reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej
Niestety Mila dziś znowu zwymiotowała i miała rozwolnienie.Już jest u weta z M.
Wet powiedział,że to wirus żołądkowy,dostała zastrzyk i jakieś tabletki do podawania w domu :-(
Ehhh

A my dziś bąblowaliśmy w wyrkach do 12:00 :szok:

Teraz gotuję ryż bo mój M będzie gołąbki robił :tak:

A i zapomniałam sie pochwalic,że przyjechała nasza stara zmywarka i pan naprawił pralkę.
Co prawda do piątku,czyli wczoraj miały byc zrobione jeszcze kilka spraw min.założenie alarmu,no ale jak zwykle nic się nie działo.
No i co się okazało.Agencja ściągnęła sobie z konta rent,a myśleliśmy,że usunęliśmy standing order,bo mieli dostać od nas rent jak wszystko zrobią w chacie :eek:
Ale jednak czynsz poszedł :dry:

reklama
No teraz wiemy,że to jelitówka.Taka jak u człowieka.Mamy po każdny głaskaniu myc ręce bo możemy się zarazic :eek:
Wcześniej inny wet mówił,że to niestrawnośc i niechęc do jedzenia suchej karmy.
Teraz dostała też antybiotyk,jeśli jutro będzie wymiotowac idzie do szpitala psiego na kroplówkę.
Dziwi mnie strasznie cena.M za leki i wizyte zapłacił 25 euro tylko,a w naszej klinice za obcięcie pazurków,wsadzenie do tyłka termometru i 2 puszki karmy zapłaciliśmy 60 euro :eek:
Ciekawe dlaczego jest taka różnica w cenach :dry:

Hey dziewczyny!

Dzieki za wsparcie, dzis juz troche ochlonelam, ale nie powiem- wczoraj nie bylo mi wesolo. Bylam cale szczescie sama, bo wtedy to juz wogole bym chyba oszalala. Tabasia nie, to nie byl polak. Tzn nie byl irlandczyk napewno,bo slyszalam jak gada, ale slyszal mnie,jak rozmawiam przez tel po polsku i sie nie przyznal,ze jest polakiem. Wiec sama nie wiem. Przygoda byla niezla, zapasowy klucz teraz obowiazkowo zrobie :-)
Zapamietajcie- nie zamykajcie samochodu z kluczami w srodku!Zwlaszcza jak nie macie zapasowego!!!Ide robic oponki :-)

Hey dziewczyny!

Dzieki za wsparcie, dzis juz troche ochlonelam, ale nie powiem- wczoraj nie bylo mi wesolo. Bylam cale szczescie sama, bo wtedy to juz wogole bym chyba oszalala. Tabasia nie, to nie byl polak. Tzn nie byl irlandczyk napewno,bo slyszalam jak gada, ale slyszal mnie,jak rozmawiam przez tel po polsku i sie nie przyznal,ze jest polakiem. Wiec sama nie wiem. Przygoda byla niezla, zapasowy klucz teraz obowiazkowo zrobie :-)
Zapamietajcie- nie zamykajcie samochodu z kluczami w srodku!Zwlaszcza jak nie macie zapasowego!!!Ide robic oponki :-)
całe szczęście ja mam karte a nie kluczyk i dopóki nie wyjme karty to samochodu nie zamkne:tak:

Witam
Ja po pracy pojechałam na NCT z drugim autem i retest i wow przeszlo, zawolal mnie do srodka i pokazal pod autem czego brakuje i byl to element wielkosci wsówki i powiedzial jedz kup i zainstaluj i wroc ja to sprawdze i wydrukuje cert no i Łukasz zamontowal i oto mam cert:)
Larcia niezle przezycia dlatego ja mam zapasowe klucze:)
Anieczka trzymam kciuki że by psiunio wyzdrowial, ja tez bym chciala Oliviera zapisac kiedys na jakies treningi:)
teraz leca powtórki Brzyduli i obiad sie robi a ja relaksik
milego popoludnia

A ja tak zmienie troszke temat. Czytam ciagle o porodach i ogladam filmiki :szok: I tak sobie mysle, ze bardzo bym chciala rodzic na stojaco. Ale ze znieczuleniem chyba nie da rady :sorry2: Chociaz z tego co slyszalam mozna wziac mniejsza dawke... No i sama nie wiem :shocked2:

Witam
Ja po pracy pojechałam na NCT z drugim autem i retest i wow przeszlo, zawolal mnie do srodka i pokazal pod autem czego brakuje i byl to element wielkosci wsówki i powiedzial jedz kup i zainstaluj i wroc ja to sprawdze i wydrukuje cert no i Łukasz zamontowal i oto mam cert:)
Larcia niezle przezycia dlatego ja mam zapasowe klucze:)
Anieczka trzymam kciuki że by psiunio wyzdrowial, ja tez bym chciala Oliviera zapisac kiedys na jakies treningi:)
teraz leca powtórki Brzyduli i obiad sie robi a ja relaksik
milego popoludnia
ja miałam tą samą częsc zgubioną jeśli jest to przy kole:tak:
Martaf to pochwal sie jakie to auto że na karte:)?
laguna z 2002r ale zamieniamy na inny bo mechanik powiedział ze turbina siada:-(i lepiej go sie pozbyc póki jeszcze chodzi:-p

reklama
Hej dziewczynki
Ja tylko na chwilke, bo zaraz szykowac sie trzeba na chrzciny...

Na pewno istnieja takie szkoly na ... Connemarze:-)
Ale to Ci chyba srednio po trasie:-D

Ade w czerwcu tez cos ugryzlo na zewnetrznej stronie uda. Slad byl duzych rozmiarow i wygladal jak przypalenie :szok:
Bylismy u lekarki, bo Ada miala wysoka temperature i nie wiedzielismy, co jest. Tyle, ze temperature dostala dzien przed ugryzieniem, wiec wiedzielismy, ze to nie od tego.
Obstawialismy, ze ugryzl pajak, bo to byl okres upalow i mielismy okno w sypialni dosyc szeroko otwarte a Ada miala na sobie same body. Na szczescie to nic powaznego nie bylo ale slad ma do dzisiaj...

My mielismy pianino w domu i musialam grac na tym cholerstwie. Bozeeeeee, jak ja tego nienawidzilam... Na szczescie udalo mi sie przekonac rodzicow po 2 mies, zeby mnie wypisali ze szkolki.
Takze przeslanko... Jak Maksio nie bedzie chcial grac na skrzypcach, to... zapisz go na perkusje:-)

To ja uciekam, zycze milej soboty i zamelduje sie po imprezie:-)
ee j jak niebedzie chcial grac to nie bede zmuszac,alemam nadzieje ze chlopak bedzie mial smykalke, ja z rodziny muzykujacej (ale mnie niestety pominelo hahah chociaz spiewac potrafie ale grac tylko na nerwach:-D) ale obydwa dziadki bardzo zdolne to i moze wnuk bedzie:confused:
lubiczanko:na Ballymun
map_howtofindus.jpg

Ja tylko na chwilkę,przywitać się i spadamy na zakupy.
Wczorajszy wieczorek był superancki,kominek owszem mam,ale bez niego też było miło.Nie włączamy go bo to gazowe badziewie i jak dla mnie żadnego uroku nie daje:no:.Ale,oczywiście uważaliśmy:-D.
ech,,,
Hej
Niestety Mila dziś znowu zwymiotowała i miała rozwolnienie.Już jest u weta z M.
Wet powiedział,że to wirus żołądkowy,dostała zastrzyk i jakieś tabletki do podawania w domu :-(
Ehhh

A my dziś bąblowaliśmy w wyrkach do 12:00 :szok:

Teraz gotuję ryż bo mój M będzie gołąbki robił :tak:

A i zapomniałam sie pochwalic,że przyjechała nasza stara zmywarka i pan naprawił pralkę.
Co prawda do piątku,czyli wczoraj miały byc zrobione jeszcze kilka spraw min.założenie alarmu,no ale jak zwykle nic się nie działo.
No i co się okazało.Agencja ściągnęła sobie z konta rent,a myśleliśmy,że usunęliśmy standing order,bo mieli dostać od nas rent jak wszystko zrobią w chacie :eek:
Ale jednak czynsz poszedł :dry:
Moj mazma to samo co Mila:-D
całe szczęście ja mam karte a nie kluczyk i dopóki nie wyjme karty to samochodu nie zamkne:tak:

Ja obydwa autka mam na karte;-)

Do góry