reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Melduję, że żyję!!!

W domu byliśmy o 3.30 (7 godzin jazdy, nie najgorzej ;)), spaliśmy do 8.20. Później błyskawiczne rozpakowywanie, bo tego nienawidzę i już był spokój. Niestety, dom dosłownie rozniesiony, bo mój brat robił jedną, wielką, niekończącą się imprezę, dzięki czemu nasza łazienka była zarzygana po sufit, na szczęście już posprzątał :)

Wyjazd - SUPER!!! Pogoda była mega, na zamówienie :D W pierwszą sobotę do południa padało, a później już przez cały czas ślicznie. 2 razy nie byliśmy na plaży - raz było strasznie wietrznie i pojechaliśmy do Świnoujścia na cały dzień, a w piątek było pochmurno, więc cały dzień spędziliśmy w Kamieniu Pomorskim, a tak to codziennie leżenie plackiem na piachu :D
Tośka dokazywała, bo w wózku jeździć nie chciała, a jak szła sama, to uciekała, więc trzeba było anielskiej cierpliwości do niej. Na szczęście na plaży nie było dziecka, bo z wody nie wychodziła :) Z Robertem ciągle się żarliśmy, ale to u nas normalne... Wieczory spędzaliśmy na łupaniu w karty i oglądaniu filmów z moim bratem i jego dziewczyną ;)
A na koniec najlepsze - trafiliśmy na tydzień, w którym kończy się sezon i wszędzie WYPRZEDAŻE!!! Obłowiliśmy się jak dziki, ledwo auto się domykało :D Wszędzie -50%, więc braliśmy, co popadnie :D

Ale się stęskniłam za Internetem, masakra...

reklama
OLU ok to daj tylko znac kiedy co i jak i chetnie sie spotkamy :tak:.
NULINIA witaj z wakacji udanych,ciesze sie ze bylo tak fajnie,witamy w czestochowie:tak:.

U mnie stalo sie to co bylo do przewidzenia,teraz oliwka ma 38,5 i biedna widac ze chora,narazie tylko goraczka,boroczka zasnela juz ,biedactwo moje chore :no:.

Dziewczynyktore znaja sie na promenadzie?Ja tu mieszkam 3 tygodnie i nie wiem gdzie tu jest jakas zwykla przychodnia gdzie jest pediatra bomusze sie gdzies tutaj zdeklarowac .
Wiec jutro czeka mnie pediatra z moimi dziecmi:-(.

My odpoczywamy przed tv.Alanek sie bawi,oliwka z tej goraczki zasnela.

Dorota, jak ma się Oli? Ty lepiej nie czekaj do jutra tylko jedź natychmiast do szpitala na parkitce, na pogotowie. Ja się tak ociągałam w zeszłym tygodniu, a jak się okazało to miała okropną anginę ropną i było coraz gorzej, a taka gorączka u małego dziecka to już nie żarty- no chyba że ją zbijesz syropem.. Moja jak już miała 39,7 to zrobiłam jej letnią kąpiel i dostała czopek, ale nie pomogło więc trzeba było jechać

Ostatnia edycja:
Dorota ja nie pomogę z przychodnia jedynie wiem , że na kiedrzyńskiej jest ale to chyba daleko od cb :> mam nadzieje że Oli lepiej .
Jasnę , że dam znać .
Nulini milo , że zajzałas hehe uzaleznienie od internetu ? :D super zdjecia
Beti a jak Pola ?

My jutro lekarz nie wiem czy jest pepiej ale wole iść .

BETI oliwce po syropie zeszla goraczka,wiec jutro do pediatry.Dzieki za troske.

Oliwka narazie lepiej,po syropie doszla do siebie.Jak szla spac to miala 37,4 ciekawe jaka noc bedzie.

OLU kiedrzynska to jest obok mnie,blok naprzeciwko mnie jest z Kiedrzynskiej,ja wlasnie slyszalam ze wlasnie gdzies tam jest przychodnia wiec jutro ide w jej poszukiwaniu,ta przychodnia o ktorej mowisz to chyba bedzie najblizsza odemnie:tak:moze nr tel?

Z Polą już chyba lepiej bo cały wieczór spędziła na biciu rekordów sprinterskich na dystansie łazienka- kuchnia :)

Muszę się pochwalić postępami mej Córki. Otóż dziś wieczorem miast płakać przy odciąganiu kataru "katarkiem", śmiała się w głos i to tak że popłakałam się ze śmiechu :D Jakby tego było mało- ów zabieg wykonała w całości samodzielnie :D

Ostatnia edycja:
BETI no to mala sprinterka ci rosnie:-D,ale widac ze zdrowieje dziecko:tak:.Wyobrazilam sobie ten jej smiech i samodzielnosc podczas sciagania katarku,super,czas najwyzszy aby juz byla zdrowa:tak:

A jak widzicie nie spie:-(,ali odkad usnal o 20 tak wiecznie tylko placze i wola cyca ale doslownie co kilka minut,oliwka sie juz raz przesikala do pizamki:baffled:i niedawno bylo siusiu do nocnika,oli ma teraz38 oooo wlasnie ali sie budzi i placz.

O sam przestal plakac :tak:,alan bez goraczki wiec sama nie wiem o co mu chodzi,ehhh a to sezon na choroby sie dopiero zaczal,no nic rano po sniadaniu dylam do przychodni.

Biedne te wasze dzieciaczki że takie chore :( A jeszcze lato jest, co dopiero będzie zimą :(

Dorota, fajnie że psa mama ci zabrała :) To Ty zmykaj dzisiaj do przychodni z dzieciakami.

Czesc dziewczyny i ja się odmeldowuje :)
dorota biedne dzieciaki i bylas u pani doktor ??
Beti super masz córeczkę :) aż uśmiech na twarzy sam się pojawia jak czytam takie rzeczy :)

No dzisiaj wreszcie fajno pogoda więc ruszamy na spacerek :) zobaczymy gdzie trafimy :)
Miłego dnia :) i dużo zdrówka dla malych chorusków :)

reklama
Witam Was o poranku :)

Mojemu dziecięciu chyba wyrzynają się piątki! Caluteńki czas ma łapkę w buzi i gmera właśnie z tyłu, jak jej patrzę w paszczę, to dziąsła ma rozpulchnione i po prawej stronie na dziąśle ma białą kropkę. Ale żeby tak szybko??? Piątki wyrzynają się najpierw dolne, później górne, ale zaczynają wychodzić dopiero po 2 r.ż... Chociaż w sumie jedynki też miała bardzo wcześnie, bo w 4 m.cu życia...

Do góry