reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Beti usmialam sie tys jest aparatka hi a co do mikolajek to moze zgadamy sie i pojedziemy razem do magicznej? Moze ktoras jeszcze do nas dolaczy? Beti Pola zdrowa? Bo moje zakatarzone i zastanawiam sie jak Pola bo ostatnio sie widzielismy to moje mogly juz zarazaz a ja nie wiedzialam.

Kaczucha, serdecznie dziękuje za propozycję, ale kupiłam już te z dr Oetkera. Chyba, że też okażą się do bani, to się odezwę:-) Uparłam się, żeby jednak były intensywne kolory.

Dorota, my się piszemy na Magiczną w Mikołaja. Zdrówka dla dzieciaków.

Aleksandra, zabieraj Kacperka, mój przecież najmłodszy, spróbujemy. Mam nadzieje, że wszystkie się spotkamy.

Zazdroszczę wypadu do Retro, doszłyście już do siebie:-D

U nas noce robią się coraz gorsze, budzi się co chwilę. Może to jakiś skok rozwojowy, albo zęby idą dalej. Powoli robię się nerwowa jak znowu muszę do niego wstawać. Już mi przychodzi do głowy pomysł żeby spać w jego pokoju, może jak zobaczy, że jestem obok, to położy się dalej. Boję się tylko, że przyzwyczaję go do swojego towarzystwa w nocy i będzie problem. Jak skończył trzy miesiące to śpi sam. Co sądzicie, co zrobić, żeby przesypiał noce?

Dorota, Młoda jest zdrowa, trochę marudzi- ale zdrowa :)

Patrycja, wczoraj nie było lekko- bez małego kaca się nie obyło...ale nawet bez Retro byłoby ciężko w taką pogodę :)
A co do Oskarka, to niestety musisz to wziąć na przeczekanie...niedługo wróci do normy. Może daj mu większą kolację ?

Ja też mam od kilku dni problem z Młodą, bo od dawna nie śpi w dzień a jest koszmarnie śpiąca i marudna..przez cały dzień. Chyba ją dzisiaj przymuszę do leżakowania

To moze w mikolaja urzadzimy sobie jakies wieksze spotkanie w magicznej :-)

PATRYCJA ja ci nie pomoge co mozesz zrobic aby Oskarek zaczal przesypiac noce ae dla pocieszenia dodam ze moja oliwka ma 4 latka a do dnia dzisiejszego sie codziennie budzi kilka razy w nocy,jeczy i placze,pozniej jak sie juz przebudzi to gada i kaze aby sie z nia polozyc lub posiedziec i obowiazkowo lampka nocna musi byc wlanczona ,ona bez niej nie usnie ale wiecie jakie to meczace jak oliwka ma tyle lat.Ona do ponad 2 roku zycia nie przespala calej nocy,dzis czasem sie jej zdarzy wcale nie obudzic i nie pakac ale to zadkosc naprawde.Do tego alan wolla cyca cala noc,Czasem to nie wiem co zrobic,do kogo leciec czy do alana ktory chce cyca i jestobok mnie bo ja spie z nim,czy wolajaca mama z drugieggo pokoju ooliwka.Czesto lece budzic mojego bo on gluhy jak pien jak spi i on leci do oliwki a ja do alanka aleto w momencie gdy pacza oboje a jak osobno to zawsze ja siedze przy oliwke,kiedy ona usnie to klade sie kolo alana i wtedy alan sie drze i tak mam codziennie,Ja ogolnie bardzo malo spie i tez odpadam nerwowo przez te nockii tak jest bez wzgledu na to czy dzieci sa chore czy zdrowe.

Moje dzieci sie pochorowaly,narazie lecze ich sama ,zobaczymy czy i co sie z tego rozwinie,mam nadzieje ze leki ktore im daja wystarcza i obejdzie sie bez lekarza.

Dzis niestety nie mam ich gdzie zostawic i musze leciec z nimi do mopsu i inne psprawy na szybko zalatwic.

Mileg dnia,lee do nich bo sie bija :cool:

Zobaczymy jak bedzie z tym wypadem na mikolaja:) nie bede pewnie miala samochodu :) ale cos moze wykombinuje
Patrycja trzeba czekac moj tez zaczal sie budzic w nocy coz czekam wytrwale .
Dorota oj duzo zdrowka

Dostaje szało jest juz 19 a ja nadal nie mam decyzji z MOPSU cholera noo !!

Aleksandra, nawet mi nie mów, bo mam ochotę rozszarpać to całe bydło z MOPSu!!! Szlag mnie trafia!!!

Co do Mikołajek, to może i my się wybierzemy ;)

Aniu dzwoniłam jeszcze raz . Powiedziała , ze czas maja do końca listopada na dostarczenie decyzji i wyplaty kasy . A powiedz mi ja skladalam 1 raz w mopsie i za jaki miesiac dostane kase? :) bo nie lapie ich systemu

reklama
Nie wiem co z tym częstochowskim mopsem, ale ja należę do gminy blachownia i dostałam kasę na konto już 16tego w piątek
Nie wiem czy napewno pojadę do magicznej, zobaczę jak nam kasy starczy bo wypłata 10tego

Do góry