reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
hej:-)

na paczatek zdrowka dla wszystkich chorowitkow;-)

ale nasypałoo zaraz wezme mała do parku chyba zeby troszke sie pobawiła sniezkiem:-D

a ja bylam wczoraj u lekarza i okazalo sie ze mam cisnienie za wysokie :-( troche sie martwie bo u mnie w rodzinie duzo kobiet na nadcisnienie chorowalo no jutro znowu ide na wizyte zobaczymy co powiedza narazie mam zakaz palenia picia kawy i ogole no stres:-D

doris ale mnie ucieszyłas ta odwołana szkoła bo mam nadzije ze ta w ktorej sprzatam tez zamknieta i dzis nie bede miala co tam robic:sorry2::-)

zaneta patrzyłam w next ale nie ma szans ze dostane w takim sklepie z normalnymi rozmiarazmi Claudia ma rozmiar podbicia G wiec potrzebuje rozmiar 5G w inne nie wejdzie a Pawelek jaki ma rozmiar podbicia ?? a upławami sie nie martw to normalne jesli sa czyste a jak cos podejrzane to lepiej isc do lekarza bo infekcja moze byc:tak:

Ragazza jak Twoja malutka sie czuje tez mi sie wydaje ze to moze byc 3 dniowka:tak:

sylwia.m dzieki za info :-) ale patrzyłam na stronie clarksa sa fajne kozaczki wiec chyba jej zamowie powinny byc dobre :tak: a tez sobie pomyslalam ze spiworek z wozka do sanek moge wziasc przeciesz :-D

grazul dzieki za komplement:tak: mieszka nam sie o wiele wiele lepiej tam mielismy tylko jedna sypialnie i salon to za malo przy dziecku teraz mala ma swoj pokój i nie przewracam sie o jej zabawki :-)

dobra uciekam pic herbatke o pozniej papa:-)

Czesc dziewczyny

U mnie chorobowo - Lenka wczoraj po poludniu nie miala juz w ogole goraczki wiec sie cieszylam, ale dzisiaj rano znowu 37.4. Niby nie duzo ale martwi mnie to. Doszly do tego inne objawy tj katarek, kichanie non stop i lekki kaszel, wiec to na pewno nie trzydniowka. W dodatku ja mam juz te same objawy tylko bez goraczki. Nie bylysmy u lekarza, bo mam nadzieje, ze samo jednak przejdzie. Lezymy z Lenka na lozku i sie tulkamy. No bo co mam innego robic? A robota sie odklada - prasowanie, pranie, juz nie wspomne o przedswiatecznych porzadkach ktore zaczelam i nie skonczylam. Mam burdel na kolkach w chacie bo Lenka nic nie daje mi zrobic. :-(

Dziekuje Wam wszystkim za cieple slowa. :-)

Zaneta - nie martw sie - ja mialam w ciazy takie uplawy, ze dwa razy jezdzilam na pogotowie bo myslalm, ze mi sie wody sacza. :-) To ponoc normalne.

Graziul - ja niestety z Lenka nie przyjde, po pierwsze bo chore jestesmy, a po drugie bo z mojej gorki juz nie mam szansy zejsc - tyle sniegu, ze masakra. A tak chcialam Was poznac! Jak wydobrzejemy to zapraszamy Was wszystkie do nas na kawke. :-)

Natalka - ja chyba tez bede miala problem z podbiciem u Lenki - juz teraz nie moge na nia zadnych butkow kupic, bo takie ma nozki 'pyzate'. Jak znajdziesz jakis sklep to daj znac, bo przeciez nie moge ciagle Lenki w kapciach wszedzie zabierac. :-)

Podglad mi sie skonczyl.

No nic ide cos ugotowac, bo K namarznie sie w pracy, przyjdzie do domu, a tu nic :-(. Chyba zrobie zupe gulaszowa - wsadze wszystko do gara, zamkne - za dwie godz otwrze i tyle. :-) Dobra, tzrymajcie sie dziolchy! Pa

Hej Laski:-)
Ale napadalo co:szok: U nas to jest mega duzo sniegu:tak: Z jednej str sie ciesze bo jak wyjde na dwor z ninuka to pewnie bedzie miala radoche:tak: ale za to ja uziemiona bo w auto nie ma szans zebym wsiadla:no: Mam nadzieje ze troche stopniejezebym nie bala sie jezdzic:-p
U nas chorubsko odpuszcza na szczescie ale caly czas zastanawiam sie czy wyjsc juz z vicky na dwor czy jeszcze poczekac:sorry:

Graziul jesli sniego troche odpusci to ja bede:tak: a jesli nie to jak bede mocno zdesperowana to przyjade autobusem:-D tylko bedziesz musiala mnie poinstruowac gdzie mam wysiasc i jak dojsc:sorry: chyba ze ktos jeszcze wybiera sie autobusem? a co do sanek to tez zaraz bede zamawiala chyba:tak:
Sylwiam kiedy ta impreza mikolajkowa? bo Vicky pyta sie kiedy ma sukienke dostarczyc dla kolezanki:-D
Ragazza zdrowka dla Was dzewczyny:tak:
Natalka w tak mlodym wieku juz cisnienie nie za dobre, kurczaki co sie dzieje:confused: zdrowka dla Ciebie i duzo spokoju:tak:
Kasia zdrowka dla Was:tak: a swoja droga to Wy czesto chorujecie:sorry: obyscie sie juz pozbyli wszystkich chorob na zawsze:tak:

Ok uciekam robic obiadek dzis serwuje zeberka tak ostatnio duzo o tym pisalyscie ze w koncu sie zebralam zeby to zrobic mam nadzieje ze mi wyjdzie i beda zjadliwe:-D
A potem chyba zabiore niunke na jakis maly spacerek:tak:

witam:-)
ale fajnie co??ja bylam z malym na dworku to w szoku byl:szok:chcialam isc do parku,ale u nas na chodniku sniegu to ze 20 cm chyba,wiec tylko po podworku pochodzilismy i to nie za dlugo bo uparciuch tekawiczek nie chcial zalozyc i po 15 min byl lodowaty juz!masakra z nim,a dzisiaj jest nie do zniesienia,zly dzien ma chyba,dzieki za slowa otuchy w mojej spawie,zawsze sie nakrece,naczytam na necie ze uplawu to moga doprowadzic do jakiegos zapalenia a to do wczesnego porodu itp...z pawelekim sie naogladalam porodow,naczytalam o wypadaniu czopa to 2 tyg przed porodem co chwile sprawdzalam czy moze juz mi wypada:-D:-D:-D
agaam-ja bym sie wybrala busem go graziul,ale nie wiemczy beda jezdzily,i w razie czego pojade taksowka,bo mam jezcze dla niej pakunek,zreszta wozka nie popchne po takim sniegu:-Dnawet nie probuje bo jeszcze z wysilku urodze:-D
natalka-prosze cie ty sie mnie nie pytaj jakie ma podbicie,bo od ciebie pierwsze slysze o takm czyms jak jakies numery podbicia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ragazza-mi jak wody odchodzily w domu to myslalam ze popuscilam siku 2 razy,az nic nie mowilam A bo se pomyslalam ze bedzie sie ze mnie smial,dopiero za 3 razem pomyslalam ze to moze juz:-Dzupa gulaszowa..mniammmmm,szkoda ze nie dotrzesz do graziul:-(ale jak nasze dzieci maja katar to i tak przychodzimy na spotkania bo wszedzie mozna sie zarazic:-)
doris-no jak moj sie ubierze to bedzie 3,w razie czego ja zabieram ubranie zapasowe,bo jak bedzie mi marudzil ze zdjac chce to go przebiore ,bo mam dosc jego jeczenia,jak sie uprze na cos to czasem mam ochote mu spac dupsko na kwasne jablko:zawstydzona/y:
a my nadal nie wiemy jak na imie damy coreczce,wczoraj wpadlo nam do glowy imie Martynka:-)wiec mamy juz 3 do wyboru,bo jeszcze jest Natalka i Maja:-)moj ma dzisiaj imieniny,wiec musze jakis dinner zapodac dobry,ale przyjedzie dopiero ok 19,bo jedzie jeszcze do mechanika wiec caly dzien sama:-:)-(nie cierpie siedziec sama,szlak mnie trafia nomalnie:wściekła/y:

aaa zapomnialam
graziul-jak ty masz posciel do tego koszyczka,bo ja jak ogladalam to w kompletach jest tylko taka niby falbanka czy cos takiego co na zawnatrz ladnie wyglada a do przykrycia taki cieniutkie cosik:confused:przeciez zmarznac mozna pod takim czyms:-)ja nie widzialam nigdzie normalnej malej kolderki takiej co sa do normalnych lozeczek :zawstydzona/y:

czesc kobietki ja sie nie odzywalam bo wczoraj nie mialam neta ale juz jestem dzis wiki siedzi w domku bo szkoła zamknieta ciekawe jak bedzie jutro ale ma padac w nocy wiec pewnie tez bedzie siedziala
graziul co do spotkanka to ja nie mam pojecia bo dzis autobusy nie jezdzily kolo mnie ale jak w czwartek beda jezdzic to ja bede :tak::tak::tak::tak:
sylwia sanki swietne tez sie patrze za takim i moim zdaniem nie sa drogie bo 5 latek przetrwaja:tak::tak::tak::tak:
wszystkim chorowitkom zycze zdrowka

Ale fajna zima:tak: Póki co podoba mi się, pewnie jak długo się będzie utrzymywac to zacznę na nią narzekac:-D

Ragazza zdrówka dla malutkiej i dla Ciebie.

Agaam mikołajki są za tydzień w środę więc na pewno zdąrzymy się jakoś spotkac do tego czasu. Ja jutro na play grupę nie idę. Rodzice wrócili z Polski i jedziemy do nich a ja za nimi stęskniona i oni pewnie za dzieciakami też to jadę do nich już rano:tak:

Żaneta wpisz sobie w wyszukiwarkę na nk "materacyki" i znajdziesz profil na którym sprzedają różne rzeczy dla niemowlaczkow:tak: Ciężarna koleżanka się tam
zaopatrywała w pościele:tak:
Mój Marcel też straszny dzikus i uparciuch i też obawiam się czy przebierze się w strój, ale liczę na to że jak zobaczy Dawida to się przebierze:tak:

Kasia8118 jak dzisiaj chłopaki się czują?? Sanki jeszcze niestety nie doszły, zamówiłam je dopiero w sobotę, ale już się doczekac nie mogę bo taki super śnieg jest.

Natalka to musisz zacząć dbać o siebie bo wysokie ciśnienie w Twoim wieku to nie przelewki.

Graziul chyba faktycznie była pełnia bo mój mąż spać nie mógł i wstał o 4:szok: ale z pożytkiem dla mnie bo posprzątał kuchnię:-D

Kurcze ,padam na twarz:szok::tak::dry:
dlugi dzien dzis byl:tak: ide zaraz lulu:happy2:
Zaliczylysmy kawke u sasiadki,dzieciaki sie pobawily:happy2:
potem mnie skusilo i wyjelam juz jednak ozdoby swiateczne:tak::-)Pod wieczor zachcialo nam sie jechac po zakupy,ale to dobrze bo chemia mi sie pokonczyla ,a planowalam porzadki;-) Przy okazji kupilismy juz malej preznt na Mikolaja:tak:

RAGAZZA-no to wyglada na to ze chorobsko Was dopadlo na calego:dry:kurujcie sie:tak:jesz bedzie okazja sie poznac:tak:
AGAAm-masz do mnie bezposredni autobus,jutro Ci wsz na pw napisze:happy2:
ZANETA-ja mam ten koszyczek z mothercare i tam jest tyl materacyk i takie cos do wyscielania wlasnie z ta falbanka:tak:i budka materialowa,a przykrycia nie mam:no:ale ja mam po Nati kolorowa kolderke mala,pozatym i tak nie uzywalam jej bo u nas str gorac w domu,wiec pajacyk i przykrycie kocykiem to az swiat:tak:;-)
zmykam,bo oczy mi sie kleja,do jutra:tak:

reklama
witam w pierwszy dzien grudnia:-D:-Dja juz na nozkach dzis Wiki do szkoly bo mi zaden sms nie przyszedl ze szkola zamknieta ale cos mi sie zdaje ze zostanie w domu w lozku ale to sie okaze jak wstanie bo jak ja dotknelam to jakby miala goraczke :-:)-:)-:)-(ale mam nadzieje ze jest tylko goraca bo przykryta po sama szyje:tak::tak::tak:
ja sobie popijam wlasnie kawke i mysle co na obiad dzis chyba pierogi zrobie tak mnie nachodzi cos na nie oki spadam moze wene bede miala pozniej:tak::tak::tak::tak::-p:-p

Do góry