reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

Lalila to fajnie że Eryczek spokojny :) Mój Kubuś jest z grudnia, więc cały rok ma straty ale cóż ;) Termin miałam na 16 tego i 16.12.10. się urodził ;) Jestem z Tysiąclecia.

reklama
Oczywiście gdy będzie lepsza pogoda, bo teraz jak nie trzeba to nie wychodzimy na taki ziąb :/ Od piątku podobno ma być lepiej,a od niedzieli ciepełko :) oby.. ciekawe tylko czy nie zmienią im się prognozy ;) oby nie, bo nam spacerków brak ;)

Więc lili213 jak będzie cieplej to się jakoś umówimy na wspólny spacerek z brzdącami ;)

Witaj Lajla :) fajnie, ze lubisz być mamą domową :) Ja pół roku jestem na macierzyńskim i czasem bywalo ciezko i mialam ochote wyjsc odpoczac, ale gdybym miala isc do pracy na caly etat na te 8h/dziennie to bym chyba z tesknoty nie wytrzymala za synkiem :) takze ja tez lubie byc mama domową :) jest nas wiecej :) pozdrawiam

No mogłoby być cieplej:) Ale my dzisiaj już nie odpuściliśmy i zganiałam chłopaków po placach zbaw;) W sumie nie byłoby źle gdyby mniej wiało:/ Za to śpią już od 19.30:)
Jeśli tylko nie pada to staramy się wychodzić codziennie, z tym, że Oni starsi i mieszkanie rozniosą jak nie wyjdą:D

To jak się tak wyszaleją to pewnie długo śpią :) Mój Skarbek tez tak w tych godzinach usypia ;) o 19:00 kąpiel a przed 20:00 już smacznie spi :) Tylko, ze ja mam jeszcze nocne wstawanie :) myslalam,ze jak podrosnie to bedzie przesypial noce, juz bylo dobrze nawet 8h potrafil przespac,a potem znowu co 2-3 h wstawanie na karmienie ;)

Dziewczyny mam do Was pytanie :
przez jaki okres czasu po porodzie wychodziły Wam włosy? I czy miałyście jakiś patent na to? Pytam gdyż od 3 m-cy włosy wychodzą mi garściami, już mam ich polowe co wcześniej (w czasie ciąży mi zgrubiały), mam długie włosy i zaczynają wyglądać już kiepsko (jeśli chodzi o ilość :p ), wiec rozważam obcięcie ich ;) wiem to pewnie nie pomoże, ale nie będzie tego aż tak widać jak na długich włosach ;) Także, jak sobie z tym radziłyście;) bo ja śmieję się do synka i męża, że niedługo będę łysa :-) połowa mi wypadnie, a druga połowę wyrwie synek, bo lubi za nie łapać jak tylko nadarzy się okazja ;) chociaż specjalnie wiążę je to i tak daje rade

Kapia życzę Ci tego poczucia spełniania jako "domowa mama" gdy Twój synek będzie miał 17 miesięcy jak mój ;) Gdyt mój synek miał 5 miesięcy to byłam w pełni spełniona, i czułam że jestem w pełni na swoim miejscu, czyli przy synku w domu. Odkąd mały skończył rok czuje że psychicznie jestem gotowa na pracę, myślę że małemu też wyszłoby to na dobre bo nie byłby tak uzależniony od mamy.

reklama
a gdzie sie podziewa Nulini , Patrycja ?
Kapia - wlosy mi wychodziły długo z reszta do tej pory czasem wychodza wieksza garścia , ale to brak witamin.
Ja do pracy chciala bym juz iść , ale nie mam zbyt mozliwości .

A czy wogóle jest tutaj mama z pólnocy jakaś ??

Do góry