reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Lili, ja kiedyś rozważałam chustonoszenie. Najpierw jednak kupiliśmy turystyczne nosidło- bo lubimy jeździć na skałki. Jak trochę ponosiłam małą to bardzo bolały mnie plecy i kark. Nie wiem, może miałam złe nosidełko, ale myślę, że nie ma co nosić dzieci bo się przyzwyczają i potem będziesz nosiła 3-4 letnie dziecko na rękach- bo lubi. Wiem że wytwarza się więź- ale jak nie nosisz w chuście to dziecko też jest do mamy przywiązane. Jak Pola była malutka to woziłam ją po domu w wózku- w końcu kręgosłup jest tylko jeden.

Jakie są ceny w żłobkach?

reklama
Witam
U nas piekne słoneczko , a my siedzimy w domku zerowa motywacja ale cóż zdrowie najważniejsze .
Maly dzisiaj pięknie przespał noc obudził się dopiero przed 7 na mleko ale już nie poszedł dalej spać , a co mnie cieszy najbardziej nie kaszlał w nocy , tylko dopiero jak wstał . Zaraz wstaję i myje podłogi wczoraj siły nie miałam .

Beti Pola, zależy na ile godzin dziennie chciałabyś posłać dziecko. Za 9 godzin dziennie / codziennie płaci się w granicach 700-800 zł miesięcznie + jedzenie, pieluchy własne.

Hej dziewczyny dawno sie nie odzywalam ale ciągle podczytuje o czym piszecie :)
U nas wszystko w porzadeczku, wreszcie fajna pogoda to az sie chce cos robic i gdzies wyjsc :)

Co do złobków to się orientowałam to ok 500 - 600 zł miesięcznie do tego pieluchy i jedzonko na sniadanko bo obiadek jest w cenie.

A chusty to ja mlodego nosilam czasami i powiem szczerze bardzo sobie to cenie i do tej pory czasami je uzywam, w nosidle rzeczywiscie plecy bolaly strasznie a jezeli dobrze zawiazana husta to nie bola plecy i rece wolne :)

Aneczka, a w jakiej chuście nosiłaś? Ja mam elastyczną, a ostatnio koleżanka pozyczyla mi kółkową i potrzebowałabym pomocy, bo nie daję sobie z nią rady. Tzn. chwilowo i tak nie mogę nosić, za tydzień kontrola u neurologa, to zobaczymy.
A może się wreszcie umówimy na spacer, co? :-)

Beti_Pola - czasami chusta pewnie będzie niezbędna przy dwójce :-) Wygodniej niż z wózkiem i drugim maluchem za rękę.

My juz po spacerku. No i byłam w przedszkolu potwierdzić miejsce, w czwercu zajęcia adaptacyjne.

Hej dziewczyny! Też ostatnio szukałam jakiegoś fajnego żłobka/przedszkola, no i dowiedziałam się o "Czerwonym Kapturku", za miesiąc płaci się tam ok 380zł, ponieważ 320zł dopłaca Fundusz z Unii Europejskiej, przedszkole jest na Sabinowie, z tego co się orientuję w zeszłym roku mieli 1,5roczne dzieci, dzisiaj na stronie wyczytałam informację, że przyjmują dwulatków, więc nie jestem pewna czy roczniaczków przyjmują jeszcze... Ale nigdy nie zaszkodzi się zapytać :-):-)

A tu proszę podaję Wam linka, może się przydać :))
klik

lili my mamy chustę tkaną bawełnianą coś takiego jak tu CHUSTA TKANA AZIMI PASECZKI 5 m+PORADNIK (2261530095) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w sumie do tej pory jest używana :) super sprawa na spacerkach.
A co do kółkowej to raczej nie pomogę :) Na spacerek chętnie musimy się kiedyś umówić :)

Widziałam że wystawiacie rzeczy na sprzedaż czy wymianę więc i ja przedstawię coś swojego :)zapraszam do obejrzenia mojego małego hobby - biżuteria ale narazie tylko kolczyki :) narazie na fb https://www.facebook.com/kolczyki.hand.made :) Jak by ktos był zainteresowany to proszę o kontakt :)

aneczka a co to za żłobek za 500-600 zł(9h/5 dni w tyg.)? Bo z tego co ja się orientowałam w żłobkach (Aniołkowo i Bajkowy Mini Żłobek), to ceny wyglądają 700 - 800 zł.
Nie mam na myśli przedszkoli (które są zawsze tańsze), tylko żłobki gdzie przyjmują maluchy."Czerwony Kapturek" to niestety przedszkole a nie żłobek, dlatego takie tanie. Przedszkola przyjmują dzieciaki od 2,5 roku, czyli nam jeszcze daleko...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry