reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

ASIU alan w wieku 11 miesiecy mial juz 1 operacje,teraz mial miec 2 a pozniej kolejne,niestety tej 2 jescze nie mial bo co byl termin do szpitala to on chory a ostatnio to go nawet na nowy termin nie umowilam bo ja wtedy zaniemoglam,wtedy jak zaczely sie moje problemy z brzuchem itp.A teraz to trzeba do nich jechac na wizyte u lekarza i po nowe skierowanie na operacje bo to skierowanie ma juz pol roku a po pol roku robi sie ono niewazne :-(/Powiem wam staram sie o tym nie myslec ale czasem doluja mnie te oczka mojego synka ze jeszcze kilka operacji przed nami :-(.No nic jakos mu sie naprawi te oczka i jak bedzie juz dorodnym mezczyzna to mam nadzieje ze bedzie mial sliczne i proste oczka choc sliczne to ma i dzis :tak::tak:

reklama
Ja nie wiem po kim Pola jest taka "hey do przodu". Ja całe dzieciństwo byłam raczej rozlazła....taka "dupa z uszami" (jak to mówi Nulini) ale to wkońcu dziewczynka, a babom zawsze się spieszy

Asia, spuść z tonu i olej presję- na co to komu? Najlepiej uczyć się przez naśladowanie- zapraszam na kawkę i kakao :)

Oj tak- Alanek- czarodziej ma śliczne oczka :)

Ostatnia edycja:
BETI dzieki :tak:.

No wlasnie moj ali to taka dupa z uszami a raczej pupa z uszami :-D.

Alan spal,wlasnie wstal ale zas na cycu mi usnal ale pewnie jak go odloze to spac juz nie bedzie chcial:baffled:.

BETI Jak POLA bez kataru mam nadzieje???????co tam porabiasz?

Dobra alan jeszcze sobie drzemie hihih .Dziewczyny mam straszna ochote na cos dobrego z domu nie wychodze bo kurujemy sie ,a w domu zbytnio tez nic nie mam,ale mam banany i czekolade,chce zrobic banana na cieplo w czekoladzie,kiedys takie jadlam ale sama nie robilam i nie wiem jak z tym bananem? czy go na patelnie czy do piekarnika???? wie ktoras? musze cos wykombinowac bo tak mi sie czegos chce hihihi.

Ostatnia edycja:
asia, moim zdaniem za bardzo się spinasz. Tośka ma prawie 2 lata, a ani nie sika na nocnik, ani nie mówi. Poza tym ja mam ogromne porównanie, bo na moim forum styczniówek jest nas ok.20 i przeważająca większość dzieci już odpieluchowanych, a niektóre całymi zdaniami mówią. Na szczęście ja już wrzuciłam na luz i się nie denerwuję, kiedy zachce mówić i sikać, to zacznie, ja jej zmuszać nie będę. Raz na jakiś czas robimy dzień bez pieluchy, ale Młoda potrafi pół godziny na nocniku siedzieć i nic, po czym wstaje i leje pod siebie. Trudno, to znaczy, że nie kuma tego jeszcze.
U mnie w całej rodzinie wszyscy w kółko pieprzą, że już DAAAAAAAAWNO powinna bez pampersa i już DAAAAAAAAWNO powinna mówić, ale ja jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam i tyle. Nie będę dziecka niepotrzebnie stresować :)
Poza tym mówię sobie, że do roczku wszystko robiła jako pierwsza (4,5 miesiąca sama usiadła, 6,5 miesiąca pierwszy raz stanęła przy meblach, a często starsze dzieci dopiero siadają), więc teraz może poleniuchować :)
Także asia, wdech-wydech i spokojnie :)

Dorota, Pola jest zdrowa całkowicie, więc się nie martw chociaż o to :)
Co porabiam? Kupiłam piękny 1,5 kilowy kawał karkówki i będę tworzyć zraziki czy bitki- nie wiem jak to się zwie- opiekane kotleciki i potem do sosu, do tego ugotuję buraczki i ziemniaki. A w związku z tym że od tygodnia mamy ochotę na coś pysznego a w lodówce mam mascarpone- to zrobię jeszcze roladę na biszkopcie. Generalnie popołudnie przy garach bo sama siedzę do późnego wieczora i mi się nudzi
Banany to się podobno ma masełku smaży, ale jeszcze nie robiłam

Ostatnia edycja:
asia844 wyczerpy górne się kłaniają :D
Nulini jak odeszlismy dopiero skapnelam sie że to Ty mozesz być :D

Co do nocnikowania, u nas kiepsko. Jest ciagle NIE! Igor był mniejszy i siadał bez problemy a teraz katastrofa. Ale rozmawiałam z pediatrą jak byliśmy na bilansie i mówiła że nic na siłę, dziecko musi dojrzeć. Więc ja wrzuciłam na luz, pomimo, że też ciągle słyszę że taki duży chłopczyk powinien chodzić bez pampersa bla bla bla..... przyjdzie i na to czas.... Więc głowa do góry nasze dzieci muszą same chcieć bo na siłę można tylko zniechęcić. Co do mówienia u nas raczej pojedyncze słowa, czasem dwa się zdarzą ale reszta po swojemu. Każdy inaczej się rozwija.
Wiecie co..... coraz częściej myślimy o drugim dziecku, ale jakoś się boję, że nie damy rady, tym bardziej ze w większości jestem sama bo mąż w delegacjach. Chęci są ale obawy jeszcze większe.. ehhhh....
dziękuje za powitanie ;)

Ostatnia edycja:
Ja mialam problemy z zalogowaniem sie na bb ale na szczescie juz moge napisac :tak:.

Macie racje na kazde dziecko przychodzi czas na wszystko ale nie linczujcie mnie bo mimo iz ja rowniez uwazam ze kazde dziecko ma swoj czas itp ale wiecie duzo tez zalezy od nas rodzicow bo przeciesz jak np 3 letnie dziecko nie posadzimy na nocniku itp,nie pokazemy co i jak do czego sluzy to takie dziecko sie tego nigdy nie nauczy,My jestesmy tez troche odowiedzialni co i kiedy umia nasze dzieci.Mysle zeby wrzucac na luz z nocnikowaniem ale tez to my musimy wyczuc dobry moment i uczyc nasze dzieci.

Ale sie wymadrzam hihihi,u nas jest klopot z cycem ,z oduczaniem alanka cyca,mnie brak silnej woli a alan to prawdziwy cycorz hihihi,Wrzucam na luz i narazie presji nie mam ale zdaje sobie sprawe ze to kiedy alanek oduczy sie cyca zalezy odemnie,podobnie jest z innymi sprawami.

BETI oj szkoda ze moje sa chore bo wpadlabym na taka dobra wyrzerke do Ciebie:-D.

MARTA witaj,nie zastanawiajcie sie nad 2 tylko do dziela:-DPowodzenia.

Ja dzis ogladalam zdjecia jak alane byl taki bardzo malusi i az mi sie zachcialo takiego bobo :-)

Ostatnia edycja:
Dorota, zgadzam się. W dużej mierze sami jesteśmy odpowiedzialni za to co nasze dzieci potrafią.

U nas odpieluchowania ciąg dalszy, mały od 16.00 (jak tylko się obudził) lata bez pieluchy i już kupa w majtki zaliczona... :no:

Marta, wstaw zdjęcie Igorka :)

reklama
marta - u nas drugie dopiero w drodze ale powiem ci ze fajna różnica wieku, nie za dużo nie za mało. A co do tego czy dasz radę, to na pewno dasz radę. Więc nie zastanawiajcie się :) Igorek będzie miał rodzeństwo to na pewno będzie zadowolony :)

dorota zgadzam się z tobą co do uczenia dziecka nowych rzeczy, niby każde dziecko jest indywidualne ale jak ty nie pokierujesz dziecka to samo z siebie nie nauczy się wielu rzeczy.

Do góry