reklama
josephine widze nowy suwaczek super!!
my dzis bylismy w deauville bylo cieplo ale taki wiatr ze jeszcze w uszach mi szumi, mam nadzieje ze mala mi sie nie rozchoruje!
jak tam u was w garderie? u nas ok , ostatnio by strajk takze tylko raz w tygodniu poszla.
pozdrawiam
my dzis bylismy w deauville bylo cieplo ale taki wiatr ze jeszcze w uszach mi szumi, mam nadzieje ze mala mi sie nie rozchoruje!
jak tam u was w garderie? u nas ok , ostatnio by strajk takze tylko raz w tygodniu poszla.
pozdrawiam
Parisienne
Zaangażowana w BB
Zoe ja slyszalam wiele dobrego o tym jeziorku w Jablines
mamy sie tam niedlugo wybrac
hejjj
Josephine jak samopoczucie?
mialasjuz usg?
mamy sie tam niedlugo wybrac
hejjj
Josephine jak samopoczucie?
mialasjuz usg?
hej
zoe : my garderie 2 ranki i z racji tego ze w ciazy mam odpoczywac dodatkowo 1 pelny dzien w tygodniu, malemu juz sie bardzo podoba zegna sie ze mna na szybko i kuna do zabawek
parisienne : hejka, dzieki dobrze... choc troche sie przesililam i lekarz kazal jak najwiecej odpoczywac
przyjezdza do mnie co pon. tesciowa zostaje do piatku i po weekendzie znowu wraca
mialam usg w 8 tc wszystko ok, a teraz mam to pierwsze obowiazkowe co badaja przeziernosc karku 1 czerwca
a jak u was? organizacja domowa juz jest ????
zoe : my garderie 2 ranki i z racji tego ze w ciazy mam odpoczywac dodatkowo 1 pelny dzien w tygodniu, malemu juz sie bardzo podoba zegna sie ze mna na szybko i kuna do zabawek
parisienne : hejka, dzieki dobrze... choc troche sie przesililam i lekarz kazal jak najwiecej odpoczywac
przyjezdza do mnie co pon. tesciowa zostaje do piatku i po weekendzie znowu wraca
mialam usg w 8 tc wszystko ok, a teraz mam to pierwsze obowiazkowe co badaja przeziernosc karku 1 czerwca
a jak u was? organizacja domowa juz jest ????
josephine fajnie z tym garderie ze dali jeszcze jeden dzien!
co do jeziorka to tez chcialam pojechac ale tam to trzeba samochodem a my nie mamy , wiec czekam az przyjedzie w niedziele rodzinka z wloch samochodem to napewno pojedziemy.
nie wiem jak u was pogoda ale tu strasznie , przedwczoraj cieplo , goraco nawet , wczoraj znowu zimno! nic nawet nie mozna zaplanowac zeby gdzies pojechac bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie!
milego dnia!!
co do jeziorka to tez chcialam pojechac ale tam to trzeba samochodem a my nie mamy , wiec czekam az przyjedzie w niedziele rodzinka z wloch samochodem to napewno pojedziemy.
nie wiem jak u was pogoda ale tu strasznie , przedwczoraj cieplo , goraco nawet , wczoraj znowu zimno! nic nawet nie mozna zaplanowac zeby gdzies pojechac bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie!
milego dnia!!
magdabb
Fanka BB :)
witam wszystkie mamy chcialam poprosic o rade.. kilka dni temu zrobilam test okazalo sie ze jest pozytywny moze wiecie co teraz powinnam zalatwic... slyszalam o ubezpieczeniu 100% jesli do 14 tygodnia dorecze déclaration de grossesse z dołączonym wynikiem badania medycznego do sécurité sociale? o co moge sie jeszcze starac? mam nie najlepsza sytuacje bo ja za jakis czas przestane pracowac ( z tym ze mam tylko kilka godzin deklarowanych :/), a moj maz ma tak zwanego smyka:/ poradzcie cos pozdrawiam
witaj Magda , ja nie poradze , nie zabardzo sie orientuje jak tu jest byc w ciazy, bo nie rodzilam we Fr !
my mielismy gosci! dzis pojechali. bylam nad tym jeziorkiem , jest super!!!! polecam goraco!!!!
josephine jak tam samopoczucie?
pozdrawiam!!
my mielismy gosci! dzis pojechali. bylam nad tym jeziorkiem , jest super!!!! polecam goraco!!!!
josephine jak tam samopoczucie?
pozdrawiam!!
reklama
hej
magda : witaj znalazlam cie tu
tak jak pisalam w pw do 14tc musisz tez zdeklarowac ciaze w CAF w twoim miescie, jesli macie tylko 1 pensje, czy 2 a nie przekraczacie jakiegos pulapu bedziesz mogla liczyc na becikowe pod koniec ciazy i moze jakies pomoce do dziecka
z pomocami jakie sa dokladnie i ile i co trzeba zrobic to nie poradze, bo nie mam
ale na pewno wazne zebys wszystko wszedzie zdeklarowala do 14tc
a co to znaczy ze maz ma "smyska" bo nie znam tego okreslenia ???
pracuje norlalnie na kontrakcie? jesli tak to niech tez dostarczy papier o ciazy od lekarza juz taki zwykly wypisany przez niego, a pozniej akt urodzenia
moze dosatnie w pracy jakas premie na narodziny, plus legalne prawo do urlopu ojcowskiego cyz nie wiem jak to sie nazywa ale przysluguje we francji z tego co pmaietam 10 dni
pozdrawiam!
zoe : hej
jak corcia? ja zmeczona ale jest w miare dobrze, nie narzekam
siedze na poludniu u tesciow, korzystam odpoczywam nim zacznie sie przedszkole,
babcia zajmuje sie malym a ja wykluwam
ZOE : dopiero spojrzalam na suwaczek !!!!!!!!! 100 lat dla corci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! udaly sie urodzinki?
magda : witaj znalazlam cie tu
tak jak pisalam w pw do 14tc musisz tez zdeklarowac ciaze w CAF w twoim miescie, jesli macie tylko 1 pensje, czy 2 a nie przekraczacie jakiegos pulapu bedziesz mogla liczyc na becikowe pod koniec ciazy i moze jakies pomoce do dziecka
z pomocami jakie sa dokladnie i ile i co trzeba zrobic to nie poradze, bo nie mam
ale na pewno wazne zebys wszystko wszedzie zdeklarowala do 14tc
a co to znaczy ze maz ma "smyska" bo nie znam tego okreslenia ???
pracuje norlalnie na kontrakcie? jesli tak to niech tez dostarczy papier o ciazy od lekarza juz taki zwykly wypisany przez niego, a pozniej akt urodzenia
moze dosatnie w pracy jakas premie na narodziny, plus legalne prawo do urlopu ojcowskiego cyz nie wiem jak to sie nazywa ale przysluguje we francji z tego co pmaietam 10 dni
pozdrawiam!
zoe : hej
jak corcia? ja zmeczona ale jest w miare dobrze, nie narzekam
siedze na poludniu u tesciow, korzystam odpoczywam nim zacznie sie przedszkole,
babcia zajmuje sie malym a ja wykluwam
ZOE : dopiero spojrzalam na suwaczek !!!!!!!!! 100 lat dla corci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! udaly sie urodzinki?
Ostatnia edycja: