reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
Kapia życzę Ci tego poczucia spełniania jako "domowa mama" gdy Twój synek będzie miał 17 miesięcy jak mój ;) Gdyt mój synek miał 5 miesięcy to byłam w pełni spełniona, i czułam że jestem w pełni na swoim miejscu, czyli przy synku w domu. Odkąd mały skończył rok czuje że psychicznie jestem gotowa na pracę, myślę że małemu też wyszłoby to na dobre bo nie byłby tak uzależniony od mamy.

Asia844 mozliwe,ze masz rację i ze mną będzie tak samo :) ogólnie mam zamiar isc na pol etatu tak mysle niedlugo, by maly troche odpoczal ode mnie, ale tez nie do konca mam z kim zostawic malego, maz ma weekendy wolne,wiec niby wtedy moglabym, ale na same weekendy ofert pracy nie ma. W tygodniu niby babcia moglaby zostac,ale obecnie szuka pracy,wiec tez nie wiadomo na jak dlugo bylaby na telefon... Aj wierze,ze jakos to sie ulozy by kazdemu pasowalo ;)

a gdzie sie podziewa Nulini , Patrycja ?
Kapia - wlosy mi wychodziły długo z reszta do tej pory czasem wychodza wieksza garścia , ale to brak witamin.
Ja do pracy chciala bym juz iść , ale nie mam zbyt mozliwości .

A czy wogóle jest tutaj mama z pólnocy jakaś ??

wiem,ze to brak witamin ... kupowalam witaminy,ale nie zauwazalam zadnej roznicy :/ podobno co ma wypasc, wypadnie ;/

Czesc dziewczynki:-) dzis w koncu zapowiada sie ladna pogoda :-) macie jakies pomysly na dzien dziecka? Ja w tym roku chyba odpuszcze kupowanie zabawek bo mala tyle tego ma ze szok... ewentualnie kredki i blok rysunkowy bo za "malowaniem"przepada:-)
Jak bedzie ladna pogoda to wyrusze na oromenade, moze tym razem ktoras z was tam bedzie;-)

Witam
Dzisiaj faktycznie słońce wróciło, nareszcie:) Od razu lepiej człowiekowi;)

kaczucha- my też jak jest ładnie jeździmy na Promenadę, w zeszłym roku na dzień dziecka zabraliśmy chłopaków na otwarcie basenu na Dekabrystów, wstęp był za darmo, też nie kupowaliśmy zabawek, bo nie ma gdzie już tego trzymać:) Była super frajda, zwłaszcza dla starszego bo Eryk wtedy jeszcze mało skorzystał...
KaPia- a próbowałaś odżywki Vox? Ona jest dobra przy cięższych stanach właśnie. Mnie też wypadały włosy bardzo, ale jakoś tylko w okresie połogu i wtedy ją stosowałam.

Witam,
Lalila - nie slyszalam o takiej odzywce... a gdzie mozna ja dostac?

Ja na dzien dziecka juz kupilam synkowi Basenik z kolorowymi pileczkami :) i oczywiscie nie moglam wytrzymac i od razu maly sie bawil pileczkami :p Jeszcze czeka mnie kupowanie prezentow chrzesniakom, ale na allegro juz mam rzeczy upatrzone (choc musze podejsc jeszcze do hurtowni zabawek - jest jakas na placu Wielunskim, bo na allegro fajne i niedrogie zabawki maja ) :) I znajac zycie jak wejde do takiego sklepu to i tak kupie cos synkowi, bo jak ;)

Lalila ta odzywka nie nazywa sie czasem WAX ????? patrzalam na internecie i rzeczywiscie ma dobre recenzje. A czy ona jest gdzies dostepna w Częstochowie??

reklama
KaPia- oczywiście chodzi o odżywkę WAX:) Pomerdało mi się:D Można ją kupić w większości aptek, jest dostępna do ciemnych i jasnych włosów.

Do góry