reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Ełku lub okolic

Witam

emimonkey dziękuje w imieniu Nikoli za życzenia

adzia ja już jestem i się odzywam

Mieliśmy w sobotę imprezkę no i wczoraj jeszcze byłam taka zmęczona ze nie miałam siły nic na pisać . urodziny udały się nasza mała gwiazdeczka przez spala większa cześć bo po torcie poszła spać :-D

reklama
hej

Dziewczyny a gdzie wy się podziewacie:confused:

emimonkey wczoraj kupiłam dla Nikoli sandałki nic szczelnego no ale zawsze to lepsze niż żeby miała się parzyć w zakrytych bucikach, byłam właśnie w tym sklepie o którym pisała ale tam nic nie było ciekawego później ccc boti i ava a kupiłam cto za prawie 50 zł no i roz 19 ale jest jeszcze troszkę przy duży ale 19 tylko 1 była

adzia a ty to pewnie wczoraj na plaży byłaś ja cały dzień po sklepach chodziłam

Dziś mam w planach plażę no ale nie wiem czy się odważę iść bo już tyle czasu nie byłam że nawet nie pamiętam kiedy a siedzieć w domu czy na palcu zabaw w taki upał to bez sensu

izabell - byłam na plaży ale przypadkiem bo nas znajomy zabrał ze spaceru i dziewczynki się popluskały.
:-D
Słyszałam, że koło Warki jest nowa kawiarnia "Papaja" z masą lodów i ciast:rolleyes: i jest tam kącik dla dzieci. Byłyście tam? Bo zastanawiam się, czy nie zabrać tam dzieciaczków. A nie chcę jechać w ciemno bo dla mnie pojechać autobusem do Ełku to jak wielka wyprawa.

adzia jest ale ja tam nie byłam niby wielka konkurencja dla alaski ta nowa kawiarnia :tak:

a u nas nici z plaży Nikola na stan podgorączkowy podejrzewam że od ząbków a do tego już były 2 kupy :no:dosyć nie ciekawe wiec wolałam zostać w domu.

Dziewczyny dla waszych maluchy też tak tyłek i pipa się odparza :confused::confused::confused:
U nas aby tylko cieplej i chwil była z kupą chwila to 10 miut i już walka prze kolejne 2 -3 dni, a do tego jeszcze a fuuuulllllll potówek normalnie oszaleć idzie a w mieszkaniu chodzi tylko w pampku :szok: w czwartek mamy szczepienie wiec jak nie zejdzie te odparzenie chciaz to nie wygląda na odparzenie, ale skąd by to się wzięło to nie wiem jak nic nie zmieniłam z kosmetyków i pieluch:baffled:

Mojej Zosi robiły się odparzenia pod kolankami w czasie upałów a tak nie było problemu. Z młodszą też nie ma. Tyle, że obie często w taki upał latały (Zosia) i latają (Hania) bez pieluchy.

cóż jest takie ryzyko, ja po prostu wycieram. póki małe to nie przeszkadza tak bardzo. Jak Zosia uczyła się korzystać z nocnika to była męczarnia. I będziemy przez to jeszcze raz przechodzić, więc na razie podłóg nie robimy, bo po remoncie położyliśmy tylko wykładziny, poczekamy jak przebrniemy przez ten okres u Hani.

my mieliśmy w tamtym roku remont i właśnie szkoda mi trochę tych podług a z nocnikiem to u na porażka Nikola posadzona na nocnik od razu płacze i nie chce siedzieć w staje nawet od razu po spaniu nie udało mi się złapać a ja już próbowałam wysadzać ja miął 6 -7 miesięcy i od początku tak reagowała

Hej
Dziewczyny a wy gdzie się podziwiacie :confused::confused:

U nas Nikola ma trzydniówkę a raczej jej koniec bo jesteśmy na etapie wysypki :baffled: tak wiec dwa dni siedzieliśmy w domu a dziś pojawiła się wysypka i mała już gorączki nie ma wiec pewnie jutro bądź w sobotę i po wysypce śladu nie będzie :tak:.

reklama
hejo babki!
mnie nie było przez parę dni bo byliśmy w trakcie zmiany internetu i zero kontaktu ze światem :)
izabella ja swoją małą puszczam bez pampersa i jak siusiu zrobi na panele , to co z tego? nawet kupke do piaskownicy raz zrobiła i też bez wniku :)
a jak już jej zakładam to z pudrem żadnymi kremami nie smaruję. Ale o tyle mamy dobrze że w dom mamy duuuży to i chłodniej jest. staramy się przeczekać godziny od 11 do 14 ale ciężko to nam wychodzi bo Gabrielka kładzie husteczkę na głowę łopatkę do rączki i piod drzwiami stoi krzycząc "bo bo " co oznacza Borys (nasz piesior)
a muszę się pochwalić że Gabi już coraz ładniej nam mówi :) mama , tata, ciocia, baba no i pierwsze sylaby poszczególnych słów :) no i wie jak robi piesek :)

Do góry