reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

no trudno mamuski, to innym razem, tak z dnia na dzien sie umawiac to chyba za szybko, dobrze ze nic nie piekłam :-p a moze własnie przez to nie chciałyscie przyjsc :sorry::-)
my tez bylismy na spacerku, fajnie sloneczko swieci
to miłego po poludnia, Kamcia udanej wycieczki

reklama
Proponuje sie umowic np na poniedzalek. Jest wystarczajaco czasu do niego, zeby mamusie sie zorganizowaly. Tak z dnia na dzien, to ciezko. Ok spadam, bo musze do Galway jechac. Milego dnia!

Proponuje sie umowic np na poniedzalek. Jest wystarczajaco czasu do niego, zeby mamusie sie zorganizowaly. Tak z dnia na dzien, to ciezko. Ok spadam, bo musze do Galway jechac. Milego dnia!
:sorry::sorry::sorry:
W nastepny poniedzialek jedziemy do Dublina zlozyc wniosek o paszport dla Ady...
Wiec i tym razem beze mnie:sorry:

A co tu tak cicho dzisiaj???
No tak! Wszystkie mamuski na spacer powylazily:laugh2:
I ja wyjde! Jak tylko sie Ada obudzi:tak:

Hehehe
No tak... Wydoroslala Ci coreczka i juz wie, co do czego i gdzie:-)

Ja czytalam. Szok!!!:szok:
Ale z drugiej strony, ktora mama rozkladjac wozek pozwala dziecku w tym czasie paluszki na nim trzymac:confused: Nie wiem czy to tylko ja taka panikara jestem ale zawsze kaze Adzie zabrac lapki jak skladam albo rozkladam wozek.
Wiem, ze moglabym innego rodzaju niebezpieczenstwa nie przewidziec ale wydaje mi sie, ze z tym wozkiem, to przesadzili...:confused:
Gastone, widze, ze mialas farta z ta bluzeczka!!!
Ja to mam zazwyczaj na odwrot!
Jak bylismy pierwszy raz w H&M, to kupilismy Adzie miedzy innymi kamizelke z Bambim za 14€. A jak pojechalismy tydzien pozniej ta kurtke odebrac, to ta sama kamizelka wisiala na wieszaku z przecenami za...7€!!!
Ehhh, zawsze tak mamy :-/
Maclaren to zbyt powazna firma zeby od tak sobie wtrzymywac produkcje.Czasem chwilka nieuwagi i jest nieszczescie.Jesli doszlo do tych wypadkow to znaczy ze jednak te elementy nie zostaly dobrze zabezpieczone.Dobrze ze oglosili to wszem i wobec, bo nie kazda firme na to stac.Czesto udaja ze nic sie nie stalo.Ja tam maclarena nie mam i miec nie bede bo mi sie nie podobaja..
No a co do wyprzedazy ja w zeszlym roku polowalam na plaszczyk,ktory kosztowal 100.Polowalam, ogladalam,ale jakos mi szkoda bylo kasy bo juz wczesniej kupilam jeden plaszczyk.
Kiedys weszlam przez przypadek do tego sklepu a tam wyprzedarz,szperam sobie w ciuchach a tam wisi moj plaszczyk,jeden jedyny,w moim rozmiarze w cenie 19 euro:szok: to jest dopiero szczescie:-D
:sorry::sorry::sorry:
W nastepny poniedzialek jedziemy do Dublina zlozyc wniosek o paszport dla Ady...
Wiec i tym razem beze mnie:sorry:

A co tu tak cicho dzisiaj???
No tak! Wszystkie mamuski na spacer powylazily:laugh2:
I ja wyjde! Jak tylko sie Ada obudzi:tak:

Jej ja wciaz nie moge zmusic mojego meza zeby zadzwonil do ambasady irl i dowiedzial sie o powtorny paszport irlandzki dla mojego dziecka.Juz mus ie skonczyl i niewiem czy ja mam znow wszystkie papiey przysylac i potwierdzenia ze jestesmy tyle i tyle w irl.Wydaje mi sie ze chyba nie bo skoro maly juz ma ohywatelstwo to teraz chyba tylko kwestia formalna.:eek:

Dziewczynki czy w Irlandii placa cos takiego jak becikowe w Polsce? Probuje szukac w necie, ale jakos nie ma takiej informacji...
W ogole to bylam dzis w socjalu i jeszcze nie podjeli decyzji o moim zasilku dla bezrobotnych. Minelo juz ponad pol roku!!! Facio mi powiedzial, ze przeciez mam prace. To co? Ze niby mi sie nie nalezy, za tygodnie, gdzie bylam bez zatrudnienia? Czy moga podejmowac decyzje wolniej? Masakra :crazy:

Dziewczynki czy w Irlandii placa cos takiego jak becikowe w Polsce? Probuje szukac w necie, ale jakos nie ma takiej informacji...
W ogole to bylam dzis w socjalu i jeszcze nie podjeli decyzji o moim zasilku dla bezrobotnych. Minelo juz ponad pol roku!!! Facio mi powiedzial, ze przeciez mam prace. To co? Ze niby mi sie nie nalezy, za tygodnie, gdzie bylam bez zatrudnienia? Czy moga podejmowac decyzje wolniej? Masakra :crazy:

Z socjalem przeżyć współczuję. W Irlandii nie ma czegoś takiego jak becikowe

reklama
Do góry