reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

hej dziewczyny:-D goldenko trzymam za Ciebie kciuki:tak:jesteś zaradna i napewno poradzisz sobie z tymi problemami:tak:
może orientujecie się jak to jest tutaj z receptami na lekarstwa? bo ja byłam dzisiaj u lekarza z córcią i lekarz wypisał recepte na maść i jak się okazało nic nie musiałam płacic:tak:zastanawiam się dlaczego?

reklama
Goldenka, przepraszam, wiem ze to moze nie moja sprawa ale czy ojca dziecka nie obchodzi ze za kilka tyg mozesz nie miec gdzie mieszkac?:wściekła/y: Mowilas cos ze rozstaliscie sie na chwile wiec skoro tu nie masz ani pracy ani perspektyw na godziwe mieszkanie dla Ciebie a przede wszystkim dziecka to moze powinnas sie do niego przeniesc...kurcze Ty jestes w 30 tyg facet powinien kolo Ciebie skakac...jak Ty zamiezasz sobie dac rade calkiem sama? wiem ze jestes dzielna, ale ja sobie nawet nie umiem wyobrazic co by bylo jak bym byla w takim momencie calkiem sama:-(a jak Twoja rodzina? moze powinnas jednak wrocic do polski? Nie wiem kurcze co Ci radzic...mam nadzieje ze to sie jakos szybko wyjasni bo szkoda Twoich nerwow i malenstwa. Nie mozesz, poprostu nie mozesz byc sama przez ostatni okres ciazy i porod i potem kilka tyg, zrob wszystko zeby byl z Toba ojciec dziecka albo ktos bliski...

hej ja nie pisalam ze ma corka azs tylko ze jezdza na odczulania do sheffield a w sumie to nie wiem co jej dokladnie dolega a kogo masz na mysli??

aska0901 na mysli mam Kazika i Anke;-)
Dżoana07 do pierwszego roku zycia dziecka masz zadarmo leki... pozniej jesli dostajecie WTC powinny przyjsc wam karty z nhs i wtedy tez macie leki za darmo;-)

misska problem w tym ze on sie co chwile przeprowadza i sam ma bardzo ciezko a poki ja sobie daje rade to nie bede sie tulac po angli nie teraz. rodziny w polsce nie mam wiec nie mam tam po co wracac. na szczescie jestesmy zdrowe :) dzisiaj bylam na wizycie u poloznej. nie zanosi sie na wczesniejszy porod a czekam juz na maternity allowance ktore musza mi przyznac. a pozatym słonko swieci i zaczynam inaczej patrzec na to wszystko i jestem dobrej mysli.

hej bylam dzisiaj u lek i dali mi masci sterydowe na cialko. i powiedzieli ze musze skontaktowac sie z pediatra i wysla mi list gdzie i keidy mam isc.a jutro jade do sheffild po insurance, czy latwo znalesc jobcenter?? .

a my przed chwilka wrocilismy ze spacerku:-) pogoda poprostu cudna:tak:;-) az nie chcialo sie wracać do domku...ale że wyszłam z sasiadką to nie chcialam by wracała sama i solidarnie wrocilismy razem:-D
samulka1 nie mam pojecia gdzie jest jobcenter w Sheffield bo ja bylam w scunthrop. nie pomoge niestety

reklama
Samulka...jobcenter w Sheffild sa dwa, nie wiem do ktorego musisz sie zglosic i czym jedziesz, ale jesli pociagiem to jak wyjdziesz ze stacji to przechodzisz przez swiatla na wprost i idziesz w prawo...dochodzisz do ulicy West Street i skrecasz w nia w lewo, idziesz wzdluz jakies 10 -15min. Albo mozesz tez zaraz ze stacji wsiasc w tramwaj...z tego co pamietam to w niebieski...ale w strone centrum nie halfway. Job center w ktorym ja bylam jest wlasnie na West Street. Ten drugi tez jest gdzies w centrum ale nie pamietam dokladnie gdzie.

Do góry