reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hej wam
u nas ostatnie dni minely jakos nerwowo,troche stresow mialam i brzuch mnie cos boli juz drugi dzien:crazy: kornelka wstala dzis z takim okropnym gestym katarem ze nawet go wydmuchac nie moze bidus sie meczyl w nocy przez to ja tez nie wyspana. w dodatku moja mama prawdopodobnie w piatek wieczorem przyjezdza wiec musze jakies ciacho zakrecic.
graziul ja raczej na pewno u ciebie bede chyba zeby u nelki sie cos pogorszylo:tak:
zaneta jak kornelka miala sie urodzic to ja kupywalam kolderke i oslone na lozeczko na tym tagru kolo lotniska,za nowe placilam jakies 20 funciakow i jestem bardzo zadowolona bo kolderka bardzo cieplutka i dobrej jakosci.wiec moze ty tez bys cos dostala na ktoryms ryneczku.a co do uplawow ja w 1 ciazy mialam takie ze czulam prawie tak jakbym siusiala.ale lekarze w polsce mowili ze to nic nie szkodzi wazne jest tylko zeby nie byly zolte albo zielonkawe i zeby nie mialy brzydkiego zapachu

reklama
Witam w ten śnieżny poranek:tak:.
sylwia.m u nas bez zmian i dlatego się nie odzywam bo nie chcę przynudzac :no::-(.
Wydaje mi się ze teraz chłopaki załapali jakiegoś wirusa bo Oli wiecznie kupkuje i wczoraj rzygał.Krystian już stanowczo lepiej ale R też biega wiecznie do kibelka ciekawa jestem kiedy mnie to dopadnie :baffled::confused:.
Krystiana przedszkole było wczoraj zamknięte więc miałam wesoło w domu ale dzisiaj już jest otwarte ale patrząc na to co dzieje się za oknem to pewnie jutro znowu zamkną ale on i tak jutro nie pójdzie bo mamy dentystę więc jest mi to w sumie bez różnicy:blink:.
graziulxxx a Ty kupiłaś już wózek?
m02....o tej porze roku to większosc rynkow jest zamknięta a na pewno ten koło lotniska:tak:.
żaneta ja miałam taki fajny becik po Krystianie i supeł pasował do tego koszyczka ale już sprzedałam:baffled:.Ale fajnie też pasuje rożek to znaczy jak go rozłożysz to jest wtedy fajna kołderka z niego :tak:.Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.A takie rożki są tez sprzedawane z mini podusią co super pasuje do koszyczka i ogólnie taki zwykły rożek kosztuje grosze w Pl więc może poproś żeby mama Ci przywiozła z Pl bo pamiętam że ma do Ciebie przyjechac:tak:.
natalka kurcze dziwne trochę żeby w tak młodym wieku miec już problemy z ciśnieniem :confused:.
A ja jestem uziemiona nigdzie się dzisiaj nie ruszam w tej śnieżycy:no:.

hej babeczki
na samym poczatki zazdroszcze tym co maja sanki-takie typowo polskie-drewianie. my mielismy okazje, aby nasz kolego co jezdzi tirem na takie przywiozl , ale niestety firme przewozowa zamkneli- i sanek jak nie bylo tak nie ma:-( coz :-(
ja juz wczoraj na zewnatrz wywyesilam swiateczny wieniec na drzwiach-tak mnie korcilo, ze juz nie moglam wytrzymac, no i w domu pare pierdulek powiesilam. dziadek przywiezie mi firanki z pl/wczoraj zamowilam/ i bedzie efekt.
chielismy jeszcze polozyc tapete na jednej, a reszte scian pomalowac-ale nie moge znalezc fachowca. byl u nas jeden, i powiedzial mi 50funtow za polozenie tapety na 1scianie i pomalowanie reszty pokoju , ale sie wycofal bo wypadlo mu wiecej roboty niz myslal i nie zdazy przed swietami. jakbyscie znaly kogos to dajcie znac:-)

uciekam wstawic pranie i lepic balwana z Nikolka :-)

hej
jejku ale snieg pada,super:-Dznaczy sie nie dla wszystkich super,bo jak pozasypuje to ludzie do pracy nie dojada,ja sie chyba tez nie powinnam cieszyc bo moj nie ma jak asfaltu robic to odsniezaja,ciekawe jak dlugo beda go tam trzymac:-(ja od rana jak tylko wstalam dostalam nerwicy,zreszta mam ja codziennie jak jest zimno,bo musze wycierac okna z rana,bo nie dosc ze paruja to na parapetach litry wody,wszedzie wlazi nam wilgoc ,poprostu mam dosc tej rudery!!ostatnia moja zima tutaj,bo gdyby nie to ze nie mam sily na przeprowadzke to juz na swieta pewnie bysmy cos wynajeli innego,bo jak bede czekac az dostane cos z housingow to predzej mi wasy urosna:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
sylwia-dzieki za namiary,szkoda ze nie wiedzialam o tej stronce wczesniej,bo fajne rzeczy am sa,ale tak jak kasia napisala mama mi rozek przywieziei wystarczy do przykrycia spokojnie
graziul-ja jak wspominalam jutro bede chyba ze taksowka mi odwmowi dowozu:-Djeszcze sie wkurzylam na maxa bo nie wiem gdzie wsadzilam ta torbe z ciuszkami dla was,bo schowalam ja przed mlodym i teraz szukam juz pol godziny i dupa:wściekła/y::wściekła/y:
kasia-ja ci kobieto wspolczuje ciaglych kupek i rzygania,masakra jakas :szok::-(
dobra spadam ogarniac burdello moje:-Djak mlody pojdzie spac to musze na ebayu posiedziec..a jak zna ktoras kogos kto chce sprzedac wozek gleboki z mozliwoscia rozkladania na spacerowke to prosze mnie informowac:-)

Hejo
Tak się zbieram na to forumi zbieram się zebrać nei mogę.
Chciałam napisać że ja się na spotkanie w taką pogodę nie piszę. Co prawda mój ma wolne i auto by było ale w takich okolicznościach się ne ruszam. A dziś na Manningam Lane chyba autobusem pojadę. Sypie i sypie. W sumie to nawet jest pięknie, ale znowu Anglia będzie sparaliżowana. U Matyldy szkoła była otwarta, ale jutro już chyba zamkną.
Oj sanki by się przydały, a w Polsce leżą bezużyteczne. Czemu nie wpadłam na to aby je wziąć ile by było radości. A wracaliśmy prawie na pusto z Polski. Ech
Kasia ja też Ci współczuje,kiedy Wy się wychorujecie.
Miałam się wybrać dziś po strój na Mikołajki, takie ładne są w Asdzie. Miałam coś sama zrobić, ale termin się zbliża a ja dalej nie mam nawet pomysłu :-D:-D:-D

Zdrówka wszystkim życzę i miłego spotkania jutro.

witajcie:happy:
Ale sypie i sypie:szok::szok: z jednej strony to naprawde pieknie..ale z drugiej koszmar,bo jestem uziemiona:tak: Dzis A jest w domu to skoczy do sklepu itp,mnie podwiezie jakby co..ale kurcze nawet z mala na dwor boje sie sama wychodzic zeby nie upasc:angry:
No ale dosc..bo czlowiek stale narzeka:crazy::-D
ZANETA-hahhaha..nie przejmuj sie bo ja tez nie moge znalezc tych paru rzeczy co Ci mowilam wczesniej:crazy: normalnie amba:szok::szok:wciala..tzn.one sa napewno w komorce ,ale chyba na samym koncu..a tam farby ,kafle ,panele i wsz inne niepotrzebne *******y,wiec licze tylko az A mi to w koncu wsz wywali i wtedy pogrzebie i jak cos to Ci A dostarczy:tak::tak:
KASIA-tak ,wozek kupilismy.i Tu SYLWIA-jestem Ci winna przeprosiny bo zawracalam Ci glowe:zawstydzona/y: a potem nawet nie raczylam poinformowac jaka decyzje podjelismy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:PRZEPRASZAM:happy2:ja poprostu zapomnialam na smierc,gapa ze mnie:zawstydzona/y:
Ja chcialam inny ,ale A mi jednak dobrze doradzil(bo zima ostra) i kupilismy ze "wszystkim" tzn.gondola,rozne spiworki itp:tak:.Dostalam te health grant wiec dolozylismy i zakup udany..tak mysle,okaze sie w praktyce:laugh2:;-) Silver cross 3d.
AGNIESZKA Uk-przepraszam ze sie wczor.nie odezwalam ale bylam b zalatana,a jak sobie przypomnialam bylo juz za pozno.A. popyta sie takiego kolesia co kiedys malowal dla niego niedrogo,to dam Ci znac:tak::tak::happy:
SYLWIA -milego dnia u rodzicow:happy:
M0205..mam nadzieje ze dotrzecie,zdrowka:happy2: i niedenerwuj sie;-)bo dzidzia bedzie smutna:tak:
KASIA -wspolczuje bardzo "srakulek i zygulek"zwlaszcza ze to wsz Trezba posprzatac:-:)-(zdrowka:happy2:
oki zmykam narazie,milego dnia,paaaa:happy2:

Czesc dziewczyny

My dalej zakatarzone, zakichane i w ogole. Bez zmian. To co widze za oknem doprowadza mnie do szalu, bo juz nikt samochodem na moja ulice nie podjezdza - wszyscy zostawiaja auta na keighley road. :szok: Taksowki tu nie przyjezdzaja tez - nie wiem jak mamy zakupy zrobic. :no: Przed chwila widzialam ze do sasiadow koles z Asdy nosil zakupy, wiec weszlem na Asda online i tez zrobilam zakupy - moze mi sie uda i jutro dowioza - 2 f za delivery tylko kasuja.Najlepsze jest to, ze przyjezdza do nas moja przyjaciolka z ogolniaka z mezem na weekend, mieszkaja w Bath i ciesze sie ze przyjada bo dawno sie nie widzielismy, ale w ta pogode mnie to zalamuje. W lodowce snieg i nic poza tym i na dworze tak samo. Naprawde mam nadzieje ze zakupy dojada, bo jak nie to K bedzie musial je targac w rekach chyba.:no:

Ja dzisiaj sprzatam znowu - zostalo mi gruntowne mycie lodowki, szafa z boilerem w lazience i ogolnie lazienka. :no: Czyli najgorsze przede mna. Ostatnio bylam w B&M i nakupilam sobie super 'narzedzia do sprzatania':-D za grosze w sumie. Wiec mam super nowego mopa, sciereczki, szmatki,gabeczki - wszystko takie ladne i kolorowe ze az chce sie sprzatac. :-D Jak ogarne to zabieram sie za pieczenie pierniczkow - zawsze pieke takie szwedzkie jak jak w IKEA maja - cieniutkie i chrupiace. Mam nadzieje ze do swiat dotrwaja.

Zaneta - szkoda, ze nie wiedzialam, ze szukasz wozka - ja Lenki wozek wlasnie tydzien temu do PL wywiozlam, zeby sprzedac. A prawie nowka. Spacerowka w ogole nie uzywana.:tak:

AgnieszkaUK - szybko dekoracje wywiesilas. :-) A ja jeszcze nawet nic nie dokupilam nowego w tym roku. Nie mam weny.

M02... - mam nadzieje, ze sie nie obrazilas, ze nie moglam Ci pomoc z drukowaniem. :-) Kurcze tyle razy mieslismy drukarke kupic, ale zawsze cos pilniejszego nam wyskoczy.:no:

Dobra lece dokonczyc kawe, potulkam Lenke a potem sprzatanie.:-D

Czesc:-)
Pada snieg pada snieg pada pada:-D
U nas sypie od samego rana i chyba bez przerwy raz mocniej raz mniej ale caly czas pada:tak:

My dzis bylysmy na spacerze ale pozniej plulam sobie w brode i sama na siebie klnelam:wściekła/y: isc z wozkiem to jest poprostu tragediaaaaa. Powiedzialam juz mojemu ze sama z domu juz nie wychodze bo zadysze sie na smierc pchajac ten wozek. Teraz przydalby mi sie ten co mialam w zeszym roku o taaak:tak:

Ragazza
ja to jeszcze pozadkow nie zaczelam a Ty juz konczysz:-p Zazdroszcze zapalu bo mi jakos brak:zawstydzona/y::-(
Zaneta jesli chcesz to ja moge Ci pozyczyc rozek mam nojka sztuka prawie nie smigana:-D ale bez podusi bo podusie byla duzo uzywana i jest troszke zuzyta:tak: Po co masz kupowac na chwile a na pewno nie zniszczysz wiec smialo jesli chcesz to Ci go pozycze:tak:
Agnieszkauk ja tez czekam na moment az wywiesimy ozdoby i ubierzemy choinke ale najpierw przydaloby sie posprzatac w moim przypadku:-D
Graziul ja slyszalam ze autobusy nie jezdza wiec ja nie wiem czy jutro dojade:-( i ponoc z taksowkami jest tez nie za ciekawie:wściekła/y: Ale postaram sie cos wymyslec:-p
No chyba ze jakas zyczliwa kolezanka(Doris Sylwiam) ktora odwazy sie jechac autem zabierze 2 pasazerow na gape:sorry2::dry::-p
Kasia po raz kolejny duuzo duuzo zdrowka:tak:
Sylwiam i jak nacieszona rodzicami:tak:;-) ja tez w koncu nie poszlam na play grupe nie chcialo mi ise samej:zawstydzona/y::-p

A teraz uciekam ziemniaczki wstawiac Paaa

Ostatnia edycja:
bylismy dzis tylko w asdzie i normalnie masakra jechalismy 45 minut w jedna strone normalnie zajmuje to jakies 5 min,na ulicach paraliz a ma padac jeszcze przez dwa dni,ciekawa jestem jak z lotniskiem poki co jest czynne ale mam leci w piatek wiec zobaczymy.wogole widzielismy dzis pakistancow w sandalach na ktorych mieli reklamowki jednorazowe pozakladane i chyba mysleli ze to cos da:szok::-D
kasia
no w taka pogode to faktycznie wszystko zamkniete ale dwa lata temu ja kupywalam tez w grudniu i wszystko bylo otwarte
ragazzajasne ze sie nie obrazilam:-) graziul mnie poratowala:tak:
graziul jutro jak bede szla do ciebie to chyba narty zaloze bo chodniki wogole nie sa odsniezone,tylko miejscami wydeptane.

reklama
czesc co za snieg juz dwa razy odsniezalam bo bym miala snieg w domu
graziul ja chyba jutro nie dotre bo nawet taxi nie jezdza a nie wspomne o autobusach wielka szkoda
kasia zdrowka ile sie tylko da oby was te choroby juz opuscily
ja patrze dla wiki za kombinezonami moze ktoras wie gdzie sa jakies tanie bo widzialam na ebayu ale prawie za 40 funciakow a ja to bym byla sklonna zaplacic ale nie wiecej niz 30 bo bym kupila taki zeby miala chociaz na nastepny rok
mi dzis przyszly spodnie jestem mega szczesliwa bo dalam za nie 4 funciaki a sa prawie nowe widac ze babeczka je sznowala teraz czekam jeszcze na drugie

Do góry