reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

tak samulka placisz rent czyli czynsz wplacasz bond czyli kaucje za dom przy odpisaniu umowy przewaznie tyle co wynosi czynsz za jedne miesiac czasem troszke wiecej i do tego rachunki council tac ok 85 miesiecznie woda <w zaleznosci czy jest licznik czy nie ja place 35 na miesiac licznika nie mam a jak mialam to placilam ok 40-50 na miesiac >gaz, prad <chyba ze jest na doladowania> licencja telewizyjna 135 na rok lub miesiecznie no i inne typu internet kablowka. niekore flaty mozna wynajac placac jednynie czynsz w tym masz juz wliczone rachunki

reklama
hej. ja to tak sie ciesze ze juz sie konczal. bo ja jestem akurat u siostry i oni nie robili swiat bo pracowali. to normalnie bylo moje najgorsze swieta.:-(. a jak tam u wsa????

hej laski
troche czasu tu nie zagladałam... jakos czasu brak;-)
aska0901 miło było poznać:-);-)
u nas świeta mineły bardzo sympatycznie. w sobote święciliśmy jajeczka, w niedziele: świąteczne śniadanko, a potem pojechaliśmy do Hull do oceanarium- wszystkim polecam, bardzo fajne miejsce:tak::-)
wczoraj wybraliśmy sie na koncert zespołu Ultravox i było poprostu zajebiście!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
tylko jakoś niespokojnie patrzyłam na telefon.... czekając na wiadomośc jak tam moj synuś sie zachowuje:sorry: wiedziałam, że jest bezpieczny i wogole ale i tak jakoś tak dziwnie mi było:baffled:

dzis zaliczyłam już kawke u sąsiadki... niestety sąsiadka bedzie tylko do konca tygodnia bo sie przeprowadza w inna część miasta:-(
okii juz nie zanudzam piszta co u was. ja ide powiesic pranie, a jak wroce to zeby mi tu byly ze dwie strony zapisane:-D:-D:-D:-D

mi tez Olu bylo milo poznac a synek byl pod bardzo dobra opieka wiec nie mialas sie co martwic, ale tak juz z nami mamuskami jest zawsze sie martwimy ja dzis bylam na zakupach po reszte wyprawki do przedszkola dla mojej

witam
aska0901 od września mała idzie do przedszkola? na ile godzin?
kijowa pogoda dzisiaj... nie wiadomo co robić ech... pewnie cały dzień w domu spędze... chyba że sie jakimś cudem wypogodzi:baffled:
laski gdzie sie podziewacie?;-)

pogoda do niczego. mala idzie od 21.04 na 2.5 godz dziennie juz byla raz jak wypelnialam dokumenty i podobalo jej sie bardzo, ale twierdzi ze nie bedzie chodzic

witajcie kochane :-)
święta, święta i po świętach ale sie najadłam ciast hehe. wszystko sie powoli układa. jakoś mniej sie stresuje. mam tylko wrażenie że jednak nie dotrwam do terminu bo coraz częściej mam skurcze tzn brzuch mi sie tak bardzo napina i to trwa 2 -3 min i sie rozluznia i tak kilka razy dziennie.

Dziewczyny mam tez do Was pytanie odnośnie takiej kartki którą mam w książce ciąży a mianowicie chodzi mi dokładnie o tą siatkę centylową to sie nazywa ANTENATAL GROWTH CHART.Położna mi mierzy brzuch co 3 tygodnie i zaznacza coś na tej kartce. tam już mam takie linie i wychodzi ze w dniu terminu mała bedzie miała miedzy 3500 a 4500 ale czego gram czy tych angielskich miar funtow czy jak to tam sie nazywa. Jeśli nie zagmatwałam za bardzo to napiszcie mi coś na ten temat bo ja głupia z tego jestem :rofl2::szok::tak:

goldenka jeden funt to niecale pol kilograma cos 453 gramy wiec raczej ta siatka twoja jest w gramach np kolezanki syn wazyl 7 poundow czyli 3200 gramow

reklama
Do góry