reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Asiu wiem że chodzi o żlobek :) jednak widzę teraz że ceny strasznie wzrosły, nie sądziłam że aż tak się zmieniło, ja się orientowałam w listopadzie bo wtedy załapałam na chwilę pracę to sytuacja wyglądała tak że 545 zł i w tym był jeden posiłek ( obiad ) we własnym zakresie było śniadanko i wiadomo pieluchy chusteczki, jakies przekąski. Jednak widzę że teraz to strasznie poszło do góry aż jestem w szoku :)
Lili na plac zabaw to chodzimy zazwyczaj na ten obok poczty. Kolczyki z koralików 3 zł, drewniane i z masy perłowej 4 zł no i te z decoupage z racji tego że bardzo drogie są rzeczy do takich kolczyków ( w porównaniu do pozostałych ) to 8 zł

reklama
Aniu rozumiem że ceny się zmieniły, ale jak się nazywa ten tani żłobek o którym mówisz?
Gdybym znalazła pracę to poślę małego do Bajkowego Mini Żłobka który kosztuje 800 zł (9 godzin dziennie) + jedzenie, pieluchy własne. Orientowałam się chyba w styczniu, i ceny są ciągle te ceny czyli 800 zł.

Ostatnia edycja:
Aneczka - my też na ten plac chodzimy :-) To kiedy się umawiamy? :-D
Na kolczyki jestem chętna - jesli można, to bym sobie pomierzyła, bo musza pasować, wiadomo. Ale kilka bardzo mi się podoba!

cześć dziewuszki :-) czytam na bieżąco, ale jakoś weny brak do skrobnięcia czegokolwiek :wściekła/y:

te ceny żłobków to są masakryczne jak dla mnie... prawie tysiak... szok...

w niedziele zapowiadają piękną pogodę podobno, w związku z tym po obiadku ruszamy na promenadę, czy któraś też się wybiera może ??

Kaczucha my odpadamy weekend na działce :)

Lili cieszę się że podobają Ci się kolczyki, może w przyszłym tygodniu umówimy się na placu zabaw :) a dokładnie zgramy to jeszcze z pogodą ja nie mogę tylko w poniedziałek. To wtedy też wezmę kolczyki i przymierzysz :)

Asiu mówię o Bystrzaku na worcella - fajna atmosfera tam i troche taniej bo 600 zł plus ewentualnie obiadki u nich i dziecko może być od godz 7 do 17. Czyli liczac obiadki codziennie to wychodzi ok 740 zł tu masz stronkę Klub Przedszkolaka "Bystrzak" w Częstochowie > Cennik

Hej mamcie :)

W temacie żłobków jestem na bieżąco i z czystym sumieniem polecam Bajkowy Mini Żłobek, bo tam śmiga Mój Potworzec :)
Ja płacę 400zł na miesiąc, ale Młoda nigdy nie jest dłużej, niż 8 godzin, w piątki nie bywa wcale, a czasem się zdarza tak, że cały tydzień nie chodzi, bo mąż ma wolne na uczelni. Pieluchy we własnym zakresie, a jedzenie - jak chcemy. Albo catering i za 15zł dziennie są 4 posiłki, albo własne żarełko (2 paczki kaszki wystarczyły Tośce na 3 miesiące), zupka w słoiczku i herbatka, przekąski, etc. Chusteczki kupują panie, środki czystości też. No i babeczki są cudowne, mają niesamowite podejście do dzieciaczków :D A pracują aż 3, więc nie ma tak, jak np. w Krakowie, że dzieci niedopilnowane, bo jedna pani na 5 podopiecznych...

reklama
Do góry