reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Hej Mamcie!

Melduję, że żyję :) Komp mi padł, płyta główna i 2 tygodnie byłam bez swojego neta :(

Aleksandra - powrót do żywych zawdzięczam Wojtkowi Ż., nieoceniony specjalista :D

U nas burzliwie, Młoda ma znowu katar przez te zimne dni, a ja wczoraj złożyłam wypowiedzenie w pracy i szukam czegoś nowego :) Także się nie nudzimy ;)

reklama
Kaczucha, zrobiłam to z ciężkim sercem, bo bardzo lubię to, co robię, ale niestety... Pensja co miesiąc to 1111zł. I w moim przypadku nawet nie ma szans na więcej, bo żeby mieć prowizję od sprzedaży musiałabym sprzedawać MINIMUM 8 samochodów miesięcznie, a ja sprzedaję po 2-3. Żłobek kosztuje mnie 400zł, 670zł miesięcznie wydajemy na paliwo. Na przyjemności nie zostaje nic, więc na jedno wyjdzie, jeśli będę siedzieć z Młodą w domu... Oprócz tego dyrektorstwo to typowi wyzyskiwacze - najchętniej zatrudniliby murzynów pracujących za darmo. Nie można liczyć na szacunek, na docenienie, nic, tylko je*anie z góry na dół, że to źle, to nie tak, etc. Oprócz tego obcinanie pensji jest na porządku dziennym - w tym miesiącu każdemu mechanikowi ucięli pensję o 500-700zł. Tak się nie da pracować, niestety.

I rozpowiadajcie, komu możecie, że zarobki w salonie samochodowym to wcale nie tyle, ile ludzie myślą. Ostatnio robiliśmy z kolegami test i pytaliśmy klientów, ile myślą, że zarabiamy. 2500zł na rękę było najmniej, ile rzucali. Przeważnie ludziom się wydaje, że ok. 5000zł to norma, a to wcale nieprawda! Najniższa krajowa i dziękuję, do widzenia. Żeby mieć 2000zł na rękę, to musisz się naprawdę zaje*iście wysilać i sprzedać jakieś 10 samochodów, oczywiście na kredyt lub leasing, bo od tego też jest prowizja. Ja przez 2 miesiące sprzedawałam po 3 samochody i nawet nie były mi liczone do wypłaty, więc zarabiali sobie na mnie na czysto.

Nulini - w takiej sytuacji dobrze robisz. To jest straszne, jak sie nie docenia pracowników, to w ogóle nie tędy droga i nic dobrego nie można w ten sposób osiągnąc!

Aleksandra - a Ty jakiej pracy szukasz?

Co tam u Was dziewczyny? Cos cicho tu ostatnio...

lili, niestety większość prywaciarzy postępuje w ten sposób. Rzucić byle ochłap, najniższą krajową i wymagać, ile wlezie...

Ja to CV hurtem wysyłam, codziennie coś, ale jakoś nie oddzwaniają... Ciekawe to, bo doświadczenia mam całkiem sporo, więc nie wiem, czego ci ludzie wymagają...

Czesc dziewczyny dawno sie nie odzywalam ale często czytam co piszecie u nas w sumie bez jakiś większych zmian. O ostatnio zakwalikowaliśmy sie do testowania kosmetyków Jonhsoon bed time i teraz własnie dostaliśmy ogromną pakę kosmetyków :) hehe zapas na dłuższy czas mamy :)
Nulini dobrze robisz bo nie można sobie pozwolić na takie coś też rozsyłałam CV przez jakiś czas i mało co z tego wyszło więc narazie dałam sobie spokój bo mamy taką możliwość żebym była w domku
Lilli byliśmy dzisiaj na placu zabaw i wygladaliśmy Ciebie z dzieciaczkami ale nie dojrzałam co prawda byliśmy wcześnie dopiero jak wychodzilismy to dzieciaki się schodziły :)
Kapia miło cię widzieć, my też jesteśmy z centrum mieszkam w okolicach urzędu stanu cywilnego, więc też możemy się umówić na jakiś spacerek (co prawda mój smyk troche starszy ale pospacerować można). Pytałaś o wypadanie włosów mi garściami wychodziły tak mniej więcej jak Niko miał 3 miesiące do 7 miesiąca i nagle w sumie z dnia na dzień przestały wypadać :) brałam witaaminy ale to mi nie pomagało. Poprostu ile musi wypaść tyle wypadnie chyba :)
Beti_Pola pytalaś o pomysły na śniadanko u nas od dłuższego czasu spawdzają się placuszki bez tłuszczu (mleko mąka jajo proszek do pieczenia) albo naleśniki amerykańskie, mleko z płatkami i czasami omlet z pomidorkami i cebulką :) A napisz coś więcej jaką animację do dzieci oferujecie mam wśród znajomych 6 koleżanek co biorą ślub to pogadam może któraś będzie zainteresowana.
Laila witaj, miło że się spełniasz w roli mamy dwójki szkrabów nam też tak się marzy więc starania o drugiego skarba rozpoczęte :)

W piątek byłam na teście kwalifikacyjnym w firmie Foxberg (windykacja należności) i ogólnie test napisałam bardzo słabo, a tu właśnie zadzwoniła pani i zaprosiła jutro na 12 na drugi etap rekrutacji :) Zobaczymy, co z tego wyjdzie :) Praca na stanowisku asystentki zarządu, może być wesoło :D

Nulini - no to trzymamy kciuki!!! Daj jutro znac, jak było.

Aneczka - ja tez Was zawsze wypatruję :-) Zwykle chodzimy tak ok. 10-tej, ale dzis akurat nie bylismy, bo mam mnóstwo pracy.

Jutro Marcelek kończy 3 latka, ale imprezka dopiero przy okazji chrzcin Kai, bo połowa rodzinki mieszka daleko, więc nie ma sensu teraz robic urodzin, skoro i tak niedługo przyjada.

reklama
Do góry