reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Hej ja tez staram sie wykombinowac zeby byc, nie obiecuje bo maly spi nie spal pol nocy przez zabka, krew mu az leciala i nie mam serca go budzic za pol godziny musialabym wyjechac i i tak pewnie bylabym spozniona, kurcze ze tez te spotkania sa tak daleko ode mnie.

reklama
Mam wielka prosbe do dziewczyn ktore chodza do poloznej. Czy mozecie sie zapytac jak to jest tutaj. Ja mialam dwie cesarki. Czy przy trzeciej ciazy mialabym automatycznie cesarke? i ile trzeba odczekac po drugiej cesarce aby zajsc w kolejna ciaze.
Pytam bo sama nie wiem w Polsce lekarka powiedziala 2 lata ale jak by sie trafilo po roku to tez nic nie powinno sie stac.... Oczywiscie nie jestem w ciazy ale tak chcialabym wiedziec :-)

Ciekawa jestem jak tam Wasze spotkanie,
pozdrawiam :-)

jasmina niestety Nie Bede Miala W Najbliższym Czasie Wizyty U Położnej, Ale Mam Pytanie Do Ciebie Z Tego Co Napisałaś To Wnioskuje że Tutaj Miałaś Cesarke Ja Pierwsza Mialam W Polsce I Nie Za Dorze Ją Wspominam A Teraz W Listopadzie Szykuje Sie Druga Ale Juz Tutaj I Bardzo Się Boję. Byłabym Ci Wdzięczna Jakbyś Opisała Mi Jak To Wygląda W Angli I Jakie Ty Masz Wspomnienia. Dziekuje Ci Bardzo I Pozdrawiam

:-)Witajcie! Tak jak pisalam wczesniej czasem was podczytuje:tak: Mialam w Anglii cesarke 10 miesiecy temu. Zazwyczaj robi sie ja w znieczuleniu doplnej partii ciala, ja mialam w ogolnym ze wzgledu na wysoka temperature. Rodzina, zwlaszcza tatus moze byc obecny przy narodzinach. Po wybudzeniu dostajesz kroplowke ze srodkie przeciwbolowym, ktory dozujesz sobie sama na poczatku co 10 minut. Wkrotce po zabiegu lezysz na osobnej sali, a personel cie myje i ubiera, na nogi zakladaja specjalne ponczochy, ktore nosisz przez jakis czas.Dostajesz leki przeciwbolowe i inne jesli sa konieczne. Po dobie powinnas wstac i zdjac opatrunek pod pryusznicem. Ja lezalam 5 dob po zabiegu, w osobnej sali z TV. Jestem bardzo zadowolona. ;-)

Ja już spowrotem:-):-):-)
Spotkanie było bardzo fajne, nagadałyśmy się:-)
Bardzo mi było miło poznać osobiście nowe koleżanki 4muchy i Oleskę:-)
Jaśmina nie pomogę Ci bo nie wiem nic na ten temat:-(

Czesc dziewczynki!!Jak tam na spotkanku?Bylam w centrum ale niestety nie dalam rady przyjechac chociaz sie bardzo staralam!!Mam nadzieje ze bylo milo!!:-):-D:tak:

No i jak tam spotkanko? :-)
Olinda - niestety nic Ci nie opowiem bo obie cesarki mialam w Polsce. Ale z opisu Laury oprocz tych ponczoch niczym sie nie rozni od cesarki w Polsce. Ja przy cesarkach bylam przytomna mialam znieczulenie zewnatrzoponowe. Pierwsza cesarke wspominam niezaciekawie ale za to druga to pikus.

Przyprowadzilam juz Jasminke ze szkoly i normalnie nie mam sily na nic.

Ja tez sie melduje po spotkanku:-)Bylo oczewiscie bardzo milo:-)No i oczewiscie fajnie bylo poznac nowe kolezanki:-):-)

JASMINA- tez niestety Ci nie pomoge bo nie wiem:-(A moge zapytac cos??Czy planujesz kolejna ciaze??
OLINDA-ja mialam tutaj cesarke i bylam bardzo zadowolona.Mialam znieczulenie,caly czas bylam przytomna i dziecko caly czas bylo przy mnie one mi pomagaly karmic i przewijac(chociaz maz byl ):-)cesarke mialam rano a juz wieczorkiem pozwolily mi wstac i zawsze byly chetne do pomocy .Wyszlam po 3 dobach:tak:

reklama
Doris - ostatnio rozmawialam z mezem na ten temat. Aporuszylam spr. dziecka bo chcialabym zaczac stosowac jakas antykoncepcje no i myslalam o implancie. Implant podobno jest na 3 lata. 3 lata to duzo czasu i jakbysmy chcieli jeszcze jedno dziecko to powaznie trzeba sie zastanowic czy teraz czy dopiero za 3 lata... a za 3 lata bede miala 33lata i nie wiem czy to nie za pozno czy bede miala jeszcze tyle sil, checi i cierpliwosci. No ale rozmowa o dziecku zakonczyla sie bardzo szybko, maz powiedzial KATEGORYCZNIE NIE!!! :crazy: Ale sama wiesz jak to roznie w zyciu bywa..........:szok::tak:;-):rofl2:

Do góry