reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
a w Cashel słonko:cool2:
Dziś mi się nie chciało kombinować z obiadkiem(wczoraj pyszniutkie faszerowane ziemniaczki były)i usmażyłam fryty i zrobiłam paluszki z piersi kurczaka:-p
Anineczko-takie show często tu u nas reklamuja.Byliśmy raz-ale okazało się,że zbyt mała frekfencja i z zawiedzionymi dzieciakami musieliśmy wracać do domku.i więcej nie próbowaliśmy-po co znowu robić dzieciom nadzieję:no:
madbebe-teraz już w2iem...Mądry Polak po szkodzie:(

Ostatnia edycja:
A ja juz posmazylam nalesnikow,posprzatalam,pranko sie pierze i odpoczywam.Brzuch mnie ciagnie jak za duzo pochodze wiec juz dzis nic nie robie.
Lubiczanka jak robisz faszerowane ziemniaczki? Narobilas mi smaaaka!

No obiadek już prawie gotowy tylko ziemniaczki muszą dojść...burdel niewidoczny dla męskiego oka też ogarnięty ;-) teraz chwilka na klapnięcie i relaks :tak:
w ogóle wczoraj się dowiedziałam że mój mężowski zamierza mnie latem w PL zostawić na 4 miesiące :szok::baffled: miałam poleciec na miesiąc góra dwa ale cztery to lekkie przegięcie :wściekła/y: ale jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat bo nie chce się denerwować po prostu mu ten plan nie wyjdzie i już :tak: ja tam się kłócić nie będe tylko powiem NIE!! i w cztery litery niech sobie wsadzi argument że więcej kasy uzbiera jak ja będę w PL tak jakby to było najważniejsze phi :dry: ale dość już narzekania na tego mojego mężczyznę pożal się Boże :sorry2: czas na pochwalenie mojego drugiego tego mniejszego mężczyzny który zaczyna całkiem stanowczo wyrażać swoje zdanie na temat garderoby a konkretnie butów wczoraj chciałam mu kupić adidaski znalazłam takie fajne białe pumy które zresztą już wcześniej miał a ten skubaniec nawet nie pozwolil sobie ich na nogi założyć wrzask rzucanie się ogólna histeria więc wyszłam ze sklepu :baffled: poszłam do innego i tam były fajniejsze czarne pumy i tym razem nie dość że pozwolił sobie założyc to i nie dał sobie zdjąć i całą droge do samochodu jechał w wózku z wyprostowanymi nogami i oglądał sobie stópki :-D:-D:-D komicznie to wyglądało :-D:-D

A ja juz posmazylam nalesnikow,posprzatalam,pranko sie pierze i odpoczywam.Brzuch mnie ciagnie jak za duzo pochodze wiec juz dzis nic nie robie.
Lubiczanka jak robisz faszerowane ziemniaczki? Narobilas mi smaaaka!
mam dwie wersje,obie z ziemniaków ugotowanych na pół twardo(w łupinkach)-przekrajam je w pół i łyżeczką wydrążam środek(ugniecione środki wrzucam do miski do której dokładam);
1-usmażone pieczarki(odparowany sok),usmażoną(osobno)cebulkę,podsmażony boczuś,żółty ser(najlepiej tarty)-wszystko mieszam,przyprawiam wg.uznania
2-mięsko mielone-podsmażone,cebulkę podsmażoną,znowu serek żółty i środki ziemniaków.przyprawiam
Tymi farszami nadziewasz łódeczkowe pozostałości ziemniaczków(fajnie napisałam:baffled:)owijasz w folię aluminiową i na jakieś 30-40 min do piekarnika.Poprostu sprawdzasz widelcem czy łódeczki są wystarczająco miękkie:tak:
Mi najlepiej smakuje z surówką z białej kapustki z marchewką,odrobiną papryki z majonezem-mniam:tak::-D.Mam nadzieję,że skorzystasz i opowiesz o doznaniach;-):-D:-D:-DAha-nie podałam tez proporcji bo w moim wykonaniu to zazwyczaj wygląda"na oko"
Najmocniej przepraszam Panie Moderatorki za wkręcenie tu przepisu,ale ja naprawdę nie wiem gdzie czego szukać:-:)sorry2:

Ostatnia edycja:
A ja dopiero do domu dotarłam:baffled:Brrr...tak zimno,mokro,wietrznie,że po drodze dałam się skusić na herbatkę truskawkowo-waniliową u koleżanki:happy2:Ja się rozgrzałam,Radek się zgrzał(lataniem z koleżanką:-D)i jeszcze talerz rosołu przyrobił:-pTak więc z mamusinej pomidorówki już dziś nie skorzysta:no:No nic,będzie na jutro miał:tak:Idę teraz te nieszczęsne łazienki umyć,ręczniki się piorą,dokończę obiad i dzień z głowy:sorry2:
Ijo ijo ijo:growl:takie oto dźwięki zza okna w salonie u mnie słychać:baffled:Sąsiadom się alarm włączył,a ich nie ma:dry:I tak będzie wył teraz pewnie do wieczora:wściekła/y:Może źle zrobiłam już wracając do domu?:baffled:Boszsz...już mi w głowie świdruje:errr:

Ja tylko tak na chwile powiem co u lekarza...
Wiec kacper wazy 6160 wiec przytyl 200g od 13 stycznie. Malo!!! Ale Cudowa mi powiedziala, ze nie wiadomo w sumie kiedy on to przytyl. Bo zwracal 2 tyg wiec wtedy najprawdopodobniej nie przytyl, wiec przez ostatni tydzien chyba przybral. No i mam za tydzien przyjsc na szczepienie i zobaczymy ile bedzie wazyl przez. I jak przytyje dobrze to git a jak nie to bedziemy sie zastanawiac nad szpitalem albo nad polska. :confused::baffled::tak:
Ide na zakupy bo ja do lodowki a tam tylko swiatelko:sorry2:.
I jeszcze nalesniki mnie czekaja i jakies sprzatanko:dry:
Wieczorkiem wpadne.

Lubiczanka dzieki kochana,jezyk mi uderzyl o podloge hih
Zrobie chyba naweekend bo skladniki musze kupic,a i obiad mam juz zaplanowany na dwa dni.Mniaam!

madbebe[/B] ja w Tuam chodziłam do Mary Waldorn czy coś takiego_Odradzam :sorry:
Kiedyś powiedziała mi,że jestem przewrażliwioną matką :crazy: I więcej nie poszłam :-p:-D
A z Mc jest tak,że jak nie ma twojego doktora to inny cię przyjmie,oczywiście nie płacisz wtedy :tak:
Później moją ciąże prowadził dr.Harhen Enda i był ok jako pediatra również w
Eastland House Dublin rd
Hmmm..Znam jednego fajowego Ende,wiec moze do tego doktorka zapukamy:tak:;-):-)dzieki anineczko!A jesli moj lekarz bedzie w pojde np.do innego bo bedzie mi bardziej po drodze?moge sklamac ze tamtego nie ma?
madbebe-teraz już w2iem...Mądry Polak po szkodzie:(
widzisz z ta madroscia to tak nie do konca.ja tez niby madra bo wiem,ale generalnie nie dopilnujesz skurczysynkow:no::wściekła/y:Jak zechca to i tak skroja i tyle.My sasiadow mamy tylko po prawej -irlandzka rodzinka-duza mama, a dzieci jak dotad czworke naliczylam plus wredny maly kundel ogrodzony siatka,ktory szczeka jak tylko otworze drzwi na podworko.Po co komu pies jesli go zamykaja?nie rozumiem:no:Wcale mu sie nie dziwie ze ciagle szczeka.Jak na razie oleju nam nie podprowadzaja;-):-D

Ja tylko tak na chwile powiem co u lekarza...
Wiec kacper wazy 6160 wiec przytyl 200g od 13 stycznie. Malo!!! Ale Cudowa mi powiedziala, ze nie wiadomo w sumie kiedy on to przytyl. Bo zwracal 2 tyg wiec wtedy najprawdopodobniej nie przytyl, wiec przez ostatni tydzien chyba przybral. No i mam za tydzien przyjsc na szczepienie i zobaczymy ile bedzie wazyl przez. I jak przytyje dobrze to git a jak nie to bedziemy sie zastanawiac nad szpitalem albo nad polska. :confused::baffled::tak:
Ide na zakupy bo ja do lodowki a tam tylko swiatelko:sorry2:.
I jeszcze nalesniki mnie czekaja i jakies sprzatanko:dry:
Wieczorkiem wpadne.
A kiedy bedziesz na szczepieniu,bo ja we wtorek.Ile kacper ma,bo nie doczytalam:sorry2:

reklama
Madbebe-racja-nie dopilniujesz skubańca...Szkoda tylko,że wszyscy wiedza kto to a udowodnić nie ma jak...Właśnie był nasz landlord na inspekcji z fachowcem-piec,baniak są ok...eeech-szkoda gadać:-(
Gastone-kochana mi piszac też jęzor wisiał do pasa-a dopiero co wczoraj miałam na obiad takie ziemniaczki...zapytam J czy się pogniewa jak jutro powrórkę zrobię:-D
Mykam-bo oczywiście J qwyskoczy z pod prysznica i znowu mi bedzie mówił o moim uzależnieniu od BB:dry:.Miłego popołudnia:blink:

Do góry