reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Czesc wszystkim:-)

Boooooze jak sie ciesze! - Lenka w koncu usnela. Niedlugo zwariuje. :wściekła/y: Ju znie wytrzymuje nerwowo. Wiem , ze powinnam byc sisotra milosierdzia bo w koncu Lenka jest chora , ale po prostu nie moge. Ciagle wrzeszczy - nie placze tylko wlasnie wrzeszczy. Byle czego - zabawka jej upadnie, czy sama sie niechcacy w glowe walnie grzechotka i juz jest ryk.:angry: Normalnie to ona jest kochana, ale dzisiaj to przegiela pale. Dobrze, ze jeszcze rano jak byl w domu to zdazylam sie uczesac i ubrac, bo tak to bys siedziala tak jak z lozka wstalam. Najgorsze jest to ze Lenka przez ten katar nie chce jesc ani pic z butelki. Jak widzi ze ide z butelka to juz sie raczkami odpycha i krzyczy. Nie wiem co mam zrobic, bo tym sposobem mala sie odwodni. Je tylko lyzeczka kaszki i owoce i zupke, ale pic lyzeczka nie chce bo sie dusi. Nie wiem co mam robic. :crazy:

Doris i Kubus - Wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen dla Was kochani!

Wredotka - szkola rodzenia jest w szpitalu. Jak polozna zalozy Ci karte / zeszyt ciazy , to da ci ulotki i tam bedzie ulotka o szkole rodzenia - jesli chcesz chodzic, to zdzwon tam jak najszybciej, bo miejsc nie ma duzo i szybko sie rozchodza. Najlepiej ok 20tyg zadzwon. Ja nie chodzilam, bo na weekendowym kursie juz wlasnie nie bylo miejsca,bo za pozno zadzownilam, a na ten w tyg nie pasowalo nam chodzic. Ale z tego co slyszalam, to do bani ta szkola. Pare moich kolezanek poszlo tylko raz i wiecej nie chcialy chodzic, bo ponoc same angielskie 15letnie dziewczyny tam chodza i baaardzo podstawowe info podaja. Powiem Ci, ze ja nie chodzilam, a strachliwa i nieporadna jestem strasznie jesli o szpitalne rzeczy chodzi, a urodzic dziecko dalam rade. Takze mozna i bez szkoly. :-D

Zaneta - przykro slyszec z tym piknikiem. Ja ostatnio mialam tak dosc tych wszystkim polskich sklepow, ze.... przestalam chodzic. Pierdziele ten ich system naciagactwa na kazdym kroku. Teraz kupuje tylko normalnie w marketach, i tyle. Czasami jak mi potrzeba np bulke tarta czy sledzie, to kupuje w tesco na polskim stoisku i juz. Przyzwyczailam sie do angielskich rzeczy.

Renuska - ja plan porodu napisalam dzien przed porodem, ale bardzo sie z tego ciesze, bo przez wiekszosc porodu byma nieprzytomna, ale ppolozne byly takie kochane, ze szok i stosowaly sie do moich zachcianek. Bez planu robilyby to co one by uwazaly za sluszne a tak - mialam tak jak chcialam.:-D Moj maz tak twierdzi, bo ja nie pamietam. :-D

Ide cos zrobic na obiad- chyba zrobie gyros bo mam tylko piersi z kuraka. Do tego zrobie pite i tzatziki. Ja to bym nic nie jadla najchetniej ale K sie namarznie w pracy to niech cos chociaz zje cieplego. :sorry2: Narka

reklama
No to będę musiala się powoli zacząć rozglądać ;)
A co do tej szkoły, to dowiem się, najwyżej pójdę raz i też więcej chodziła nie będe..

A własnie..
Jest może w Bradford albo okolicach basen kryty?

wredotka nie mowie ze szkola rodzenia to cos zlego ale chyba kobieta ma w sobie taki instynkt ktory podpowiada co robic,wiec nawet jesli nie uda ci sie zalatwic szkoly rodzenia to nie masz czym sie martwic bo to chyba samo przychodzi i jak sie staje oko w oko z wlasnym dzieckiem to sie wie co robic. :tak:ja moja Nelke urodzilam bardzo mlodo i tez sie balam ze cos zrobie nie tak a jakos mi urosla i chyba wcale tak zle jej nie wychowalam:-).w bradford jest kilka basenow nie wiem na jakim bd mieszkasz wiec chyba najlepiej jak sama sprawdzisz wpisujac w google ,,swimming pool bradford,,wyskocza ci adresy

Marcelku- Precelku:-)- wszystkiego najlepszego w dniu trzecich urodzin. Dużo zdrówka, szczęścia, słodyczy i mnóstwa zabawek:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Czesc:-)
No i mamy po sniegu:-D:-Dale taka chlapa jest jeszcze gorsza:baffled:

MARCELEK jeszcze raz Wszystkiego Naj.......

ANIA1812-i jak zakupy sie udaly?Ja juz dawno mam na mikolaja kupione zabawki,no i w polowie juz na gwiazdke:-)
a w polskiej szkole bez zmian:-Dwprowadzili wkoncu te legitymacje szkolne o ktorych mowili w czerwcu:-D:-D
Kuba ma ta sama nauczycielke ,z czego jestem zadowolona,bo bardzo ich motywuje:-)a pzrt tym nas rodzicow tez:tak:Przynajmniej pisanie coraz lepiej mu idzie:-D

Troche zwolnilyscie tempo to wreszcie doczytalam wszystko:szok:

MARCEL- spelnienia marzen i duuuuuzo prezentow:tak:
Sarah,Wredotka - rozgosccie sie tutaj i niech wam forum bedzie pomocne :tak:
Agnieszkauk- w ramach rewanzu polecam ci potrawy ze strony philadelphia. O ten serek mi chodzi. Ja robilam juz kurczaka po tajsku i rybe- ostro ale przepysznie:-p:-p:-p:-p
jstysiak- :-:)-:)-:)-( sorki- mialam dzwonic dzisiaj ale strasznie zalatana jestem w ten weekend. Przykro mi strasznie z powodu tego nexta- mam nadzieje ze wiesz ze to nie moja wina tylko poczty bo ja to juz nawet nie pamietam kiedy wysylalam;-) Duzo radosnych dni z rodzina
Kasia8118- jak krystian jeszcze schudl to lepiej go posil porzadnie przez pare dni:-D:-D:-D A i ja tak mialam przy zatokach:-:)-(
Renuska- jak pisalas o swoim o tym marudzeniu to jakbym mojego szymona sluchala:
nie te spodnie, biala koszulka, niebieska, nie to a tamto i jeszcze sie ostatnio dosc obficie wazelina smarowal:tak::-D:-D:-D
zanetabd7- ja tak z rachunkiem zawsze mialam w patsonie- ale pozniej sie poprawili:tak:
Agaam- ja sie dzisiaj z szymonem wybralam na spacer do morrisona. Normalnie ide 40min a dzisiaj 2.20 bo szymon z lopata szedl i snieg odgarnial cala droge:tak:

DZIEWCZYNY- JUZ SIE KILKA ZGLOSILO. CZY SA JAKIES CHETNE NA 11.12( SOBOTA) NA PIWKO WIECZORKIEM I NA BABSKIE PLOTY?

reklama
Marcelku wszystkiego najlepszego i 100 lat !!!!
zaneta -u nas sa 4 polskie sklepy ,z czego jeden prowadzony przez Kurda i /niestety/ tylko tam robimy zakupy ,bo przynajmniej mozemy liczyc na usmiech i odrobine zyczliwosci .
Dobra a teraz z innej beczki ,udalo mi sie wysepic u G kupno wozka i niby mialam juz upatrzony ale jak dostalam kase to zaczelam sie zastanawiac czy aby napewno to ten jedyny .I wypatrzylam tez drugi tylko ze ten ma pompowane kola ,a wlasnie do pompowanych kol nie za bardzo jestem przekonana .Doradzcie prosze :tak:.

Do góry