reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Dublina!

jsz25 wysłane :tak:
jeśli chodzi o rożek to ja też miałam z Polski, nawet dwa ;-) jeden sama sobie kupiłam, drugi dostałam w prezencie. obydwa się przydały bo były różnych rozmiarów :tak: teraz jeden pożyczam koleżance, a drugi zostawiam sobie jako kocyk na trawkę.. dzieciątka na początku lubią być mocno opatulone, wtedy dobrze im się śpi bo myślą że wciąż są w brzuszku u mamusi - takie małe kłamstewko :-)

reklama
barmanka bardzo dziękuję! Przesyłka doszła:-)

Zapowiada się piękny dzień!!! :-)
Wszystkim mamusiom udanej niedzieli!!! :-)

witam sie i ja.Podczytuje i podczytuje a przeciez napisac moge :-D
barmanka... bo ja w sumie tez chciałabym te ksiązeczki:zawstydzona/y: napisze Ci na priv ;-)

jsz25 ja podobnie jak dziewczyny mialam rozki z PL- bo tutaj ich nie widziałam. Jesli chcesz to mogłabym Ci je dać - mialam dwa. Jak masz mozliwosc z PL nowych to smiało. Moje oddam za np. pieluchy dla mojej Niki ;-) teg o nigdy za duzo:-D

Agusik78 oj jak mogłas nas tu zaniedbac :-D ;-) zartuje:-p ja tez bywam częsciej "tam".

Ja z kolei podczytuję "mamy z Irlandii";-), a częściej bywam tutaj.
Jakoś ciężko się tam przebić... takie moje subiektywne odczucie.
Poza tym jestem z Dublina, więc jakoś mi tu do dziewczyn bardziej po drodze;-)
Zdecydowałam, że nie kupuję becika.
Mam śpiworek dla swojego maleństwa i zamierzam jeszcze nabyć swaddling blanket, tak więc też będę miała w co opatulić smyka:-);-)
Pomyślałam, pomyślałam i zdecydowałam:-), ale zawsze dobrze jest poznać opinie i rady innych mam.

Ja z kolei podczytuję "mamy z Irlandii";-), a częściej bywam tutaj.
Jakoś ciężko się tam przebić... takie moje subiektywne odczucie.
Poza tym jestem z Dublina, więc jakoś mi tu do dziewczyn bardziej po drodze;-)
Zdecydowałam, że nie kupuję becika.
Mam śpiworek dla swojego maleństwa i zamierzam jeszcze nabyć swaddling blanket, tak więc też będę miała w co opatulić smyka:-);-)
Pomyślałam, pomyślałam i zdecydowałam:-), ale zawsze dobrze jest poznać opinie i rady innych mam.
Wiesz,ja też nie miałam typowego becika dla małego,tzn.miałam dwa rożki,z których i tak nie korzystałam,bardziej przydał mi się kocyk.Natomiast śpiworek barrrdzo mi się przydał:tak: tylko troszkę później.Już nie pamiętam ile Radek miał wtedy miesięcy,ale strasznie się rozkopywał w czasie snu,więc śpiworek był super rozwiązaniem:happy:

No właśnie liczę, że śpiworek się sprawdzi:-)
Kupiliśmy na początek najmniejszy rozmiar.
Zawsze jest jeszcze kocyk lub kołderka w pogotowiu;-)

Witam,
Jak dobrze zobaczyć promyki słońca od rana:-)
Szkoda jednak, że lato już się z nami powolutku żegna. No cóż, byle do wiosny...
Pranko zrobione, już się ładnie suszy.
A że jutro przeprowadzka, to większość pudeł też już spakowana, wieczorkiem trafią do nich ostatnie niezbędne jeszcze rzeczy;-)
W ogóle jutro mam bardzo napięty plan dnia, bo od rana antenatal classes, a potem spotkanie z położną, ale myslę, że dam radę:-).
Bardzo jestem ciekawa jak tam mój Maluch się układa, bo póki co upodobał sobie pozycję pośladkową:-(. Przemawiam do niego, żeby ładnie się tam przekręcił, ale nie wiem czy posłucha mamę.;-)
Ciekawe co położna jutro 'wymaca';-)

reklama
Dzieńdoberek!
Promyki słonka były i promyków słonka już nie ma:no:,ale dla mnie to obojętnie,mój syncio przeziębiony,musimy posiedzieć w domku...
jsz25:a dokąd się przeprowadzasz?Na pewno wcześniej pisałaś,ale nie spojrzałam:happy:
Widzę,że też syneczka będziesz miała,jak będzie miał na imię?

Do góry