reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Doris i kubus wszystkiego najlepszego,ale macie fajne wspolne swieto;-)
zaneta ja nawet sie nie zastanawiam i kupuje podwojny, moja Nela na spacerku niebardzo lubi sama chodzic,za raczke idzie moze z 5 minut a potem wola na rece wiec nie widze innej opcji.moja mama tez przyjezdza na dwa miesiace po moim porodzie ale jednak potem zostane sama i nie wiem jakbym miala wejsc do jakiegos sklepu i nele za reke prowadzic i jeszcze wozek pchac.
w dodatku ta spacerowka ktora mamy juz i tak ledwo zyje wiec na wiosne i tak bysmy musieli cos kupic. w motherandcare patrzylam to okolo 200 funtow juz mozna kupic podwojny.

reklama
Czesc:-)
Bardzo dziekuje za zyczenia dla mnie i dla Kubusia:tak::-)Kochane jestescie:tak:
O tak,fajny prezent dostalam 8 lat temu:-D
A mialam termin na koniec grudnia:-DAle mialam pod koniec listopada sciagniety szew i lekarz mi powiedzial ze w kazdej chwili moge urodzic,wiec sobie tak wymarzylam ze fajnie by bylo urodzic 3 grudnia ,ale 2 grudnia pod wieczor mama sie ze mnie smiala ze jednak nie urodze 3,a ja mowilam ze chyba faktycznie nie uda mi sie:-(a tutaj w nocy taka niespodzianka:-D
Sylwia tez miala urodzic 3 ,ale jej juz nie wyszlo:-(
Ten 3 grudzien jest wogole magiczny,nasza kuzynka tez jest z tego dnia i bardzo duzo ludzi znam ktorzy tez urodzili sie w tym dniu:-D

WREDOTKA-witaj:-)ja tez nie chodzilam do szkoly rodzenia ,wiec nie pomoge:no:

SARAH-Ciebie tez witam i zapraszm do pisania:tak::-)

ZANETA-w aptece dostaniesz taki proszek do rozpuszczenia ,zeby dziecko sie nie odwodnilo,wspomagajacy przy biegunce:tak:ale nie pamietam jak sie nazywa:zawstydzona/y::no:

KASIA8118-David tez schudl:-(prawie kilogram:-(i najgorsze ze dalej nie chce jesc:angry:

RAGAZZA-wazne ze lakarz osluchal Lenke i jak nic gorszego nie dolega Jej to nie warto faszerowac innymi lekarstwami:tak:
Ja pamietam jak Kubus byl maly i mieszkalismy jeszcze w Pl ,za kazdym razem jak on byl przeziebiony dostawal antybiotyk ,ktorym potem wymiotowal i potem kolejny i kolejny .Jak mial roczek to byl juz chyba po 4 antybiotykach:szok:A tutaj przekonalam sie ze przeziebienie samo moze przejsc bez antybiotykow:tak:

Moj Kubus tez dzisiaj poszedl do szkoly ,ale na 10-ta :-)Davida juz zostawilam w domu,na 1.5 godziny bez sensu zeby szedl:tak:
U nas chyba chrobsko sobie poszlo,David juz ma lepszy humor i nie goraczuje,lekastwo pomaga:-)

hejka
Ja mialam dzis kiepski poranek i nastroj ten sie niestety utrzymuje :baffled:.Postanowilismy z G. ze zamajtkujemy dominka na noc ,bo jak by nie bylo ma juz 3 lata .Zaopatrzylismy sie wiec we wszystko i bylo bardzo ladnie przez 2 dni ,ale od trzech nocy robi siku i juz sama nie wiem ale wrocic do pieluch to chyba tak glupio .Ponad to zacza strasznie wymyslac i marudzic ostatnimi czasy ,zaczyna sie tradycyjnie od ubierania :on nie chce tych skarpet ,on nie chce tych spodni a pozniej to samo jest przy sniadaniu .....Teraz smaruje kremem na wykladzinie rycerza lego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Zanim G.wroci z pracy to ja zwariuje :wściekła/y::baffled:
Doris - wszystkiego naj naj dla Ciebie i Kubusia !
Wszystkim chorym -jak najszybszego powrotu do zdrowia ,my -odpukac-zdrowi i niech tak zostanie
wredotka -witaj ,ja do szkoly rodzenia tez nie chodzilam ,teraz nawet zaszalalam i zrobilam sobie plan porodu ,ale jak sie zacznie cala akcja to wiadomo ,ze bede miala gleboko gdzies ten moj plan ,byle by urodzic jak najszybciej

hej :)
Wszystkiego Najlepszego Solenizantom :*

Graziul - tak to moja pierwsza ciąża, dlatego chciałam żeby wszystko było jak najlepiej a zobaczymy ile z tego wyjdzie :)
Jak narazie, to jestem podekscytowana, nie mogę spać, ani na niczym się skupić.

A własnie..
Pewnie znacie w Bradford, może Leeds sklepy, gdzie można nabyć ubrania ciążowe i akcesoria oraz ciuszki dla Maluszków, w normalnej cenie? Bo już niedługo będe musiała zacząć się rozglądać.

Miłego dnia :)

ja zaraz tez swira ze swoim dostane a A dopiero za odzine bedzie bo do piknika ma zajechac jeszcze,zapomnialam wam napisac ze tydzien temu prawie zawalu dostalam w tym sklepie:szok::szok::szok:zawsze robimy prawie takie same zakupy ,nis szczegolnego i przewaznie place ok 3o fuli...tydzien temu pani zazyczyla sobie 58!!!!!!!!a praktycznie mialam to samo co zawsze i jeszcze 5 piw!mowie,ze to nie jest mozliwe,bo wiem ile powiennam zaplacic na oko tak,a ona z wielka laska,czy ma liczyc jeszcze raz!!no wiec jak policzyla to wyszlo chyba 34 a ona z tekstem czy jeszcze nic nie zostalo mi przy nogach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:przeprosila itp,ale srednio to wygladalo:wściekła/y:wlasnie zakupilam sobie firanke do salonu z pl,moj mnie zabije bo 50 fuli kosztowala,ale raz na 2 lata moge sobie pozwolic na taka firanke,a co tam:-D:-D:-D
doris-ja z grudnia tez jestem,ale 12:-D
renuska-matko kochana,ty juz niedlugo rodzisz!!!!!!!!!!!!!a pamietam jak jeszcze niedawno wstawilas suwaczek i pelno ucieszonych minek:-D:-D:-Da pozniej po Tobie poszla lawina brzuszkow:-D:-D:-Dale tak na serio to na swieta juz mozesz tulic maluszka swojego...ojjjjjjjjjj:-):-)ja jestem ciekawa,czy tam w srodku to na serio jest w umnie dziwczynka,bo jakos jeszcze nie wierze:-D:-Dpomimo 2 scanow:-D
mo2o....no ja tez patrzylam i jest kilka,ale ja nie dam za wozek wiecej jak 200,bo moze sie okaze ze albo jedno albo drugie nie bedzie chcialo jezdzic,bo pawelek zaczal jezdzic w wozku bez placzu jak mial chyba 7 miesiecy!!!a w sumie jak juz bedzie mial ze 2.5 rku to tez moze mu sie odechce:sorry2:
wredotka-ciuszki ciazowe sa w new looku,mathercare,naxt..ale moze zobacz na ebayu,bo dlugo ci nie posluza:-)
ide bo po raz kolejny smierdzaca sprawa na mnie czeka:szok::szok:

Czesc Wszystkim:-)

DORIS WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DUUUZO ZDROWKA SZCZESCIA POCIECHY Z RODZINKI DLA CIEBIE I KUBUSIA:-):-):-)
Graziul jeszcze raz dzieki za spotkanko:tak: a jesli chodzi o plytke to zupelnie zapomnialam Ci powiedziec ale i tak nie mialam:no: Przepraszam ale moj jej nie znalazl pozyczyl komus a ten ktos komus i oczywiscie nie ma winnego a plyte amba ......:wściekła/y::wściekła/y: teraz jest mi glupio bo sie zaoferowalam a tu d***:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: przepraszam...
Zaneta zdrowka dla krecika:tak::tak: NAs tez kiedys tez w pikniku tak potraktowali:wściekła/y:
KAsia dla Olinka rowniez duzo zdrowka biedak maly sie nacierpi:-(
Ragazza dobrze ze z Mala jest ok tzn ze jest ok jesli chodzi o plcka i oskrzela:tak: Duzo zdrowka dla Lenki:tak:
Agnieszkauk poprawy humorku zycze:tak:
Wredotka witaj na forum:tak: a jesli chodzi o szkole rodzenia to ja tez nie chodzilam:no:
Sarah witaj:tak: jesli chodzi o muzlumanki to na naszym forum nikogo nie ma:no:

A my juz po spacerku i po kawce u kolezanki ale tym razem wybralysmy sie na piechote bez wozka:-D
Teraz trzeba sie za jakis obiadek wziac a nie mam zielonego pomyslu do tego zostala mi tylko godzinka na wymyslenie czegos:szok: wiec chyba bedzie jakis kebab:-D:-D
Uciekam Paaa

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki:):-)

Jeszcze raz najlepsze życzonka dla Doris i Kubusia.:-D

Witam nowe dziewczyny.:tak:

Ależ dziś ładna pogoda. Zaraz ubiorę małą i choć na trochę ją wezmę na słonko. Muszę ją ciepło ubrać, żeby mi nie zmarzła.

Mam pytanie. Czy nie wiecie gdzie mogę kupić małej ocieplane spodnie ? Takie na zimę. Babcia przysłała jej kurteczkę, a nie ma żadnych takich ciepłych spodenek. Rozglądałam się niby ale nigdzie nie widziałam takich.:no:

Wredotka - ja też nie pomogę ze szkołą rodzenia. Dałam radę i bez niej:tak:

Agnieszka - wyjdź na słoneczko to Ci się humor poprawi.:tak:

Agaam - idę za Twoim przykładem i biorę małą na spacerek. No chyba, że się nie przebiję z wózkiem przez ten śnieg....:szok:

Żaneta, Kasia - zdrówka dla maluchów.

Uciekam papa

reklama
Monia poszukaj w tkmaxx tam powinny byc
wredotka co do szkoly rodzenia to ja nie chodze na to ale sa w szpitalu podobno jak spotkasz sie z polozna to ona ci da taka kartke i tam bedzie wszystko napisane a ubrania ciazowe na ebayu ja kupowalam bonaprawde trafiaja sie okazje i duzy wybor jest :tak::tak::tak::tak:
zaneta krecik przechodzi chyba bunt 3 latka trzymaj sie kobietko ja mialam to w zeszlym roku bedzie dobrze:tak::tak::tak:
zaneta ja na biegunke wiki daje jagody mam jeszcze ze 3 sloiczki wiec z jeden moge odstapic ,jeszcze dobra jest smecta ale nie wiem czy dla niego bedzie dobra:-:)-(
co do wozkow kobietki to popatrzcie na ebayu jest bardzoduzy wybor nie wrzucam linkow bo nie wiem jakie chcecie czy takie jedno kolo drugiego czy jedno za drugim:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
oki zmykam gotowac obiadek

Do góry