reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Pauletta no faktycznie Wiktor kolorowy na buźce :sorry2:
Dobrze,że nic mu nie pękło w nosku itp.

Ja chyba najgorsze chwile przeżyłam jak Matt miał 10 miesięcy i połknął zawieszkę od obrazka.Wyskubał ją zębami i połknął.
Na szczęście nie wpadła w drogi oddechowe a tam gdzie powinna,w przełyk.
Po 6 godzinach na zdjęciu RTG było widac,że już jest w jelitach,a na następny dzień po solidnej owsiance wyszła nie raniąc pupy :sorry2:

Moniadan kiedy to zleciało.8 miesięcy strzeliło jak z bicza :dry:
Gratki dla Emmy.

Asienko juz niedługo i ty będziesz narzekac na pogodę :-D:-D

Paulletta :szok: rany ale bidulek

Anineczka to sie chyba strachu najadłas, rany ale te nasze dzieci maja pomysly:-)

Sofik ja też nie mam pomysłu na obiad....a może mam takiego lenia.
Zrobię zupę ogórkową i tyle :baffled:
ja nie mam ogorków :baffled: wczoraj pomidorówka byla a moze dzis zrobi krupnik

Sofik-najmocniej przepraszam za błąd,nie mam pojęcia co mi się z tym limerykiem pohuśtało:dry:.Ależ z tego Twojego Syncia dzielny chłopina-może mamusia będzie miała prywatnego ochroniarza;-)

nieprzepraszaj bo nie ma za co, kazdy ma prawo sie pomylic zreszta nas tyle jest ze ja myslam ze Anineczka jest z Dublina :zawstydzona/y:

Emcia Gartulacje podniesienia pupy - teraz to kilka dni (moj Fi po 5 dniach) ruszył do przodu:-) własnie jak Mila 8 m-cy i 7 dni;-)
Caluski do Cioci na 8 m-cy

Ostatnia edycja:
Witam sie mamunie troche pozno.Przeczytalam ale nie mam jakos weny na skomentowanie wszystkich postow..
U nas wody ciagly brak.Prawdopodobnie do konca tygodnia bo temeratura w ziemii przy rurach wciaz minusowa i jeszcze nie puscilo.Maz zakupil 2 xlitrowe baniaki na wode,mam tez wode w 5 litrowych butlach.Jakos sobie radze.Brudna nie chodze,jesc ma co wiec juz sie przyzwyczailam co nie oznacza ze chce wody!! Prania kupa,chyba musze do Dunsa po gacie skoczyc bo sie skonczyly heheWczoraj zarzylismy kapieli w hotelu cala rodzinka.Jutro pewnie tez.
Noo to tyle.Posprzatalam przybytek i sie nudze..Ale mezu zaraz wroci bo mowi ze klientow brak bo leje i wieje ,wiec pies z kulawa noga nie zaglada.

Wczoraj miałam zaszczyt poznać kamcie i didi - super dziewczyny! Chłopaki szaleni :D, a Ewcia przesłodka! Dzięki dziewczyny za odwiedziny!!!
Byłam u lekarza, Olaf ma zapalenie oskrzeli i antybiotyki :(

...
Mary_mary a gdzie kupilas te pieluchy. Moj maz ostatnio z pracy przywlokl i moj W tez mial uczulenie na nie. Caly czas sie drapal i mial takie czerwone krostki najgorzej wygladaly po kapieli. Wiesz ja mojemu smarowalam skorke Hydrocortizolem i ustapilo. Moj maz na Ballybane w Super Valu (choc nie zawsze tam stoi) pracuje i tak podejrzwalam ze moze jakas partia wadliwa wyszla bo nigdy wczesniej nie mielismy takich problemow :tak::happy2:
frog
Jeszcze w czasie ciązy kupilismy mega pack 3'ek w Joyce'ie w Headford...
może masz racje... hmmm :dry:

...

mary mary, a mi sie wydaje, ze to moga byc potowki, skoro tylko na pasie pampersa. Twoj dzidzius jeszcze malutki, czesto beda sie pojawialy jakies krostki. Nie przejmuj sie za bardzo. Smaruj kremem, jak nie dziala, to sprobuj moze tormentiolem odrobinke?Jak moja byla malenka i cos wyskakiwalo, czy nawet teraz, to tormentiol, to jedyna masc, ktora jej pomoga, jak wszystko inne zawodzi.

Larcia
A gdzies czytalam ze wlasnie tormentiolu nie wolno, że cośtam szkodliwego zawiera...?
A mają go tutaj czy z pl trzeba przywieźć?
Wiem, wiem ze jeszcze nie raz coś jej wyskoczy tylko serce mi sie kroi.. :zawstydzona/y::sorry2::sorry2:

Ciao Dziewczynki!

Monia- jestem jestem ale dzis taki paskudny dzien...czarno jak w dupencji...:baffled: Likieru jeszcze nie pilam...:-) Szkoda mi ...hahaha:-D Gratki dla Emmy. Sofik mowi, ze Fifi poszedl po 5 dniach, a u Aliego stan buajania i pupy w gorze trwa juz od ok 3 tyg i niccccc....a czekam wytrwale kazdego dnia az ruszyz kopyta!:tak:

Ali chory...:-:)-( Tak mi sie przynajmniej wydaje...:confused: Ma kaszel taki suchy i troche katar. Nie wylatuje mu z nosa ale tak charczy. Rano mu Frida wysysalam no i jakies glutsy wylazly wiec cos tam sie dzieje.. W czwartek mielismy isc na szczepienie ale chyba zamiast szczepienia to go przebadamy. Caly dzien jakis taki marudny, taki biedny, na tulanie go ciagle bierze...

Ale spal cudownie!! Eksperyment sie udal. Butla zamiast cyca na wieczor i spal do 1.30. Potem znow butla i spal do 4.30. Butla i pobudka o 7.15. CUD! A ja sama w wielkim lozu cala noc sobie spalam..cudownie! Cyca dostal dopiero jak juz wstalismy tak na popitke...:tak:;-)

Co ja jeszcze chcialam...??:confused:

Pauletta- az mi serce skrwawilo jak zobaczylam ten blekit na buzce Wiktorka...no masakra!

Nie wiem co jeszcze chcialam....bo....zapomnialam...ze sobie tak zrymuje:-)

EDIT: Juz wiem co chcialam.
Pytanie numer 1- czy wiecie gdzie mozna kupic garnitur w Galway? Slub sie zbliza wielkimi krokami, a ten 'moj Ci on' chyba w gaciach sie wybiera...bo jeszcze nic nie ma...

Pytanie numer 2- Jutro chcemy kupic dla Ala fotelik do samochodu bo ze swojego juz wyrosl. Lepiej Graco czy Britax?

Pytanie numer 3- Martuska i jak tam u Ciebie z jutrzejszym seansem Avatara? Idziesz??

Ostatnia edycja:
Monia- jestem jestem ale dzis taki paskudny dzien...czarno jak w dupencji...:baffled: Likieru jeszcze nie pilam...:-) Szkoda mi ...hahaha:-D Gratki dla Emmy. Sofik mowi, ze Fifi poszedl po 5 dniach, a u Aliego stan buajania i pupy w gorze trwa juz od ok 3 tyg i niccccc....a czekam wytrwale kazdego dnia az ruszyz kopyta!:tak:

Pytanie numer 2- Jutro chcemy kupic dla Ala fotelik do samochodu bo ze swojego juz wyrosl. Lepiej Graco czy Britax?

Moj najpierw pełzał , potem pupa w gore i-5 dni i smigal po domu. Monia mzoe Emcia tez zacznie , Misia ciesz sie ze Al jeszcze sie nie przemieszcza, jeszcze bedziesz mowic ze jest go wszedzie pelno , ja juz mam czasami dosc :baffled: wsumie On jeszcze mlodziutki ;)

* Pytanie numer 2 ja polecam Britax lub Maxi Cosi - mialam nosidło dla Sofijki z Graco i nie byłam zadowolona... ale to moje skromne zdanie. Fi ma teraz Maxi Cosi po siostrze - kupila w Argosie , a Sofijka ma Britax ale juz dla duzych dzieci. Oba foteiki da fajne i mi bardzo zalezało zeby ten juz Sofijkowy byl z systemem isofix

Mi juz obiadek dochodzi, dla nas i Filipka dzis mu dodałam nowego składnika ;-) kapustke :dry: mam nadzieje ze nic po niej nie bedzie, dostanie tez zołtko do zupki bo lyzeczka same mu nie smakuje...

Sofijka moja dzis grzeczna ale cicho szaaaaaaa zeby jej niepochwalic :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Misia mój M często kupował garnitury w Anthony Ryan na Shop Street w Galway.
Matt ma Britax fotelik a Antek Graco,ale ten dla starszych już.
Britax wydaje mi się porządną firmą i o wiele tańszą niż Maxi Cosi.
Ja wiem,że nie powinno się oszczędzac na bezpieczeństwie dziecka,ale myślę,że Britax to dośc dobra firma :tak:

A ja tworzę forum dla Portliszanów ha ha ha :-D:-D

Do góry