reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

reklama
Tak wogóle to życzę dzisiejszego dnia wszystkiego najlepszego wszystkim babeczkom tym dużym i tym małym:laugh2::laugh2::laugh2: mam pytanie do aski0901; czy w tym women center jak się idzie zapisywac to trzeba rozmawiac po polsku czy po angielsku? postaram się zajść tam niedługo i może uda mi się zapisac:-D a może któras z Was słyszała coś na temat żłobków? co i jak? Bo przyznam, że wiele czytałam ale tyle było różnych zdan,że otępiałam:szok:. Nie znam aż tak angielskiego żeby iśc i się spytac osobiście dlatego pytam Was :tak:pozdrawiam:-)

Ja jak sie zapisywalam to bezposrednio u tej karoliny napisalam do niej na nk ze kolezanka chce sie na ang zapisac ale jeszcze mi nic nie odpisala a numeru nadal nie mam do niej

Juz doczytalam, ze twoja pociecha ma pietnascie miesiecy,chcesz pjsc do pracy i dac mala do zlobka z tego co sie orientuje sa dosc drogie ale mozesz sie starac o dofinansowanie do zlobka znajoma placi ok 300 funtow miesiecznie bo dostala dofinansowanie, ale w tym nursery co jest jej mala jest cennik rozny zalezny od wieku dziecka, im mlodsze dziecko tym drozej, zas kolo mnie jest cena zalezna od pory dnia.

HEJ dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
frzyznaje że teżmyślałam o żłobku dla mojego Kubusia,ale nie wiedziałam że ceny są tak kosmiczne,to ciekawe ile kosztuje żłobek bez dofinansowania.
Ja akurat jestem w trakcie załatwiania macierzyńskiego,trochę to trudne bo dotąd nie mam jeszcze tego inszuransu nawet nie wiem czy to dokładnie tak się nazywa:baffled:, zrobiłam myk z samozatrudnieniem mam nadzieje że zdąże z wszystkim,ja to zawsze zostawiam wszystko na ostatni moment fotem biegam jak oszalała,jestem totalnie niezorganizowana :baffled:ufff
Do szkoły to fewnie też szybko nie fujde,oj a frzydałoby się frzydało,a sama jakoś nie fotrafię się zebrać za naukę a fotem narzekam gdy trzeba coś załatwić a ja sama nie daję rady,kiefściutki ten mój angielski:baffled:
Okey to czas na kolacyjkę i fołożyć mojego małego urwiska:tak::tak::tak:
Słodkich snóm mamuśki:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Hello kobietki:-) oj izusia współczuje Tobie, napewno jest już Tobie ciężko trzymam kciuki obyś pozałatwiała wszystkie potrzebne sprawy i szybciutko do szpitala rodzic:tak: ja byłam dzisiaj w women center ale było jakies zamieszanie i nic sie nie dowiedziałam zresztą niewiem czy bym się dogadała ,wziełam za to ulotki i wyczytałam, że angielski dla polek odbywa się tylko dwa dni w tygodniu w poniedziałek i piątek po dwie godziny :crazy: niekoniecznie mi to pasuje,bo zamierzam isc narazie do jakiejkolwiek pracy więc niewiem jak to będzie z tą nauką i z tym żłobiem zreszta jakbym poszłą do pracy to na 6 rano więc niewiem jak to wszystko zorganizowac głowa boli mnie już od myślenia:rofl2: niewiem co robic!!! pozdrawiam dziewczynki papa:-):-D:-):-D:-):-D

jak ja chodzilam na angielski to byl cos 3 razy w tygodniu ale ja musialam sobie wybrac tylko jeden dzien ktory mi odpowiada bo zajecia byly raz w tygodniu. mysle ze znalezc prace tylko na jedna zmiane bedzie ci ciezko. a tak poza tym proponuje ci wynajac nianie bo to duzo tansze i wygodniejsze rozwiazanie wiem co mowie bo sama sie zajmuje maluszkiem i rodzice sa bardzo zadowleni i to bardzo. a to nursery co kolezanka posyla corke wyliczylo jej bez dofinansowania 1000 za miesiac wiec dostala duzo dofinansowania bo ponad polowe

hej dziewczynki
jesli chodzi o women center to zajecia sa raz w tygodniu ale sa 3 grupy. w poniedzialek sa zajecia po poludniu a w piatek jedne zaczynaja sie kolo 10 a kolejne o 12.30. ja zrezygnowalam bo nie pasowaly mi piatkowe godziny,a do poniedzialkowej grupy nie moglam sie przeniesc bo podobno nie bylo juz miejsc:baffled: staram sie teraz czasami pouczyc sie sama w domu tym bardziej, że wiem z czym mam problem i na czym powinnam najbardziej sie skupic:sorry: choc ostatnio jakos malo czasu poswiecam na nauke bo ciagle cos sie dzieje:-D
aska0901 a jesli moge spytac to ile takie nianie biora za godzine? bo słyszałam rozne ceny i sama juz nie wiem w co wierzyc:baffled:

reklama
to zalezy oczywiscie niania ktora ma dziecko bedzie tansza bo nie moze pojsc do pracy i szuka dodatkowego dochodu, taka samo zalezy czy u ciebie w domu czy u maluszka mi przywoza do domu dziecko i przyjezdzaja po nie i biore nie duzo bo 2 funty za godzine <prawdopodobnie od kwietnia 2.5>kiedys widzialam ogloszenie za 2.5 a kolezanka tylko ze za 5 letnie dziecko brala 1.5 ale to juz nie bylo pilnowanie tylko musiala byc w domu wiadomo zeby dziecko glupot nie narobilo bo malucha to nawet z oka nie mozna spuscic

Do góry