reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Dziekuje dziewczyny za wsparcie Beatko jak mialabym ssie na ciebie gniewac? Bardzo ci dziekuje ze to zalatwilas, w prawdzie jeszcze prawie miesiac ale wiem jakie sa terminy! Wiec to i tak szybko, dziekuje

Patrycja, było głośno na forach o tej szczepionce. U nas na szczęście Młoda była szczepiona tą drugą....

Dorota, trzymam kciuki, żeby wizyta u lekarza Ci pomogła!

A ja wyrodna matka jestem i dopiero dzisiaj zauważyłam, że Młodej wyszły górne piątki :)
Więc u nas komplecik :)

Nie czytam innych wątków, dowiedziałam się dzisiaj w przychodni, o tym, że szczepionka była jednak ok.
Jutro planuję poćwiczyć tort tęczowy, pod koniec miesiąca idziemy do dziewczyny Oskara na roczek:-) Chciałabym dodatkowo zrobić taki prezent.
Robiłyście już torcik, możecie podzielić się sprawdzonym przepisem.
tęcza.jpg

Patrycja, no właśnie sama się zastanawiałam nad tęczowym tortem, ale to jest strasznie dużo roboty, osobno piec każdą warstwę...

Ostatnia edycja:
Dorota, nie ma sprawy, to tylko kilka telefonów :)

Słuchajcie, zawsze sprawdzajcie skład szczepionek i ogólnie całą ulotkę oraz datę! Nieważne czy jest kolejka i czy lekrz kręci nosem bo wydziwiamy. Wczytujemy się w głupie ulotki syropów przeciwkaszlowych a taką ważną pomijamy...trzeba uważać choćby na obecność rtęci- jeśli jest to nie pozwólcie szczepić. A z tego co czytałam najbardziej szkodliwe i z powikłaniami są szczepionki przeciw pneumokokom i rakowi szyjki macicy- tych ostatnich nawet już nie reklamują

Patrycja, ja zrobiłam pysznego torta- teściowa się nadziwić nie mogła (a moja teściowa pozostawia wiele do życzenia). Zwyczajny biszkopt 3 razy przeciachany, nasączenie to chyba kompot z wiśni z cytryną, a potem jak brakło to zalewa z brzoskwiń- to każdą warstwę. Krem bita śmietana z mascarpone- pycha. I do przekładania na samym dole konfitura porzeczkowa i wiśnie z kompotu, następna winogron, następna brzoskwinie z puszki- wszystko przełożone z kremem oczywiście. Posypujesz lentilkami, boki biszkoptami podłużnymi obkładasz i po robocie- szybko i prosto.

Ostatnia edycja:
Patrycja ja za 3 tygodnie własnie taki będę tworzyć :-) Już mam wszystko przygotowane i koncepcje na ozdabianie też ;-) Tylko ciekawe co wyjdzie z moich zdolności :-D

Wyszło mi to tak, nie jestem zadowolona z intensywności kolorów, ale mam barwniki w płynie, a te podobno tak barwią. Następnym razem dodam więcej. Zrobiłam tylko trzy, bo te wymagały wymieszania barwników. Mam tylko żółty, czerwony i niebieski.

DSCF5122.jpgDSCF5115.jpg

Foremki zrobiłam z grubszej folii aluminiowej odbitej na misce o śr. 18 cm, zmieściły mi się dzięki temu trzy na blasze. Wyłożyłam papierem do pieczenia. Nas będzie tylko czworo dorosłych, więc nam taki malutki torcik wystarczy.

DSCF5109.jpg

Beti, Twój przepis zanotowany:)

Ostatnia edycja:
reklama
Patrycja, czytałam właśnie, że do tęczowych tortów tylko i wyłącznie barwnik w żelu, bo płynny jest za słaby... Ja tęczowy tort machnę za rok, bo w tym już mam inny pomysł i dla męża i dla Młodej :)

Do góry