reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Aleksandra, ja byłam z Asią raz, w Miki Klubie (to jest w Plejadzie w Alejach, więc dobry dojazd) :)

Kaczucha, a rano o której Ci pasuje? Sala jest otwarta od 10 :)

Zgadza się. Chodziłam z moim małym po salach zabaw jak jeszcze raczkował :) zawsze fajnie się bawił.
Póki co odpuszczam Miki Klub bo jestem trochę przeziębiona. Mój mały ostatnio kiepsko śpi w dzień i w bardzo różnych porach...
kaczucha przypomnij mi w jakich godzinach pasują Tobie wyjścia?

p.s. wcale mi ta zima nie pasuje, nie lubię się taplać w śniegu :(

asia, ooo, ja to wręcz uwielbiam śnieżek :D Tylko nie lubię, jak się odwilż i błoto zaczyna :(

Byłam dzisiaj zanieść CV. Biuro podatkowe i porady prawne. Szukają kogoś do pracy biurowej, zabawa PITami, fakturami, ogólnie zakres kadr i płac. Szukają kogoś na staż, bo urząd pracy rzucił gotówkę. Generalnie szanse są nikłe, bo po pierwsze pracowałam na umowę o pracę (dawno, bo dawno, ale szukają kogoś, kto pracował jedynie na zlecenie), a po drugie nie mam kierunkowego wykształcenia (zalecana ekonomia...). Na plus przemawia to, że mam dziecko (szefowa potwornie boi się zatrudniać młode laski, bo ledwo wyhaczą umowę - już zachodzą w ciążę). No i jedna dziewczyna, która tam pracuje, jest po ochronie środowiska, więc też średnio powiązany kierunek z ekonomią.
Mam do Was pytanie. Jak to jest ze stażem? Płaci urząd pracy, ale ile? Zwracają za dojazdy czy coś? Czy to po prostu praca dla białych murzynów - robisz to, co zwykły pracownik, a płacą ci nędzne grosze?

Byłam na stażu w Starostwie Powiatowym. Płaci urząd pracy, wtedy gdy ja byłam to było ok 700 zł ale nie pamiętam dokładnie, zwracają za dojazdy. Robisz to co pracownicy + inne rzeczy bo się Tobą wyręczają ;)

Hehe, tak myślałam :) No cóż, zobaczymy, co będzie. Wątpliwa sprawa, żeby mnie wzięli, ale jeśli by się udało, to bardzo bym się cieszyła. Niezłe doświadczenie by można w CV wpisać ;)

Nulini, ja robiłam staż w komisariacie na północy- było ok, tylko zawsze musisz mieć bajzel na biurku, bo inaczej stwierdzą że się nudzisz i wrzucą np do archiwum- a tam robota nigdy się nie kończy..

Powiedzcie mi szybko czy znacie dobrego dentystę bo na jutro mam kanałowe za 300zł w przych stomat na pck, może znajdę coś tańszego...

Beti, ja znam dobrego, ale absolutnie nie taniego, więc nie pomogę :( A tego dentysty szukasz przez wypadek z Polą czy po prostu musisz?

I tak i nie- uderzyła mnie w zęba przeznaczonego do leczenia, teraz się okazało że kanałowo :( Może jak mi go ruszą to zejdzie mi też pęcherz ropy z podniebienia, przez którego już troche seplenię...ogólnie jestem załamana sytuacją, nie dość że będzie boleć to jeszcze za to płać człowieku.
Nulini- może ten Twój dobry bierze tyle samo co mój? usługa jest 100% płatna

Na pocieszenie byliśmy w kinie na Sherloku- polecam

reklama
Wiesz co, nie wiem... Jak leczyłam kanałowo, to za leczenie 3 kanałów w jednym zębie (szóstka) + wypełnienie + plomba (ze 3 czy 4 wizyty) zapłaciłam łącznie ponad 700zł...
Co do pęcherza, to wiem, że nie zaleca się przebijania, ale ja zawsze wszystkie przebijam - czy na podniebieniu, czy na rękach, czy na stopach... Póki jest płyn pod skórą, to boli jak jasna cholera, jak tylko płyn zejdzie - ból mija.

Do góry