reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Doncaster

hej dziewczyny:-D goldenko trzymam za Ciebie kciuki:tak:jesteś zaradna i napewno poradzisz sobie z tymi problemami:tak:
może orientujecie się jak to jest tutaj z receptami na lekarstwa? bo ja byłam dzisiaj u lekarza z córcią i lekarz wypisał recepte na maść i jak się okazało nic nie musiałam płacic:tak:zastanawiam się dlaczego?

reklama
Goldenka, przepraszam, wiem ze to moze nie moja sprawa ale czy ojca dziecka nie obchodzi ze za kilka tyg mozesz nie miec gdzie mieszkac?:wściekła/y: Mowilas cos ze rozstaliscie sie na chwile wiec skoro tu nie masz ani pracy ani perspektyw na godziwe mieszkanie dla Ciebie a przede wszystkim dziecka to moze powinnas sie do niego przeniesc...kurcze Ty jestes w 30 tyg facet powinien kolo Ciebie skakac...jak Ty zamiezasz sobie dac rade calkiem sama? wiem ze jestes dzielna, ale ja sobie nawet nie umiem wyobrazic co by bylo jak bym byla w takim momencie calkiem sama:-(a jak Twoja rodzina? moze powinnas jednak wrocic do polski? Nie wiem kurcze co Ci radzic...mam nadzieje ze to sie jakos szybko wyjasni bo szkoda Twoich nerwow i malenstwa. Nie mozesz, poprostu nie mozesz byc sama przez ostatni okres ciazy i porod i potem kilka tyg, zrob wszystko zeby byl z Toba ojciec dziecka albo ktos bliski...

hej ja nie pisalam ze ma corka azs tylko ze jezdza na odczulania do sheffield a w sumie to nie wiem co jej dokladnie dolega a kogo masz na mysli??

aska0901 na mysli mam Kazika i Anke;-)
Dżoana07 do pierwszego roku zycia dziecka masz zadarmo leki... pozniej jesli dostajecie WTC powinny przyjsc wam karty z nhs i wtedy tez macie leki za darmo;-)

misska problem w tym ze on sie co chwile przeprowadza i sam ma bardzo ciezko a poki ja sobie daje rade to nie bede sie tulac po angli nie teraz. rodziny w polsce nie mam wiec nie mam tam po co wracac. na szczescie jestesmy zdrowe :) dzisiaj bylam na wizycie u poloznej. nie zanosi sie na wczesniejszy porod a czekam juz na maternity allowance ktore musza mi przyznac. a pozatym słonko swieci i zaczynam inaczej patrzec na to wszystko i jestem dobrej mysli.

hej bylam dzisiaj u lek i dali mi masci sterydowe na cialko. i powiedzieli ze musze skontaktowac sie z pediatra i wysla mi list gdzie i keidy mam isc.a jutro jade do sheffild po insurance, czy latwo znalesc jobcenter?? .

a my przed chwilka wrocilismy ze spacerku:-) pogoda poprostu cudna:tak:;-) az nie chcialo sie wracać do domku...ale że wyszłam z sasiadką to nie chcialam by wracała sama i solidarnie wrocilismy razem:-D
samulka1 nie mam pojecia gdzie jest jobcenter w Sheffield bo ja bylam w scunthrop. nie pomoge niestety

reklama
Samulka...jobcenter w Sheffild sa dwa, nie wiem do ktorego musisz sie zglosic i czym jedziesz, ale jesli pociagiem to jak wyjdziesz ze stacji to przechodzisz przez swiatla na wprost i idziesz w prawo...dochodzisz do ulicy West Street i skrecasz w nia w lewo, idziesz wzdluz jakies 10 -15min. Albo mozesz tez zaraz ze stacji wsiasc w tramwaj...z tego co pamietam to w niebieski...ale w strone centrum nie halfway. Job center w ktorym ja bylam jest wlasnie na West Street. Ten drugi tez jest gdzies w centrum ale nie pamietam dokladnie gdzie.

Do góry