reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

kasiu.j

widze ze ty ciagle podrozujesz, ja pod koniec to sie nigdzie dalej sama nie ruszalam, normalnie cie podziwiam:-). Moze masz juz inne podejscie do ciazy , wkoncu to twoja druga.

Musze sie pochwalic , chociaz moze zapesze , alwe co tam . Otoz Szymek chyba sie przestawil na dobre ze spaniem , ok kilku dni zasypia przed 22,:tak::-), no oczywiscie budzi sie do jedzenia ,ale jaki spokoj, No i jak zasnie to pobudka ok 8. Nie jest zle. Oby tak dalej.
Martwi mnie tylko to czemu on sie tak czesto budzi do jedzenia, nieraz tylko dwa razy , a czesm potrafi nawet 4-5 w ciagu jednej nocy. Czy ja mam jakiejs slabej jakosci pokarm czy co?:wściekła/y:Moze ktoras mi podpowie o co chodzi.

Acha kobitki zaczelam jezdzic z moim mezem na silownie moze cos mi wkoncu ubedzie , mam jeszcze do zrzucenia 15kg:-:)szok:. Nie wiem jak dam sobie rade , wkoncu tez musze sie dobrze odrzywiac , bo karmie piersia.

Dobranoc wszystkim

reklama
Niunka - nie za duzo te 15kg? bedziesz jak przecinek wygladac :szok:
w kazdym razie zycze wytrwalosci, bo z tym zrzucaniem kilogramow jest ciezko
Szymek moze sie nie najada i dlatego tak czesto sie budzi, moze zasypia podczas jedzenia, bo mu milutko i cieplutko :) Kuba mi sie budzil po 2-3 razy w nocy przez jakis rok, az w koncu zaczelam go oszukiwac w nocy woda i sie odzwyczail.

No i niestety przy drugiej ciazy juz sie nie ma tyle czasu dla siebie, trzeba sie zajac tym pierwszym, zapewnic mu rozrywke, ugotowac obiadek, i takie tam (niestety my tu nie mamy rodzinki chetnej do pomocy :( ), ale dzieki temu nie przybiera sie tyle na wadze :) Wczoraj uslyszalam pare milych komplementow, ze wygladam super jak na 4 tygodnie przed planowanym porodem, ze nie przytylam tyle co podczas pierwszej ciazy :) takze poprawilo mi to humorek.
Jak na razie dobrze sie czuje, wiec staram sie nie siedziec w domu, my dzis wybieramy sie ciuchcia do Eureki do Halifaxu.

Milego dnia!

hej

kasiu , no bo dobrze wygladasz jak na miesiac przed porodem:-), ja byla dwa razy taka i nadodatek spuchnieta.

mam problemik, otoz zauwazylam u Szymka takie czerwone wysuszone plamki, wystapily na lokciach , a zgieciach na szyji, no i wygladaja jakby sie wysuszaly , sa lekko chropowte. na dodatek we wlosach skoras mu sie strasznie luszczy , ale tez tylko w niektorych miejscach.Cialko saruje Oilatumem, a we wloskach oliwka. kurczaki nie wiem co to. Jakas luszczyca czy jak to nazwac .Wybieram sie do gp , ale nie ma miejsc i trzeba czekac:wściekła/y:

Czesc dziewczyny!
Mam momencik wiec zajrzalam..zerknelam tylko w ostatnie posty...nie nadarzam z czytaniem tyle sie tu dzieje:-)..a moze to tylko mi sie tak wydaje, bo nie bywam teraz zbyt czaesto...Szymek nadal daje nam popalic.Bylam u GP wczoraj z ta kolka..wiec powiedzieli mi,ze samo przyszlo samo przejdzie i dali krople jakies wstretne pomaranczowe co Szymek sie po nich krzywi jak cholera..wiec podalismy mu dwa razy zero efektu tylko wymiotowal wiec juz odstawilam.Czekam nadal na poczte od siostry..moze te niemieckie kropelki cos dadza...Placze biedny i w dzien i w nocy..masakra
Straszny zarlok sie z niego zrobil tez..nie wiem czy to normalne ale on wypija 120 ml co 3 godziny!!!A od kilku dni juz mu to nie wystarcza i robie mu po 150 ml i wyobrazcie sobie,ze potrafi i tyle lyknac:szok:to normalne jest???
Buziaczek dzieki za mile slowa...;-)na biezaco staram sie cos tam wrzucac na blog Szymka z fotek wiec zapraszamy :tak:A jak tam Twoja kruszyna?
Niunka moze to ta skaza bialkowa?Albo maly ma alergie na wode tutejsza i Oilatum sam nie pomoze..sprobuj kapac go w krochmalu przez jakis czas i na wodzie butelkowanej...Na glowce to moze byc ciemieniuszka..wiec smarowac oliwka i wyczesywac po kapieli...samo zniknie.

Dziewczyny lece bo maly drze sie w nieboglosy..buziaki:confused2::-(

Hej babeczki
Korzystam z okazji ze maly spi i buszuje po internecie a dokladnie wyszukuje ubranek dla malego na ebay, wczoraj zakupilam mu nowe dwa sweterki z nexta jeszcze z metkami za 5f kurcze dzis poszalalam i pozamawialam wiecej - az sie boje jak moj to zobaczy bo powie ze oszalalam hehe ale co tam okazja wkoncu :)
Maly tak juz sobie spi 1,5 godz i az sie zaczynam martwic :-) bo on tak nigdy nie spal dlugo w dzien. moze to ta pogoda tak dziala na niego sennie saa juz nie wiem :)
Yowka mozesz juz zaczac podawac szymkowi Gripe Water - sprobuj po troszke na lyzeczke po kazdym posilku, nasz maly jak mial dokladnie 4 tyg zaczal to dostawac bo tak polecila nam health visitor i pomoglo wiec moze i Szymkowi pomoze
Jesli chodzi o jedzonko to niech sobie chlopak pije ja tez bylam zdziwiona jak Michas wypijal czasem 180ml. wieczorami pil 150 i plakal po skonczonej butlki wiec musialam mu dorabiac :rofl2: a teraz ledwo co wciskam mu te 100ml
niunka ty chyba oszalals z tymi 15 kg- prosze cie nie dobijaj mnie ty znikniesz jak tyle schudniesz, ja jak wroce z polski tez zaczne gdzies chodzic na fitnes ale znajac siebie bede wiecej sie smiac na tym niz cwiczyc ;-)
a pokarm slyszalam ze mozna sprawdzic jaki sie ma. poprostu odciagnij gho na wieczor odstaw do rana i zobacz jak sie tak rozwarstwi ile jest w nim wody :/ nie probowalam ale slyszalam ze tak sie robi!
I tak jak Kasia mowi mozesz zaczac go oszukiwac troche!! u nas maly budzi sie ok 2 to daje mu smoka pozniej o 4 dostanie jesc i pozniej juz o 7 no i caly dzien co 3 godz
jeku a on spi i spi zaraz czas jedzonka a on nawet nie drgnie :szok: o co chodzi?? heh
nie moge pozwolic zeby sobie przespal czas jedzonka bo je malutko wiec co3 godz 100ml to i tak malo, nie pozostaje mi nic innego jak na spiaco mu dac

witam :-D:biggrin2:
u nas wszystko OK

ja na momencik bo nie mam czasu na nic, dzis mega sprzatanie dom do gory nogami stanol jak sie wzielammm:-Dto zaden kurz sie umknol.
u nas juz prawie wszysto gotowe, tylko jutro moj do fryzjera odebrac kwiaty, bukiety, i przywiesc rodzicow i reszte gosci ,musze dokupic kilka szczegolow do tortu i cala dekoracje okolo 100balonow :rofl2::rofl2:i dla Blanki na raczke najladniejszy:-p;-):tak: hehehe hihihi wszyscy zyjemy juz sobota, moj nie spi nie jje i ma wysokie cisnienie:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:: laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:hihihi sercemu kolacze a mi sie trzesa rece , ale jazzzzzda co :szok::szok::eek::eek::eek::-D:-D
wczoraj bylam u manikiurzystki :tak: jestem zadowolona...szczesliwa:tak:strasznie, podekscytowana, zestresowana,podniecona, i boje sie aaaaaaaaaaaaaa...wogule to humor zmienia mi sie z chwili na chwile :confused2::no::crazy: hihihihihi bukiet moj mi sie strasznie podoba z diamencikami i roznymi koralikami:happy::biggrin2::tak: piekny wybralam ale cena tez odpowiednia:baffled::nerd: hehe a co tam raz sie bierze slub na cale zycie . musi byc jak w bajce ...a tyle kasy na to idzie :szok::szok::szok: olaaaa boga :sorry::cool2::unsure:ale juz sie nie moge doczekac efektu koncowego.....:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
napewno we wtorek lub w poniedzialek w nocy wkleje zdjecia ;-):tak::biggrin2: obiecane wiec oczekujcie...jejcia ale mna targaja emocjeee a to jeszcze tylko jutrooo:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

ok pozdrawiam ....bo nudze:-p:sorry:
odezwe sie juz w nowym stanie jako mezatka - wklejam i tu post z mamy z uk - yowka. dzieki Blanka rosnie i daje w kosc :happy::sorry:

czesc,

Wrocilismy wczoraj wieczorem strasznie zmeczeni tymi zabawami, zjedlismy kolacyjke, kapiel i do spania. Juz dawno tak dobrze nie spalam :) Kubus sie bawil doskonale, oczywiscie placz byl, ze nie chce wracac do domu, ale juz zamykali i musial sie z tym pogodzic. Potem musialam laskotac i rozsmieszac go w drodze powrotnej, zeby nie zasnal. Dzieci sa takie smieszne jak zasypiaja ze zmeczenia, jak im te powieki opadaja i odplywaja powolutku, glowa sie kiwa na wszystkie strony, to takie slodziutkie. Pare razy sie zdarzylo ze Kuba zasypial podczas zabawy w roznych pozycjach i miejscach (gdzies miedzy zabawkami, albo na stole, czy oparty o parapet :)) Dzis mamy luzniejszy dzien, zadnych dalekich wypraw, siedzimy w ogrodeczku bo ladna sloneczna pogoda.

Buziaczek - juz teraz zyczymy duzo szczescia na nowej drodze zycia

Niunka - u Kubusia tez mialam podobne problemy ze skora (strasznie mial szorstka i sucha zwlaszcza na kolankach i lokciach), ale jemu pomogla ta emulsja z Oilatum; a z glowa to roznie jest, moze mu faktycznie przejdzie po tej oliwce i czesaniu, w PL dermatolog mi przepisal dla niego takie lekarstwo robione, ale pomagalo na krotko, dopiero mu przeszlo po basenie, wszystko od razu zniknelo.

Kasiek - karm malego jak sie domaga, wtedy moze bedzie zjadal pelna porcje, moze nie potrzebuje tak czesto

kasiu z tym karminiem to juz probowalam wszystkiego, na szczescie jedzimey do polski a tam pojde do lekarza z nim moze zmieimy melko tam i poprostu mama bedzie mi przesylac paczkami ;/ to trudno
bylismy sobie na spacerku, zaszlismy do asdy, szukalam tych herbat w jakis fajnych puszkach ale ni ma - poszukam gdzie indziej, pozniej poszlismy po moja kolezanke do pracy, i tak dzien leci troszke mnie te slone nastroilo pozytywnie :-)
a na obiad dzis zaryzykowalam i kupilam .... ta angielska fasole zreszta pierwszy raz no i calkiem calkiem :) heh to sie nazywa angielski len
Niunka szukalas kiedys herabatek dla Szymka - bylam ostatnio w patsonie i sa hipp ale jakie to nie zdazylam zerknac

Dzwony biją jak szalone,
Marsz weselny w uszach brzmi.
Młody mężu przytul żonę,
Niechaj cała ziemia grzmi.
Młoda żono przytul męża,
Twej miłości barwny kwiat.
Nie potrzeba Wam oręża,
U stóp macie cały świat

Buziaczku wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!

Zyczymy razem z Szymkiem!:-):-):-)

reklama
Kobitki ja dopiero teraz o 24 sie wygrzebalam, praktycznie caly dzionek byla poza domem, najpierw poszlam z Szymkiem o GP , zapisal Oilaum i jakas masc na te plamki , powiedzial ze moze to byc egzema.No zobaczymy , najwazniejsze zeby pomoglo.
Potem pojechalismy z Szymonem na kawe do cioteczki synka , ktora tez ma miesiecznego Fabianka. Jest fryzjerka i robila mi odrosty i musze przyznac ze czlowiek odrazu lepiej sie czuje jak cos w sobie upiekszy:-).

No dobra dzis spadam i klade sie spac. papa

Do góry