reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z FRANCJI!

hej
ja te zlatam wizzairem ale trzeba uwazac: bilety niby tanie, a pozniej drogie oplaty za walizke ( w te i spowrtoem) nawet reczny wiekszy bagaz jets platny od niedawna : 10 euro. przelew karta tez platny sporo, itp itp
poz atym z wizzairem tzreba uwazac bo gdy sie konsultuje cney danego lotu co kilka dni to oni je ...podnosza! kiedys konsultowalam kilka razy loty na mpoim komputrzerze i ma zpo raz 1szy na dole. i mi w ciagu 5minz mienilo ceny. schodze na dol, patrze : a jemu nie !!!!! takze ich hakerskie programy wylapuja adresy Ip i zapamietuja co bylo suzkany... podnosza cney, a ludzie mysla ze cena juz pdoskoczyla..;a niekoniecznie !

krapyka : 200 euro na swieta w 4ke ... nawte biorac na zapas to super! ja mialam wiecej na 4ke latem i tez biorac jakies 2 m-ce przed...

reklama
jesli jest tak jak mowisz josephine to jest to NIELEGALNE i to by byla bardzo duza afera i jesli zrobisz zdjecie jednoczesnie dwoch komputerow z dwoma roznymi cenami to mozesz podac do sadu - na pewno to wymaga zgloszenia do instytutu 60 Millions de consommateurs...

dodatkowo nalezalo by to zglosic do CNIL bo nie wolno nielegalnie uzywac danych adresow IP- tu jest lamane nie prawa konsumenckie, ale prawo "Informatique et Libertés"
chyba ze uzywaja ciasteczka zamiast zbierac adresy IP ale to nie zmienia faktu, ze to jest proceder NIELEGALNY wdg prawa konsumenckiego...

anucha : a widzisz...ja sie zupelnie na tym nie znam. widzialam tylko kiedys program z ewlasnie rozne frmy zajmujace sie rezerwacjmi hoteli, biletow podrozy tak robia .. wiec sie nie zdziwialaM... domyslam sie ze to nielegalne, ale ile jest takich roznych kruczkow 'commercials' pseudo promo albo przedluzone pod inna nazwa soldy....

Hej ;-).
Ja też świąt w Polsce nie spędzam i bardzo się z tego cieszę. Dziulka, doskonale Cię rozumiem, też bym nie tęskniła. Źle tak mówić, ale mam po prostu dość tego kraju i wszystkiego, co z nim związane :no:.
Jeśli chodzi o wizzaira czy Ryanaira, czy cokolwiek z bydłolotów to są bilety tanie, co jest świetne - zgadzam się. No ale to na wyjazdy weekendowe maksimum, bo inaczej to bagaż wielki i tak jak josephine powiedziała - dopłacać można niemiłosierne kwoty. Poza tym na krótkie loty raczej, bo ani nóg tam nie idzie wyprostować, ani gnatów rozciągnąć, jak się długo siedzi... :zawstydzona/y: Jak leciałam Ryanairem do Londynu albo do Belgii to pamiętam, że ledwo wytrzymywałam te dwie godziny w samolocie, bo dużo ludzi - tłok, ciasno, za żarcie się płaci też wysokie kwoty... Także co z tego jak bilety są tanie, skoro za wszystko inne płaci się podwójne ceny i wychodzi nawet drożej niż "normalnymi" liniami?

KASIA moze to dziwne ja PL nie trawie, ani ludzi tam ani stylu zycia, przesiaklam zabojadamai i mi z tym dobrze. czekam na papiery zwiazane z obywatelstewem francuskim teraz. do PL to w goscie i nie za dlugo.

a co do pdrozy to jechalismy rok temu autem , fakt ze dlugo bo 1750 km do mnie ale dalo rade bo jechalismy od 22H -15.30 z postojami.

Witajcie! Ja sie podpisuje pod Dziulka ....ostatni raz w pl bylam jak mala miala 1,5roku . Nie tesknie tylko czasem brakuje babcinego jedzenia. Wszyscy znajomi i tak powyjezdzali.
Z lotami to jakos zawsze mi dobrze szlo. A co do air France to sa smieszni tez pamietam odwolali mojej mamie samolot na swieta bo tu bylo 3 cm sniegu
W pl zaspy 2 metrowe i wszystko latalo.
Dobra ja nic nie mowie jeszcze zeby nie zapeszac no ale takie poniedzialki to ja lubie. ...z dobrymi wiadomosciami! Milego dnia!
Ps. Dzis goscie przyjezdzaja .....pewnie bedzie mnie mniej na forum. :p:p:p

A ja się wyłamię ;) Nie wiem czy będę spędzać święta w Polsce, ale wiem, że bardzo bym chciała! I ja tęsknię. Nie za samą Polską, co po prostu za rodziną, przyjaciółmi. Ich nikt mi tu nie zastąpi, bo nie da się zastąpić ukochanych rodziców, ulubionego kuzyna, czy przyjaciółki od 10 lat...

reklama
Areaksa oczywiscie masz racje. Ale tak jak napisalam to przyjaciele daleko a z rodzina nigdy nie mialam jakis super kontaktow. Nawet z wlasna matka . Dlatego jak tylko 18 lat skonczylam wyprowadzilam sie. Mimo ze w tym samym miescie mieszkalam to i tak nie utrzymywalam kontaktow. Mamy calkiem inne podejscie do zycia. Oni nigdy we mnie nie wierzyli a ja super dumna z siebie jestem. :D:D:D:D
Kiedy sie robi w ciazy to badanie na cukier? Bo ja juz 6 miesiac a nic nie robilam. I nie pamietam kiedy ribilam w pierwszej ciazy.

Do góry