reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Jestem, żyję, ale zmagam się z przeziębieniem, stąd mój brak aktywności... Jeszcze wczoraj miałam migrenę do kompletu, więc bajka...

Chciałabym Was dziewczyny ustrzec przed tym studiem Baja-Fit, do którego chodzę na bieżnię. Pracują tam kompletnie niepoważne pipy, telefon wiecznie wyłączony, albo nikt nie odbiera, ostatnio byłam umówiona na konkretną godzinę i czekałam 15 minut, bo se panienka na obiad poszła. Dzisiaj od 9 telefon wyłączony, a jak tam pojechałam, to zamknięte. Wykorzystam grupon do końca i złożę skargę na te wielkie damy, bo naprawdę, przy takim bezrobociu, jakie mamy w Częstochowie, nikt nie powinien być trzymany na stanowisku na siłę. Nie chce im się pracować, to niech ustąpią miejsca tym, którym się chce...

reklama
NULINI zdrowka,kuruj sie ,odpoczywaj.A z tymi babkami topopieram Twoje zamiary zeby zlozyc skarge,3 mam kciuki.

ANIU oj tez was dlugo trzyma ta choroba buuu,dobrze ze ciut lepiej i ze za 2 dni spacerek:tak:.

Ja meble troche poprzestawialam ale czekam na mojego bo nic mi nie pasuje,pokoje niewymiarowe i nic ulozyc sie nie da istrasznie ciezkie te meble,chyba sie przedzwigalam bo mnie brzuch bolal.

Nie daje rady z moja oliwka,kiedys chyba jej krzywde zrobie,czytam na necie jak postepowac z takimi dziecmi jak ona ,dzis zaciagam mojego wieczorem zamiast do grania na kompie to bedzie czytal ze mna bo ja serio nie daje juz z nia rady i juz mojemu zapowiedzialam ze jak on bedzie wracal z pracy,on zje ,chwile dychnie i ja wychodze na 2 godziny a on wszystko na wieczor z dziecmi rrobi,bo serio ta monotonia w domu i ta ciezka oliwka mnie to wykonczy kiedys i zwarjuje albo jej krzywde zrobie a tego nie chce

BETI ja nadal i to codziennie boje sie samej siebie wzgledem oliwki :baffled:.

Oliwia jest chorym dzieckiem,zaczelam czytac,musze nauczyc sie do niej specyficznie podchodzic.Zawsze jakos jej chorobe mialam w glowie ale nigdy przez to ze jest chora za specjalnie jej nie faworyzowalam itp ale to ja jestem mama i to ja sobie nie radze,ona nie jest zla z natury,poprostu taka jest ze wzgledu na Turnera na nadpobudliwosc :-(i to ja musze wiele zmienic i sie nauczyc.

Postanowilam ze w ciagu dnia bede im wiecej czasu poswiecala,zazwyczaj ja to najwiekszy nacisk klade na srzatanie, aby zawsze w domu bylo czysto,serio mam z tym manie,nawet jak wychodze z domu to musze miec czysciutko i tak caly czas,Ja jak ta sprzataczka laze tylko i sprzatam za niimi przez caly dzien,pozniej obiad i kiedy juz siadam to zmeczona jestem i chcialabym odpoczac wiec czasu dla dzieci malo_Od wczoraj glowne sprzatanie i gotowanie robie z moim wieczorem po godzinie 20 jak dzieci ida spac.Tym sposobem wczoraj przed 20 poszlam sama na zakupy,jak wrocilam to dzieci juz spaly i zasnely bez mamuski :tak:.Zrobilam z moim gulasz,ziemniaki surowe w lodowce,pranie suche zlozone,kurze wczoraj wytarlam i podlogi pomylam wiec mam posprzatane i obiad zrobiony.

Moje dzieci wlasnie powstawaly,zaraz ich po nocy ogarne,zjemy i lece zaniesc te siuski oliwki i do kolegi oliwki idziemy sie pobawic. Alanek od kilku dni strasznie mi sucho i tak duszaco kaszle,ale kaszle juz od jakiegos czasu a lekarzemowia ze on zdrowy.Kaszle taksamo jakrok temu gdypodejzewali u niego stme :-(,zaczne go choc ranoi wieczorem infalowacmozemu to cos pomoze,oby bo serio niby zdrowy a kaszle,zwlaszcza wnocy,kaszel przeszkadza mi w spaniu,meczy go :-(.Moze jak wiecej czasu im poswiece to oliwka bedzie ciut inna a i ja nie bede miala wyrzotow sumienia ze robie wszystko byleby z nimi nic nie robic:cool2:.Do tego codzienna lektora jesli chodzi o dzieci nadpobudliwe i znalazlam fajna ksiazke o dzieciach z zespolem turnera na kompie wiec tez czytam:tak:.

Wczorakmoj meble poukladal,jak przyjzielozko,powiesze im nowa firanke i jak pokoj bedzie ladny to pocykam fotki i wkleje :-)
Milego dnia

AHa zapomnialam wam napisac ze wczoraj mialam pierwszy raz w zyciu z oliwka taki kryzy ze z nerwow ZAPALILAM PAPIEROSA a ja nie pale,ale nie zaczelam palic,nie bawi mnie to swinstwo hihihihi

Ostatnia edycja:
ja tez nie szczepilam .

Ja dzis ciuchy dla ddzieci na zime juz z piwnicy wyciaglam wlasnie sie piora ale na 1 praniu sie nie skonczy,Kolo 16 ide z oliwka do przychodni z tymi wynikami,az jestem ciekawa.

reklama
Patrycja, widzisz, przypomniałaś mi... Miałam moją pediatrę zapytać o to szczepienie. Z jednej strony fajnie, żeby dziecko nie cierpiało, ale z drugiej strony czy to nie jest za duże obciążenie dla organizmu? W końcu od dawien dawna wszystkie dzieci przez to przechodzą i żyją...

Do góry