reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Dublina!

reklama
Cześć Dziewczyny:-) A ja w końcu na internecie ehh nie wiem co się dzieje z tym moim netem:no::no: Od trzech dni chodzi jakby nie mógł...
Manija tak możemy sobie teraz pomamusiować ale na razie naprawdę jest lekko ale się zacznie na pewno już nie długo:szok::szok: Mam pytanie co do Aktu Urodzenia czekaliście pełne 10 dni??? hmm?? Bo mi 10 dni mija 17 a 17 idziemy do Ambasady po paszport i pasowało by mieć już Akt... mam nadzieje że się wyrobimy:szok::szok:
jsz25 w Rotundzie z tym jest tak samo jak i w Holles Street. Tzn. Cesarke miałam wieczorem a już koło południa była u nas pani która pozbierała informacje na nasz temat i miała je odesłać do USC i po 10 dniach można już iść zarejestrować dziecko i wybrać akt. Dała też ulotki z adresem USC. Jest on na Lombard Street East w D2. Niedaleko rzeki i tego nowego mostu...
Pozdrowienia;-);-)

Agus przedzwon do USC i zapytaj czy juz maja Twoje papiery, bo bardzo mozliwe, ze doszly szybciej niz w ciagu 10 dni.
A powiedz mi jak dlugo trzeba czekac na paszport? My co prawda wybieramy sie z Małym dopiero w grudniu do Polski, ale jesli idzie o polskich urzedników martwie sie, ze wyrobienie paszportu moze potrwac tygodnie :-D

Manija jeśli chodzi o paszport to dzwonisz do Ambasady i umawiasz się na wizytę. Tzn. wyznaczają Ci ją na za około 5 tygodni później. Na to spotkanie idzie oboje rodziców z dzieckiem i musicie mieć paszporty lub dowody jeżeli zmieniłaś nazwisko a dokumenty masz na stare nazwisko to pasuje Ci jeszcze Akt Ślubu no i zdjęcie Małego. A po wizycie czeka się do 2 tygodni na paszport no ale oczywiscie tymczasowy bo bez PESEL'u nie wyrobi się innego. A no i kosztuje on niecałe 20e ale nie pamiętam dokładnie. No a my do polski lecimy już 5 października więc już niedługo hee i by były chece jakbyśmy się nie wyrobili....

Oj tak zaczniesz teraz to za 2 miesiące będziesz już mieć wszystko a tak to nie wiadomo co wyskoczy. Hehe u nas gdyby Emilka urodziła się o dzień później to moglibyśmy się nie wyrobić dobrze ze się nie umówiliśmy się wcześniej.
Aha jakbyś nie mogla się dodzwonić to mogę Ci podać e-maila do nich.
Pozdrawiam:***

Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie:)Jestem mama prawie rocznego Aleksa Mieszkamy w Dublin 2 i chetnie nawiazalibysmy kontakt z jakimis mamami i maluchami. Jesli ktos mialby ochote na isc spacer lub wyskoczyc na kawe dajcie znac. Pozdrawiam

Dzieki Agus, jakby co dam znac. Jutro sie biore za zalatwianie. A jeszcze mam pytanie odnosnie zdjecia Maluszka- ile sztuk potrzeba, musi miec pewnie jakies okreslone wymiary i standard?

W sumie wlasnie znalazlam info na stronce ambasady :)
Robiliscie zdjecie u fotografa? Jakos nie wyobrazam sobie zrobienia zdjecia Franusiowi takiego jak trzeba, z zamknietymi ustami itp hihi :D

Ostatnia edycja:
reklama
Manija co do ilości zdjęć to nie wiem nie pytałam ale wydaje mi się że pewnie tak jak na normalny czyli 2 to maksimum. U fotografa byłyśmy dzisiaj ale gościu nie chciał chyba zarobić bo przywitał nas znudzoną miną :-D:-D i powiedział żebym w domu zrobiła z 15 zdjęć Małej na czymś białym i zostawiła dużo miejsca wokół główki i przyszła z nimi do niego to je przytnie i wydrukuje...:wściekła/y::wściekła/y: no ale tak jak Ty nie wyobrażam sobie zrobić takiego zdjęcia Emilce w domu to jutro wybieramy sie do centrum do fotograwa poleconego w Ambasadzie może oni będą chcieć zrobić to zdjęcie :baffled::baffled:

Do góry