reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hej...

choróbsko mnie rozłożyło, więc dzień dzisiaj przeleżany... :/

Moja znajoma ma aparat ortodontyczny tutaj założony i koszt wszystkiego to trochę ponad 4 tys. Ale to już jest cena za założenie i wizyty przez dwa lata. I przez te dwa lata płaci 180 e miesięcznie, więc w sumie duża kwota łączna, ale podzielona na raty nie wygląda aż tak źle.
Też bym chciała się zdecydowac, ale może później, póki co mamy inne wydatki...

Uciekam do łózia, dobranoc...

Hej,

Witam nowe foremki!!

Kamcia- no to teraz wiem kto bedzie nam cykal zdjecia na nastepnym zlocie!;-)

Madbebe-chetnie bym do Ciebie przyjechala tylko szkoda, ze tak daleko mieszkacie!:tak:

MartaF-zdrowka dla Szymka!

A my dzisiaj bylismy w B&Q a potem przesadzalysmy z Natalka kwiatki.
DSC02049_800x532.jpg

witam wieczorowo,jestem wykończoona:baffled:Szymek ciężko oddycha i teraz zasnąc nie moge bo nasłu****e:-(chyba jest gorzej niż poprzednio jak chorował:baffled::wściekła/y:
jutro jak mu sie nie poprawi to zamiast do pracy to lece znowu do lekarza,szef sie wścieknie ale maly ważniejszy,trudno:sorry2:zwolnienie mam ale i tak wiem ze będzie gadal:baffled:
sprobuje zasnąc,dobranoc dziewczynki;-)

to fajnie ze dobrze trafilam. To jest moja pierwsza ciaza i razem z mezem jestesmy bardzo szczesliwi.:-) Mam narazie jedno pytanie. Bylam u polskiego ginekologa (oczywiscie prywatnie). On potwierdzil ciaze i powiedzial zebym przyszla za miesiac na wizyte. Zamierzam w tym tygodniu wybrac lekarza GP a nastepnie pokolei w nastepnych odpowiednich tygodniach szpital i umowic sie na pierwsza wizyte (to chyba troche trwa). Teraz dochodze do pytania. Czy musze udac sie na wizyte do polskiego ginekologa jezeli juz bede miala lekarza GP. :blink:

Marta, ty przestan przeklinac:-D:-D

A ja dzisiaj czasu na nic nie mialam.
Jakis taki niezorganizowany dzien:baffled:
I jakiegos takiego nerwa mam:baffled: Nie, zebym chodzila i to innym okazywala czy sie wyzywala ale nerw jest...

Byla u nas nowa landlady z synkiem (ok. 4 mies. starszy od Ady). Dzieciaki sie bawily a my omawialismy szczegoly:-) Po tej wizycie jeszcze bardziej sie nie moge przeprowadzki doczekac:-D
I ciesze sie, ze sobie z nia fajnie pogadalam na inne tematy, niezwiazane z chata. Moze to bedzie jakas fajna znajomosc i partnerka do konwersacji, bo moj inglisz od jakiegos czasu w miejscu stoi i ani drgnie:baffled:

Joannn, ksiazke dzisiaj przeczytalam i... Masz moze jeszcze ta druga, o ktorej autorka wspomina w tej pierwszej???:-D:-D

Ja rowniez witam nowe foremki.

Ide spac, bo mnie dzisiaj strasznie plecy bola. dobranoc

Teraz dochodze do pytania. Czy musze udac sie na wizyte do polskiego ginekologa jezeli juz bede miala lekarza GP. :blink:
jesli pl ginekolog ma podpisana umowe maternity to on moze zostac Twoim prowadzacym GP i wtedy masz wizyty za free,,ale zapytaj czy ma ta umowe... a jak nei to nie musisz juz chodzic do niego jak bedziesz miala GP chyba ze chcesz od czasu do czasu sprawdzic jak tam na dole..ale nie wszycy ginekolodzy to robia..a Gp bedzie sprawdzial ulozenie plodu..sluchal serduszka... wiec wystarczy
no i Gratuluje i szczesliwej..bezproblemowej i ksiazkowej ciazy zycze

zapomnialam sie spytac ale na pieczatce jest napisane ze jest tez lekarzem GP. Pytal sie mnie czy mam lekarza GP, ale jeszcze nie mam. Ale wolalabym miec lekarza GP u mnie w miescie bo do ginekologa mam kawalek drogi a nie mam prawka i musi wozic mnie maz.

reklama
Asienka, dokladnei jak pisze Didi, nam sie z Didi udało ii chodziłysmy do polki za free, badala nas na kazdej wizycie na fotelu
Mysle ze warto czasem isc do polskiego,

Kamcia I-phone super sprawa, chcielismy w vodafonie, ale tak sie wkrzyłam, bo M byl tam wczoraj i mu nie dali, bo miał tylko ksero rachunku (proof of address) a oni chceili oryginał, jak jzu dotarł do domu, to zadzwonili ze jednak moze byc ksero

Dziś zostawilismy dzieciaki z opiekunka i sie wybralismy busem do city, i w vodafonie znow prpblemy, bo system im padł, czkalismy 1.5h i w koncu, na 30 min przed busem poszlismy do O2 i zalatwilismy wszystko w 20min :tak:

ktora z was ma w O2? mam darmowe rozmowy :-)

wiesz to moj M chciał tego I-phona i wymyslil ze mo na ur kupi, bo on chce jaka aplikacje napisac ;-)

a ja dzis wykorzystałam moj urodzinowy kupon z nexta i kupiłam sobie fajne spodenki i bluzke, dzieki dziewczynki, za to, super prezent strzał w 10!!!!!!

Do góry