reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Dorota, pojechałam na aerobik ale tylko po to żeby spytać czy jest w piątek. Niestety od Ciebie wyjechaliśmy o 18.35 i nie było szans wejść do domu po ciuchy na zmianę i zdążyć. Idę w piątek- takie andrzejki ;)
Powodzenia na rozmowie!!

Nulini- nasza przyszła pracodawczynio- POWODZENIA jeszcze raz! :)

czesc dziweczyny,

Nulini gratuluję i trzymam kciuki za dzisiejsze szkolenie. :)

Widzę że dziewczyny zabrały się za poszukiwanie pracy, u nas też temat na tapecie tyle że mój mąż szuka pracy. Jej dzisiaj znowu siedzę sama w domku chyba sie ruszymy na jakieś zakupki trzeba cos pomyśleć o świętach i prezentach. :) lubię to :) a pochwale sie wam bylismy w poniedziałek na usg prenatalnym i z dzidzią wszystko w porządeczku rośnie bardzo, kopie jeszcze bardziej i pani doktor stwierdziła już na 100% że będzie drugie chłopaczysko :)

No to zaczynam intensywnie, bo do 21 grudnia muszę opisać cały mój podległy teren :)
Jeśli natomiast chodzi o pracę roznosicieli gazetek, to praca dopiero od początku lutego i zarobki zależne od ilości roznoszonych ulotek, ale nie mniej niż 50zł brutto za dzień, czyli 200zł brutto za miesiąc (170zł na rękę).
Wszyscy roznosiciele mają umowy, więc fajnie :D

NULINI no to super :-),ja wstepnie tez sie pisze,ale nie rozumiem zbytnio co masz zrobic do tego 21 grudnia hihih,Czyli ty tez prace zaczyasz od lutego? czy jak?

No i ja po rozmowie .We wtorek ide na 3 godziny na zobaczenie i wdrozenie sie w prace od godziny 9 do 12 ide w najblizszy wtorek:tak: a pozniej babka bedzie decydowac.Praca jest w auchanie na pasazu w gastronomi ,z kebabem i innym jedzeniem,wiecie salatki i mieso gotowe,takie zestawy obiadowe i nie tylko,ja musze to nakladac i kasowac na kasie,podawac itp,poprostu sprzedawac jedzenie .
Babka ma isc mi na reke i praca na pol etatu to jest od 80 do 90 pare godzin miesiecznie ,8 zl za godzine i wychodzi tak ze pracuje co drugi caly weekend a co drugi mam wolne.Jak w weekend jestem w pracy to w sobote pracuje 10 godz i w niedziele tak samo 10 plus w tygodniu ze 2 dni do pracy od godziny 14 do 21( tu tez poszla mi na reke bo wole popoludniu bo moj ma na rano a ja na popoludniu bym poszla te 2 lub gora 3 razy w tygodniu to i wtedy potrzebuje kogos do dzieci na mniej godzi ).
Czyli wychodzi ze jak w tygodniu co mam weekend pracujacy to ide 4 razy w tygodniu do pracy a w tym co mam wolny weekend to ide tylko do pracy 2 razy w tygodniu :tak:,wiec jak dla mnie to super.Oczywiscie jak bede szla wiecej razy to i wiecej kasy,Umowa o dzielo,jak jestem w pracy to nalezy mi sie posilek od nich i woda.We wtorek ide na te 3 godziny tam i powiem wam ze nie moge sie juz doczekac ,glownie tego wyjscia z domu do ludzi,inne towarzystwo niz dzieci :-).

Teraz musze szukac kogos do dzieci ,moze ktoras chetna?????????

dorota, super, że się udało!!! Do 21 grudnia ja muszę przejść cały mój rejon, który jest baaaaaardzo duży, muszę przejść każdą ulicę, spisać numer każdego domu i później wysłać z tego raport, dopiero w styczniu zaczynam rekrutację osób roznoszących ulotki i w lutym już praca "normalna" :)

NULINI aha juz rozumiem,no to masz troche roboty to powdzenia kochana:tak:

ANECZKA gratulacje kolejnego chlopca,sami chlopi wokol ciebie:tak: super ze z dzidziusiem wszystko ok:tak:,a jakie imie dla synka?????????????????

Dziewczyny moze wy znacie jakas starsza pania,moze macie kogos znajomego co chcalaby se kilka groszy przyrobic i zajac sie moimi dziecmi jakos to wychpdzi w jednym tygodniu od 13 do 15 godzin w tygodniu a w innym do 10 godzin maks wiec nie ma duzo :-).Moze znacie kogos takiego?????

Mam nadzieję, że nie zapeszę (tfu, tfu, tfu!!!), ale od wczoraj mój Potworzec coraz mniej chodzi w pampersie.
Czasem zdarza jej się zlać na podłogę, ale częściej przychodzi, zdejmuje rajstopki, siada na nocniczek, robi siusiu i później leci ze mną spuścić w kibelku :) Ale ma frajdy przy tym! Tylko jak się zajmie zabawą, to się zapomina, ale zawsze to jakiś krok naprzód! Duma :D

I to sama z siebie, wczoraj latała rano w pampersie i przyszła, że chce siusiu, zrobiła, później drugi raz, więc jej zdjęłam pampersa zupełnie i latała bez :) Musiała dojrzeć :D

reklama
Dorota, produkuj ogłoszenia i porozwieszaj na swoim osiedlu, napisz że to praca dorywcza do 15 h w tyg, czy tam ilu- sama lepiej wiesz.

Nulini- Tosia mądra dziewczyna, wiedziałam że w końcu zakuma :) gratulacje!!! Ja muszę gdzieś pojechać na zakupy bieliźniane- Młoda potrzebuje sporo majteczek, a mam tylko 5-6 szt...

Dorota, znalazłam Twoje ogłoszenie. Opieka nad dzieckiem- nie powinno być "dziećmi" ??

Nie wiem co się stało z moim telefonem- nie ma zasięgu..
Wyłączam kompa i biorę się za gruntowne sprzatanie- tak więc będę nieosiągalna dla świata :) A wieczorkiem idę na aerobik poskakać :) Miłego dnia!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry