reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

zaneta - ja mialam gas&air i w moim przypadku sie on nie sprawdzil ,oglupil mnie niesamowicie i wymiotowalam po nim ....Teraz chce rodzic w wodzie i jesli sie tak stanie to nie chce zadnego znieczulenia /tak mowie na chwile obecna :laugh2:/.
Wczoraj bylismy na mikolajkach w pl szkole i bylo do bani :-(,nie dosc ze w tym roku nie bylo zabawy dla dzieciakow to jeszcze Dominika prezent byl doslownie ostatni tak ze szczelil focha i nawet nie poszedl do mikolaja :dry:.A mnie cos brzuch boli i mam biegunke ,mam nadzieje ze to po wczorajszym obiedzie .Dobra ide szukac wozka bo juz mam tego dosyc ,jak jest dluga raczka to wozek jasny albo wsciekle rozowy ,jak jest kolor fajny i wszystko nam pasuje to raczka nisko .....i tak mozna wymieniac .....

reklama
Czesc:-)

My dopiero wrocilysmy z miasta i troszke zmarzlysmy bo bylo -3st.:szok:
Zakupki w miare udane no i prezent dla niunki kupiony bo szczerze tylko po to jechalam bo nie mielismy kiedy kupic jej prezentu na mikolajki:zawstydzona/y:

Zaneta ja rodzilam bez zadnego znieczulenia:tak: i dalam rade:tak::tak: fakt przyznam szczerze ze chcialam ale ja nie moglam:no: i chyba przy zadnej ciazy nie bede mogla miec zadnego znieczulenia:no: ale dalam rade i wcale nie bylo tak strasznie:tak::-) zaraz po porodzie poszlam sie kapac i chcialam sama isc na sale do gory ale mi nie pozwolili:no: a bylam na to gotowa;-)
renuska ja mialam wozek z kolami pompowanymi i byly tego plusy i minusy wygodny dla dzidzi ale nie dla mnie:no: byl bardzo ciezki za duzy do bagaznika i po jakims czasie go zmienilismy:tak: ale drugi raz pozadnie bym sie zastanowila nad kupnem tego wozka:tak:
ragazza dobrze ze Malej pomogli na pogotowiu:tak: oby teraz bylo juz tylko lepiej:tak:
Sylwiam 3latka to nie przelewki:-D cierpliwosci zycze:tak:;-)
Doris no to Kubus mial zajecie:tak:podziwiam mi by sie chyba nie chcialo siedziec tyle czasu przy klockach:tak:

Ok uciekam bo obiadek trzeba zrobic zaraz mezulek wraca z pracy:tak:

hello laski
Ja nie mam weny ,wiec sie nie udzielam:no: pewnie przez to przeziebienie:tak:Narazie jakos gorzej sie nie rozwija ale siedzimy jesz w domu:tak: Mam troche spraw do zalatwienia,ale dzis sprawdzilam i wiekszosc da sie zalatwic telefonicznie..bynajmniej taka ma nadzieje:tak:
Ja sie kurowalam przez weekend a moj A sie wkoncu zebral i pomalowal living:happy:wiec teraz zielono nam:-D:-D jesz tylko tapetowanie w sypialni nas czeka i jakies male poprawki kosmetyczne i narazie wsio:tak::laugh2:
RENUSKA-co do wozka to ja nie mialam nigdy na pompowanych..jakos do mnie nie przemawiaja:no: dla Nati mialalm trenton de lux-ktory odradzalabym wszystkim:tak:potem wsz spacerowki na malych kolkach i jakos dalam rade zawsze i wszedzie:-D A teraz dla Erica kupilismy silver cross-kola tez sa raczej z malych:tak:
ZANETA-co do epiduralu to ja mialam 1razem i ter tez bede!! no az jakiej przyczyny to wiadomo:tak::-D Nie ryzykowalabym CC bez!!!!:baffled::szok::szok::crazy::-D
Czulam sie oki,zandych skutkow ubocznych:no:
Za to po gazie(bo dwa dni tylko na tym bylam)zamroczylo mnie jak cpuna;-):-D
Jejku wiecej juz nic chyba nie sklece bo nie pamietam nawet co komu:sorry2:
ide sprawdzic moje rizotto i herbatke kolejna z miodem i soczkiem zapodac:tak:

no ja mam nadzieje ze dam rade bez,ale z pawelkiem bole mi sie zaczly o 19 w srode,o 2 w nocy wzielam tez zastrzyk bo juz sie na podlodze czolgalam a on urodzil sie dopiero o 11 w czwartek:szok:w wodzie nie moglam bo cos z cisnieniem mialam nie tak/a ten gas&air to zadzialal na mnie jak jakis narkotyk,tylko od rzeczy gadalam,mojemu A powiedzialam ze te zarowki na porodowce to musza duzo pradu ciagnac bo taie mocne sa:-D:-D:-D

Żaneta ja pierwszy poród miałam z epiduralem drugi bez więc mam porównanie. Oczywiście da się przeżyć bez znieczulenia, wkońcu kiedyś o takim nie było nawet mowy, ale mimo że Olivię rodziłam o 9 godzin krócej to wspominam ten poród o wiele wiele wiele razy gorzej. Ja wychodzę z założenia, że jeśli można sobie w jakiś sposób ulżeć to czemu tego nie robić?? Mi akcja za szybko się rozwijała i już nie zdąrzyli podać niestety, chociaż bardzo chciałam:-(
Acha, no i ja po epiduralu chodziłam od razu, tzn najpierw położna mnie umyła i zawieźli na oddział ale chyba po 2-3 godzinkach od porodu byłam na chodzie.

Renuska z tego co wiem to nie można rodzić w wannie na epiduralu. Jak będziesz chciała zneczulenie to musisz rodzić na łóżku, lub ewentualnie obok:-D
Przynajmniej tak kiedyś słyszałam:baffled:

Graziul zdrówka:-)

He he - niezle wspomnienia porodowkowe mamy. :-)

Aaaa, i nie chce sie tu licytowac, ale ja rodzilam moja Lenuske 33h:szok:. Liczac od momentu kiedy mialam skurcze co 5min.:szok: :-D teraz to sie z tego smieje, ale wtedy to mi do smiechu nie bylo.

u mnie porod trwal od 2 do 7.15 dokladnie ale wiekszosc przespalam bo dostalam tabletke nasenna i jeszcze jedna na przyspieszenie rozwarcia. bo odeszly mi wody a nie mialam rozwarcia i poprostu musialam czekac. cala akcja porodowa i najwiekszy bol trwala moze gora 15 minut bo parlam dwa razy i bylo po wszystkim.ale moja Nelusia urodzila sie 2.400 malutka takze prawdopodobnie dlatego nie bylo tak zle. niestety nikt nie proponowal mi tlenu ani gazu ale tym razem mam zamiar juz wczesniej o nie prosic.no i mnie bardzo pomogla kapiel przed porodem juz w szpitalu odprezylam sie i przestalam stresowac tym ze cos bedzie nie tak.wogole polozne skakaly co chwila wokol mnie czy moze mi poduszke poprawic czy moze cos do picia przyniesc nawet moj lukasz mial opieke bo mu poduszke przyniosly kawke i ogolnie z samego porodu tutaj jestem bardzo zadowolona.

ragazza jeju tyle czasu rodzic:szok: biedna bylas.:szok: naprawde ci wspolczuje. ja na szczescie mialam szybki i latwy porod bo takie ostre bole trwaly moze z pol godzinki.mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie bo ja mam takie cos ze jak mnie mocno boli to zaraz mdleje i tego sie najbardziej boje:crazy:

SYLWIA-dzieki;-)
I tu ja sie podpisze pod tym co powiedzialas-ja mam w zyciu ta sama teorie:tak:jesli mozna sobie pomoc,ulatwic cos to zawsze z tego korzystam:tak::tak:;-)
RAGAZZa-wiem o czym mowisz:tak: To i tak ze w koncu dalas rade sama urodzic:baffled:
U mnie zaczelo sie w sobote -skorcze co 10 min a mala urodz sie w poniedzialek o 21.30 poprzez CC bo byla juz bardzo zmeczona i istnialo ryzyko niedotlenienia.Dlatego teraz z E nie bede ryzykowac:no:
AGAAM-tylko -3 stopnia:baffled::confused::confused:jeju moj A mowi ze tak zimno jakby z -10 bylo:szok::szok:
Aha..bo mi sie ;przypomnialo-ja po epiduralu tez wstalam rano juz i sie poszlam myc,i wogole juz chodzilam normalnie po cc:tak:jeju ja juz o tym wsz pisze chyba z 5 raz:crazy::laugh2:ale moze nowym forumowiczkom sie przyda;-)
A ja mam wciaz dylemat jakie ciuszki zabrac dla malego do szpitala:baffled::baffled::confused:
new born czy 0-3:confused:
Bo dla Nati wsz new born nie pasowaly,za male byly:dry:

reklama
sylwia -ale ja wlasnie nie chce zadnego znieczulenia /niby ze jestem taka twardzielka ale to sie dopiero okaze :laugh2:
graziul - ja biore i new born i 0-3 ,zreszta ja chce wyjsc jak najszybciej sie tylko da wiec duzo ciuszkow nie musze miec .

Do góry