reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Grecji?

och widze ze 5 razy posta wysylalam i mi nie wysalo..
morulik do poniedzialku malo czasu, szybko zleci tylko sie wyleczcie dobrze , czase mlepiej poczekac dwa dni wiecej jak pozniej sie meczyc kilka miesiecy...

szczepienia.. hmmm my do tej pory mielismy

prevenar dwie dawki i w grudniu trzecia - to jest refundowane wiec za darmo robilismy choc nas chcieli okiwac i tylko dlatego ze mamy pediatre prywatna to nam powiedziala ze mamy prawo za darmo do tej szczepionki...

i jeszcze jedna szczepionka tez dwie dawki do tej pory a trzecia za miesiac, tak generalnie to co miesiac robimy tez..

a tu tak z okazji ze nati dawalam przepis na biszkopciki takie jak te nasze polskie, to udostepniam co by moze pani morulik zechciala, bo trudno takei w sklepachgreckich znalezc :p

4 jajka
0.5 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 szklanka maki

zoltka rozgniatamy z cukrami, dodajemy ubite na sztywna piane bialka, maka wszystko miksujemy az do ladnej masy i lyzeczka nakladamy na wysmarowana blache albo wylozona papierem i pieczemy w temp 175 stopni przez okolo 15 minut az sie zarumienia.
ja sama zjadam blache w chwile :-D

Ostatnia edycja:
reklama
witam moje drogie, co tu taka cisza?
mam w końcu chwilę spokoju, dziecię śpi.

odnośnie szczepień to u nas wygląda to tak:zaczęliśmy od grudnia jak miał 2 miesiące, a nie 7 tyg jak pisałam i lecimy:
- prevenar(1)(pneumokoki) + infanrix IPV Hib(błonica , tężec, krztusiec)
- meningitec(1) (meningokoki)
- prevenar (2) + infanrix IPV Hib
- meningitec(2) -( trzecia dawka 15 m-cy)
- prevenar(3)( 4 dawka 18 m-cy) + infanrix IPV Hib( czwarta dawka w 15 m-cu, piąta 5 lat)
- eugenix(1) (żółtaczka typu B)
- eugenix(2) - trzecia dawka 14-16 m-c)
teraz w 13 m-cu mamy Priorix (odra, świnka, różyczka)- druga dawka 4 lata
i Mantoux- próba tuberkulinowa
oprócz tego mam jeszcze wypisane 2 szczepionki kórych nie mogę odczytać:
chyba varinox (2 dawki 14 m-cy i 6 lat) to chyba na ospę
i hanrix chyba też zółtaczka ale nie typu B,
aż z ciekawości zapytam przy najbliższej okazji pediatrę.

:-) własnie sprawdzałam te szczepionki , moja mała miała te same !!!
:baffled: rzeczywiście coś cicho tu ostatnio , czyżby brakowało tematów do rozmowy????
gorąco pozdrawiam:happy2::happy2::happy2::happy2:

ee ja mam problemy z netem to przeczytam i juz jestem rozlaczona, po za tym musze nadrabiac "moj" dzial a tam dziewczyny drukuja! czulyscie trzesienie? jak ja nie lubie...

generalnie to zapraszam do nas do mlodych mam, bo tam dyskusja na okraglo :)

Ostatnia edycja:
własnie sprawdzałam te szczepionki , moja mała miała te same !!!
tak przypuszczałam że nie będą się wiele różnić, takie standardy w Grecji mają.

ee ja mam problemy z netem to przeczytam i juz jestem rozlaczona, po za tym musze nadrabiac "moj" dzial a tam dziewczyny drukuja!
zaglądam czasem, ale niestety nie mam na tyle czasu żeby nadążać z czytaniem a gdzie tam jeszcze się udzielać, tak samo jest z działem październikowych mam.

czulyscie trzesienie? jak ja nie lubie...
e tam ,takie małe:-p, w 99 r przeżyłam swoje największe , tego nie życzę.

synciu mi padł o 21 w końcu chwila spokoju idę się zrelaksować :-D

owszem malutkie ale nie od razu wiadoo czy male bedzie czy duze.. ja moje najwieksze przezylam w tym roku na peloponezie.. moze slyszalyscie o nim..

chyba jestem w ciazy... wymiotowalam caly wieczor i w nocy dwa razy.. strasznie mnei suzylo wiec sie napilam wody to po godzinie wymiotowalam woda.............

owszem malutkie ale nie od razu wiadoo czy male bedzie czy duze.. ja moje najwieksze przezylam w tym roku na peloponezie.. moze slyszalyscie o nim..
a no to współczuję, nic przyjemnego:no:
chyba jestem w ciazy... wymiotowalam caly wieczor i w nocy dwa razy.. strasznie mnei suzylo wiec sie napilam wody to po godzinie wymiotowalam woda...]
no to gratuluję moja droga:tak: <kwiaty>
ja bym już po test leciała:-D

a mój odkrył dzisiaj że można na kanapę samemu wchodzić, teraz to już mam przechlapane:-D bo schodzić z niej nie umie:-D:-D

hejeczka!!!:-) Ewelin ja rownież gratuluje , :happy::happy::happy: i uważaj teraz na siebie !!!

a co do wchodzenia na kanape , to moja probuje ale jeszcze nie zawsze jej to wychodzi , za to zejsc juz sama potrafi. :tak: aniu wystarczy ze mu pokazesz kilka razy i sam sie nauczy , tzn jesli probuje przodem schodzic to poprostu przekrec go kilka razy zeby zchodził na nóżki!! ja tak pokazałam mojej ani i juz sama wie jak. :-p

reklama
Do góry