikrofali? yy..pewnie gdybyś miała to byś nas nie pytała..? :sorry2: o właśnie Larcia mnie uprzedziła..tak to jest jak się dłuuugo pisze post :-D znaczy się na raty..;-)
Pauletta - "rutynowa inspekcja z agencji" :baffled: strach się bać..:dry:
Marta - zdrówka dla Szymka i by Twoje gardełko nie drapało..
Ewelcia - gratki dla Szymonka :-) a jak tam po weekendzie? Nocnik "nieeeeee"?
Renni - dzięki za info o kwiatkach - na pewno się przydadzą :-)

helloł

pogoda rzeczywiscie bez słonka,ale ciepławo nawet .
Niki spi ofqrs. Ja ineczke ofqrs. O moim nosie nie wspomnę:sorry2:

Zgaguś wsio ok z Tobą?:confused: toz to niepodobne do Ciebie,zeby tak nic nie napisać:dry:

Tichonek ze Ty tak sama z siebie go puściłaś:szok: mi by to przez myśl nie przeszło a co dopiero przez gardło:zawstydzona/y::-D:-D

ewelcia:zawstydzona/y: coś mi tu imputujesz??:nerd::-D ale przez grzeeczność nie zaprzecze:-p ale zeby zaraz zboczona:shocked2::-D

no to do pozniej laseczki.

joann- no problem;-)
My plac zabaw mamy zaliczony!:tak:
Obiad juz sie robi, jeszcze tylko odkurzanko i spadamy do Blanchardstown.

Milego dzionka dziewczynki!:-)

reklama
Jak moge rozmrozic szybko fileta??

Madbebe, to mieliscie szczescie z tym autem
no,czasem nam sie udaje:-DGdyby zatrzymali i tak A.zanioslby kwitek do ksiegowego i tyle.Jak pozyczaja auto bez taxu,to niech placa:sorry2:Co do fileta mysle ze najlepiej w mocrofali.Po rozmrazaniu w wodzie robi sie na moj gust taki rozciapciany :/ ;) Poza tym troche jej wsiąka w mieso..
Misia-
powodzenia!a jak to jest z tym socjalem?mozna kilka godzin pracowac i dostac kase mimo to,czy jak?
Ja mysle ze Al tez czuje Twoja obecnosc.Ja zawsze wychodze jak klade mala spac i jak slysze ze jednak nic z tego-wracam na chwile i tak do skutku.
Zebym nie wiem jak cicho siedziala,ona zawsze wyczuwa moja obecnosc i nie chce zasnac:no:
Ja tez nie umialabym sluchac takiego wycia.Moim zdaniem skoro dziecko tak bardzo placze to nie zasnie i juz,chyba ze ze zmeczenia tym szlochaniem.Skoro placze,daje sygnal,ze cos nie tak.
Ale skoro wariuje sobie to musi sie wyszalec,wyladowac emocje z calego dzionka i w koncu padnie :tak:Sprobuj go zostawic.Z dawaniem zabawki,do tego grajacej to nie wiem,ale wydaje mi sie ze to zamiast wyciszac,to bardziej pobudza...

Madbebe ja najprawdopodobniej będę :tak: wszystko zależy od humorku mojego synka bo jak będzie miał humor bez kija nie podchodź to raczej nie będę Wam psuła spotkania:sorry2: i mi pasuje każdy dzień więc dziewczynki określcie się w końcu środa czy czwartek :confused: a i jak nie zapomnę też jakieś książki podrzucę :-)
to fajnie!zapraszam:tak:
Tylko ostrzegam ze ja nie mam w domu zabawek dla starszych dzieci-jedynie jakies lalki;-):-)wiec moze wezcie cos ze soba,coby sie nie nudzily;-):dry:

madbebe ja bede jutro wiedziala czy sie pojawie. Checi checiami, ale wszystko zalezy czy bede miala auto.A na ktora godzinke? Aha i napisalas mi jak dojechac, ale jeszcze poprosze ulice i nr domu na priv. Mi tak najlatwiej znalezc wtedy. Odezwe sie jutro.
:-D:-D:-Dbardzo bym chciala,ale ja na wiosce mieszkam-ani ulicy a tym bardziej nru domu nie uwidzisz:no:Po tym jak Ci wytlumaczylam jest najprosciej trafic,jasniej nie umiem:zawstydzona/y::sorry2:
Spotkanie w czwartek na 13ta..

Ostatnia edycja:
Do góry