reklama
sylcia007
Nadinka i Nataniel ;*
Czesc mamusie z Irlandii,
Mam na imie Agnieszka i mam synka 13 miesiecznego Axelka, malego rozrabiake. Mieszkamy w Bettystown blisko Droghedy. Mam nadzieje, ze moge sie do was przylaczyc.
Jutro lece do Polski na tydzien na slub brata. :-)
Podobaja mi sie wasze stronki z informacjami o dzieciach itp. Jak sie takie robi?
Moj synek ma Irlandzki paszport, byl podpisany w Garda Station. Dorosli tez musza miec swoje podpisane i tez tak chodza.
Pozdrawiam
Milo mi poznac )
Gastone dziekuje za zyczonka
A ja dzis dzien udany spotanko udane jak zwykle ) Ptys zrobil pierozki Mniam Mniam ) Malenka dzis grzeczniutka )
Asienka trzymam kciuki !!!!
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Ciao Dziewczynki.
Ja na sekunde tylko. Bylam u fryca i chwale sie nowym fryzem:-) Oto on:
Ide jesc OBIAD i spac bo padam na twarz,...Ali dal znow popalic...
Asienka- powodzenia!!
Ja na sekunde tylko. Bylam u fryca i chwale sie nowym fryzem:-) Oto on:
Ide jesc OBIAD i spac bo padam na twarz,...Ali dal znow popalic...
Asienka- powodzenia!!
Załączniki
Witam sie wieczorkiem
Misia super wyglądasz tez mialam takie włosy na boba
Od razu widac że Ci sie humor poprawił
Tak myślałam jak sobie dzis dałąs rade z Alem u fryzjera.
Anieczka ja dzis tez po szkołach latałam i dowiadywałam sie o ten system i uda mi sie zapisac Oliviera od stycznia zapisałąm go na liste i beda do mnie dzwonic bedzie wiec chodzil na 3 godz free Ciesze sie, jak dzis latalismy po przedszkolach to Oli nie chcial z nich wyjsc chciał z dziecmi zostac i sie z nimi bawic
A ten nowy system z 3 godzinami free jak długo obejmuje dziecko?
Próbuje tez go wcisnac do szkoły w przyszlym roku.
Jutro do pracy
Miłego wieczorku
Misia super wyglądasz tez mialam takie włosy na boba
Od razu widac że Ci sie humor poprawił
Tak myślałam jak sobie dzis dałąs rade z Alem u fryzjera.
Anieczka ja dzis tez po szkołach latałam i dowiadywałam sie o ten system i uda mi sie zapisac Oliviera od stycznia zapisałąm go na liste i beda do mnie dzwonic bedzie wiec chodzil na 3 godz free Ciesze sie, jak dzis latalismy po przedszkolach to Oli nie chcial z nich wyjsc chciał z dziecmi zostac i sie z nimi bawic
A ten nowy system z 3 godzinami free jak długo obejmuje dziecko?
Próbuje tez go wcisnac do szkoły w przyszlym roku.
Jutro do pracy
Miłego wieczorku
asienka powodzenia!trzymam kciuki!!!
andzulina przykro mi,ze musisz jeszcze czekac i zyc w nerwach, napewno to trudna sytuacja dla Ciebie. Jednak jestem pewna,ze to nic powaznego :-) trzeba tak myslec!
misia fajna fryzurka i odrazu przypomnialas mi,ze ja wlasnie mialam sie umowic do fryca na odrosty.
kamcia wlasnie!Niby jest,ze dziecko ma przez rok czasu darmowe 3 godzinki w przedszkolu. Odkad konczy 3 lata i 3 miechy(albo 4 miechy, nie jestem pewna,a nie chce mi sie szukac teraz). Jakiego typu sa to przedszkola tzn jak to sie dokladnie nazywa?Bo mojej corci do tych 3 lat jeszcze rok brakuje, ale pewnie duzo wczesniej trzeba dziecko zapisac.jak to sie na liste zapisuje?Trzeba wybrac przedszkole sobie samemu czy sa jakies narzucone?Bo chodzi mi o te darmowe przedszkole jako rekompensata za supplement co zabieraja.ALe namotalam, nie wiem czy mnie zrozumiesz :-) wlasnie zauwazylam,ze twoj synus sie urodzil w tym samym dniu,co moja corcia, tylko rok wczesniej ;-)
andzulina przykro mi,ze musisz jeszcze czekac i zyc w nerwach, napewno to trudna sytuacja dla Ciebie. Jednak jestem pewna,ze to nic powaznego :-) trzeba tak myslec!
misia fajna fryzurka i odrazu przypomnialas mi,ze ja wlasnie mialam sie umowic do fryca na odrosty.
kamcia wlasnie!Niby jest,ze dziecko ma przez rok czasu darmowe 3 godzinki w przedszkolu. Odkad konczy 3 lata i 3 miechy(albo 4 miechy, nie jestem pewna,a nie chce mi sie szukac teraz). Jakiego typu sa to przedszkola tzn jak to sie dokladnie nazywa?Bo mojej corci do tych 3 lat jeszcze rok brakuje, ale pewnie duzo wczesniej trzeba dziecko zapisac.jak to sie na liste zapisuje?Trzeba wybrac przedszkole sobie samemu czy sa jakies narzucone?Bo chodzi mi o te darmowe przedszkole jako rekompensata za supplement co zabieraja.ALe namotalam, nie wiem czy mnie zrozumiesz :-) wlasnie zauwazylam,ze twoj synus sie urodzil w tym samym dniu,co moja corcia, tylko rok wczesniej ;-)
anineczka
królowa mrówek :P
Kamciu,Larciu właśnie dyskusja cały czas się toczy o tych przedszkolach tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...alne-i-urzedowe-w-irlandii-12307/#post4217918
Kamciu tutaj odpowiedz do twojego pytania:
https://www.babyboom.pl/forum/4217918-post1326.html
Misia ładnie :-)
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...alne-i-urzedowe-w-irlandii-12307/#post4217918
Kamciu tutaj odpowiedz do twojego pytania:
https://www.babyboom.pl/forum/4217918-post1326.html
Misia ładnie :-)
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Wiesz co,anineczka:nam w jednym przedszkolu powiedzieli,że jeśli chcemy Radka zapisać na styczeń,to musimy już teraz go posłać do nich za 80 Euro tygodniowo,żeby sobie trzymał miejsce już na styczeń,bo ona nam nie obiecuje,że w styczniu będzie dla niego miejsce,a teraz nam go nie może zapisać już na 3 miesiące na przód,ale od stycznia chodziłby za darmo na 3 godziny.Ale w drugim babka żadnych problemów nie robiła,zapisała go i powiedziała,że od stycznia będzie chodził za free na 3 godziny(9:15-12:15 lub 12:15-15:15).Nie wiem więc,czemu Tobie powiedziano,że żadne przedszkola nie będą na 3 godziny przyjmować,ale jak sama po sobie widzę,każde przedszkole inaczej do tego podchodzi
Szkoda,że z Igorkiem jeszcze się nic nie wyklarowało,andzulinoNadal nerwówka...Ci lekarze tutaj..byle swoje odbębnić,zero wyczucia,delikatności.Szkoda słów.Wyobrażam sobie jak musiało Ci serce ściskać jak na to patrzyłaś.Radek miał miesiąc gdy robiono mu USG przezciemiączkowe,myślałam,że mi serce pęknie,jak na to patrzyłam.Taka maleńka,mięciutka główka,a lekarz (wielki jak dąb) tak mu mocno cisnął,mało tam nie padłam:-(
No,misia piękny fryz,a Ty jaka promieniejącaWcale nie widać,że Al daje Ci popalić,wręcz przeciwnie
Teraz dopiero dopatrzyłam,że dziś napisałaś o tym przedszkolu na wątku:sprawy socjalne i urzędowe,anineczko
Szkoda,że z Igorkiem jeszcze się nic nie wyklarowało,andzulinoNadal nerwówka...Ci lekarze tutaj..byle swoje odbębnić,zero wyczucia,delikatności.Szkoda słów.Wyobrażam sobie jak musiało Ci serce ściskać jak na to patrzyłaś.Radek miał miesiąc gdy robiono mu USG przezciemiączkowe,myślałam,że mi serce pęknie,jak na to patrzyłam.Taka maleńka,mięciutka główka,a lekarz (wielki jak dąb) tak mu mocno cisnął,mało tam nie padłam:-(
No,misia piękny fryz,a Ty jaka promieniejącaWcale nie widać,że Al daje Ci popalić,wręcz przeciwnie
Teraz dopiero dopatrzyłam,że dziś napisałaś o tym przedszkolu na wątku:sprawy socjalne i urzędowe,anineczko
Ostatnia edycja:
reklama
justysia21
Elfikowa mama :D
Misia fryc rewelka!!!!!