reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Dublina!

ojoj :-( to przeslij mi prosze na priv namiary na tego polecanego fotografa jesli to nie kłopot..

Wlasciwie wyczytalam ze dzieci do lat 5 nie musza miec zdjec "biometrycznych" a na stronce sa podane wymiary i proporcje jakie musza byc w miare zachowane, wiec moze najpierw sprobujemy faktycznie sami. Mamy drukarke przystosowana do drukowania fotek to sie chyba najpierw sama pobawie. Tak czy inaczej- mam 7 tygodni na zrobienie zdjecia :-D
Wiesz moze dlaczego to trwa tak dlugo? To jest dla mnie jakas totalna abstrakcja te polskie urzędy...:no:

reklama
jutro wybieramy sie do centrum do fotograwa poleconego w Ambasadzie może oni będą chcieć zrobić to zdjęcie :baffled::baffled:
Ambasada poleca studio fotograficzne FujiFilm na O'Connell Street, niedaleko Szpili;-) Ja jestem bardzo zadowolona ze zdjęć tam wykonanych, a jak wchodzisz i mówisz, że potrzebujesz zdjęcie do polskiego paszportu to się tylko uśmiechają, bo wiedzą o co chodzi i jak powinno prawidłowo wyglądać zdjęcie:tak:
Wasze maluchy nawet nie zdążą się ruszyć, a już będzie po fotce:-p:-D

Ambasada poleca studio fotograficzne FujiFilm na O'Connell Street, niedaleko Szpili;-) Ja jestem bardzo zadowolona ze zdjęć tam wykonanych, a jak wchodzisz i mówisz, że potrzebujesz zdjęcie do polskiego paszportu to się tylko uśmiechają, bo wiedzą o co chodzi i jak powinno prawidłowo wyglądać zdjęcie:tak:
Wasze maluchy nawet nie zdążą się ruszyć, a już będzie po fotce:-p:-D

Ja tez tam robilam Stasiowi zdjecie do paszportu biometrycznego. Urzednicy w konsulacie nie mieli zadnych zastrzezen :):tak:

O ciekawych rzeczach rozmawiacie dziewczynki:-)

Też mnie będzie to wszystko dotyczyć już za jakiś czas;-)

A ja mam pytanko czy posiadacie medical card i czy orientujecie się czy są honorowane w polskich przychodniach, myślę o emc albo medicusie???
Trudno jest dostać tę kartę???

Może macie wiedzę i w tej materii ;-):-)

Zimno dzisiaj, brrr i dżdżysto, aż sobie herbatkę z cytrynką zrobiłam. Pierwszy raz od bardzo długiego czasu.

manija, agus jak się miewacie? Jak wasze pociechy?

jsz co do medical card to ja sie nie bardzo orientuje, ale lada moment tez bede szukac informacji.

A moj Franek cos dzisiaj spac nie chce, wierci sie i marudzi troche.
Alez ten czas szybko leci... Mlody ma juz prawie 3 tygodnie, a jak dla mnie 3 tygodnie to juz prawie MIESIĄC! :szok: A ja go przeciez przed chwilą urodziłam :nerd:... Ani sie obejrze, a skończy 18 lat a ja nadal bede powtarzac, ze przed chwilą sie urodził i to tak szybko zleciało :-D

Witam Moje Panie:-):-)
Manija wyslalam Ci wiadomosc na priv ale jak widze WolfiA juz dala Ci namiary. Powiem ze tez jestem zadowolona z ich podejscia do pracy:-D no i zdjecie przeszlo bez zastrzezen teraz tylko trzeba poczekac na paszport i 5 pazdziernika lecimy do babc i dziadziow:-D:-D:-D
jsz25 ja na temat Medical Card nie wiem nic ale jak sie cos dowiem to bede informowac no i prosze Was o to samo:tak::tak:
Moja Emilka tez dzisiaj jakas taka marudna i placzliwa i nic tylko by cyca doila. A o spaniu to chyba nawet nie mysli... patrzy sie na mnie wlasnie takimi duzymi oczkami... nawet kompanie nie pomoglo hehe. Moje Kochanie:*** Dobranoc:***

dziewczynki, pisałam to już na innym wątku, ale nie każda mogła tam przeczytać... ;-)
mam kilka książek w pdf, gdyby któraś była zainteresowana to proszę o adres @ i wam podeślę.

a więc mam takie coś:

- Baśnie, Andersena
- Królowa Śniegu, Andersena
- Bajki i przypowieści, Krasickiego
- Bajki Perskie
- Uśnij wreszcie, jak pomóc dziecku zasnąć
- Język niemowląt, Tracy Hogg
- Pierwszy rok życia
- Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka, Zawitkowskiego
- Język dwulatka, Tracy Hogg
- Jak nauczyć małe dziecko czytać

poza tym mam mase przepisów :tak:większość są to przepisy dla małych alergików (synek ma skaze białkową), ale myślę że te nie skazowe dzieci też mogą skorzystać z tych przepisów - wystarczy tylko że zamiast nutramigenu, jak jest w przepisie, dodacie to mleczko które używacie ;-)

hello dziewczynki :-)

barmanka ja bym była zainteresowana;-)
oto mój mail: jsz25@tlen.pl
poproszę o:
- Pierwszy rok życia
- Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka, Zawitkowskiego,
- Uśnij wreszcie, jak pomóc dziecku zasnąć

Z góry bardzo dziękuję!!! :-)

Dziewczyny a kupowałyscie rożki-beciki dla swoich pociech???
Gdzie je ewentualnie można dostac tutaj, bo jakoś nie rzuciły mi się w oczy.

Ostatnia edycja:
jsz25 ja mam rożek-becik ale przywieziony z Polski prezent od babci:* Szczerze mówiąc to tu nie widziałam w żadnym sklepie. W sumie jak go już miałam to zwątpiłam w to czy jest potrzebny bo laska z pracy zaczęły mi mówić że im się nie przydał i dobrze że go nie miała ale u nas było inaczej.:-):-) Pierwszej nocy w domu Mała spała z nami ale następnej jak chciałam położyć ja spać do łóżeczka to dopiero pomogło jak ją do rożka położyłam i poszła spać prawie od razu... :-D:-D:-D
Tak więc jeśli chcesz mieć rożek a masz możliwość załatwić go z Polski to nawet nie szukaj tutaj bo szkoda czasu a tam są naprawdę ładne:-):-) no chyba że jeszcze Allegro... Pozdrawiam:***

reklama
CZESC dziewczynki dawno mnie tu nie bylo musze nadrobic zaleglosci bo widze ze jest mnustwo mam z Dublina :-)my mieszkamy w centrum córcia Zuzanna ma 2 latka i 2 miesiace a jak tam wasze maluszki?bo z tego co zdazylam przeczytac tu niektore z was maja juz niezle gromadki:tak:gratulacje kochane,postaram sie byc na bierzaco teraz i moze poznam mamusie z moich okolic:tak:buziaki mamusie

Załączniki

• captionit161227I238D36.jpg
    captionit161227I238D36.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Do góry