reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

kurcze nie skonczyłam pisac a komp mi wysłal posta juz :wściekła/y:
aneta76 takie okresy u dzieci to potrafia człowieka wykończyć.. Nie pamietam czy pisałam ale kupiłam sobie książki Adele Faber '' Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać zeby dzieci do nas mówiły'' naprawde polecam tą książke, jest tez wydanie o nastolatkach- przyda nam sie dla tych starszych ;-) jak i o rodzenstwie, świetna seria, mi duuuuzo pomogła zrozumiec co robie źle mówiac do dzieci nawet proste zdania..:tak: wiem ze mozna ściagnac te ksiazki z chomika, albo poprosty zamowic w PL i niech ktos wyśle, troche zachodu ale co sie nie robi by miec spokój w domu i szczesliwą rodzine;-)

reklama
hej dziewczynki
ja od wczoraj poprostu nie zyje... Alex wczoraj po poludni dostal wysokiej goraczki... okolo 22 mial juz 38.6.... pojechalismy do szpitala i wsadzili nas na oddzial i do rana walczyli by zbic goraczke... o 12 wypisali nas do domu a chwile wczesniej podskoczlo znow do 38.9. walczymy dalej w domu bo i tak nie dali nic poza ibuprofenem. narazie koncze i wracam do mojej marudy:-(

ojej nefretete101 no to faktycznie macie ciezkie dni, kurcze najgorsze co moze byc to chore dziecko:-( trzymajcie sie cieplutko,a w tym szpitalu zrobili mu jakies badania? stwierdzili cokolwiek? infekcja, grypa moze? ech..
Mnie tez cos bierze od rana jakas dziwna chodzilam teraz czuje ze mam temperature:-(, mam nadzieje ze to nic powaznego, ja to sie obawiam tej grypy strasznie :sad:

witam was. Nefretete a z czego ta goraczka powiedzieli wam??? ja zawsze mam swoje lekarstwa z Polski polecam ibum w syropie czopki eferalgan na wysoka temperature dzialaja blyskawicznie

nefretete jesli maly ma zdrowe gardlo oskrzela nie ma kataru itp a tylko wysoka temp. to moze byc trzydniowka. trzy dni wysoka goraczka na czwarty dzien wysypka na calym ciele i na buzi tez moja byla cala w obsypana i wtedy goraczki juz nie ma i ta wysypka znika bardzo szybko. niedawno tutaj kolezanki corka to miala to powiedzieli ze uczulona jest na jedzenie jakies i ze ma zatrucie a to byla ta trzydniowka bo wysypka znika wtedy dosc szybko. zebys sie nie przestraszyla jak rano maly bedzie obsypany po 3 dniach.

z 3 doktorkow go ogladalo bo temperatura slabo spadala... spadla i po 1-2 godzinach znow zaczyna wzrastac. zrobili badania moczu- mocz czysty. stwierdzili ze to musi byc jakaś infekcja wirusowa. zatrzymali go w szpitalu przede wszystkim dlatego, ze juz wczoraj mial czerwone krostki na plecach i brzuszku. mysleli ze to moze jakas choroba zakaźna... naszczescie rano juz krost praktycznie nie było:tak: bylam w szoku jak pielegniarka przyszla i kazala mi młodego rozebrac i zostawic w samym pampersie bez przykrycia... wszystko oki bo było na sali ciepło gdyby nie to, że okno otworzyła:szok::wściekła/y: ja rozumiem że trzeba dziecko schlodzić ale q...rwa bez przesady:wściekła/y: ja siedzialam w bluzie i bylo mi zimno, a jak zobaczyłam że Alex ma stópki i rączki sine to aż mnie ruszyło... jeszcze by mi jakiegos zapalenia dostał. nie rozumie pewnych rzeczy tutaj:baffled:

Nefretete
moje 3 letnie dziecko jest lergikiem, gdy skonczyło mi sie mleko jeszczo z polski bezglutenowe i bez laktozy skierowano mnie na wizyte do pediatry do szpitala aby on ewentualnie przepisała mleko .Facet mówi tak,że on nie moze mu przepisac takiego mleka bo on nie wie czy dziecko jest chore(?????)i kazał mu dawać zwykłe mleko jogurty sery i wszystko glutenowe.Nadaremno moje tłumaczenia że mały ma srake jak stąd do nieba i może się odwodnić, oni na to że to nic że jak bedzie leciał z rąk to dopiero wtedy przyjechać.I tak mleka nie zapisali, ja karmię go sklepowym ,walcze ze sraczką, wysypką już jakby mniej tego ale poczatek był tragiczny.Stwierdziłam że ci lekarze są z innej planety, nawet z gorączka już nie idę do nich bo szkoda moich nerwów, do 39 walcze sama czopkami ,okładami,schladzaniem ciała,chwilami odnosze wrażenie że przy 3 dziecku wiem więcej od nich .
A tak z innej beczki, czy macie pomysl jak mozna dorobic by kilka funtów tygodniowo?Cholera lekko nas spieło z kasą i jest cienko w agencjach bez szans na pracę,jedynie w czym jestem dobra to w sprzątaniu i pichceniu polskiego jedzonka.

hej dziewczyny
pogoda dzis w miare niewieje i cieplo, wiec robimy porządki na ogródku, temperatura mi przeszła, niewiem z kad to było:baffled:

aneta76 ja ci nie pomoge, sama szukam jakiegos zajecia dodatkowego, w przyszlym tygodniu ide zobaczyc chatke do sprzatania, facet chce dwa razy w tgodniu, jesli mi sie nie spodoba odstapie ci ;-)

nefretete101 jak mały? w tym szpitalu to faktycznie przesadzili:szok:

goldenka25 co u Ciebie? czekamy na wiesci:tak:

Dżoana07 jak tam przeprowadzka? juz jestescie na nowym miejscu?

pozdrowionka i milego dnia zycze:-)

hej :-)

u mnie cisza w eterze :tak::tak::tak: już na cud nie licze tylko czekam do piątku :-) dzisiaj znowu nic zero ciągniecia w pachwinach, 2 lekkie skurcze i mała wątrobe mi poturbowała. jedyny problem to brak sniu tzn budze sie 2:30 i już nie śpie :szok: a wieczorem zasnąc nie moge. Mam bardzo dużo energii :tak: przyda sie na piątek :-):-):-)

reklama
Do góry