reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

KaPia - no, ja mam dziecko w podobnym wieku :-) A mieszkam w okolicach Placu Biegańskiego. Spaceruję czasem w parku przy Jasnej Górze, często też bywam na placu zabaw naprzeciwko poczty na Śląskiej, żeby moje starsze dziecko mogło się wyszaleć :-)

lili213 to moze jakoś wspólny spacerek? :-)

reklama
Witam mamy częstochowskie (już drugi raz, wcześniej jakoś weny chyba zabrakło;)) Jestem mamą dwóch łobuziaków i również chętnie poznam mamy z okolicy. Ja jestem z Rakowa, okolice Estakady. Z wykształcenia, razem z moim Mężem jesteśmy plastykami. Obecnie przebywam na świadczeniu pielęgnacyjnym z racji niepełnosprawności mojego starszego synka Radka i jest mi z tym bardzo dobrze, lubię być mamą domową:) Pozdrawiam wszystkie mamy

asia- są oczywiście chwile, że mam ochotę wszystko rzucić i uciec:D:D, ale generalnie to bardzo lubię;)
Oczywiście jest to po części mój wybór a po części sytuacja losowa bo Radek wymaga trochę większej uwagi i opieki.
Oprócz tego mam sporo zajęć w domu nie związanych z dziećmi, ostatnio zaczęłam szyć, na razie w sumie stawiam pierwsze kroki:) ale trening czyni mistrza:)
lili- głos oddany:)

A tak z innej beczki to straszna pogoda u nas ostatnio, nie zachęca do wstania z łóżka:/:) Ciekawe kiedy słonko do nas zajrzy...

Lalila a co dokładnie dolega Radziowi? Jeśli można wiedzieć.

To super że przy dwójce dzieci jeszcze znajdujesz czas na szycie :)

asia- Radek ma zdiagnozowany autyzm, tzn. większość terapeutów przypuszcza zespół Aspergera bo funkcjonuje bardzo dobrze, intelekt w normie, największy problem ma z mową i w relacjach społecznych. W sumie zwał jak zwał, ale trzeba mu pomóc w trudnościach:) Teraz dostał się do przedszkola integracyjnego, z czego bardzo się cieszymy, bo jak się okazuje wcale nie jest łatwo z tym...

Lalila to super że Radzio dostał się do tego przedszkola, mam nadzieje że mu pomoże w jego dalszym rozwoju.

Widzę że Twoj Eryczek jest w wieku mojego Kuby :) Spokojny jest? Bo mój Kubuś strasznie marudzi i ostatnio dużo płaczę, to na pewno przez idące zęby... Czasem to już nie mogę wytrzymać :( kiedy to się skończy? ehh

asia- Twój synek jest z Grudnia? Mój miał być:) Termin miałam na 23 Grudnia, ale przenosiłam dwa tygodnie:D:D Także jest styczniowy. Ogólnie jest spokojnym i bezproblemowym dzieckiem. Ostatnio chyba wkracza w bunt dwulatka i pokazuje bardziej swoje JA, jest ryk jak chcemy się zbierać z placu zabaw, trochę grymasi przy obiedzie (chociaż na takiego nie wygląda:);)).
Generalnie nie jest źle, ale fakt on ma już całą paszczę zębów, także to co najgorsze przy ząbkowaniu mamy już chyba za sobą.
A z jakiej części Częstochowy jesteś?

reklama
Hej kobitki melduje sie i ja .
Kacper coraz więcej chce sie bawić z mamusia , więc malo czasu na forum mam .
Po komuni ok , było i sie szybko skończyło , młody grzeczny byl tylko pogoda do d ... .
Pozdrawiam was
Asiu dzieki :)

Do góry