reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

czesc dziewczyny!!!
Baaaaaardzo Was przepraszam,ze nic sie nie odzywam ale mam jazde,ze ho ho :-(Szymon ma kolki-non stop placz rozdzierający..nic nie skutkuje..masakra.Moj na nocki pracuje wiec mecze sie sama..praktycznie zero snu i chodze jak cien czlowieka..Byli moi rodzice u nas troszke ale niestety juz ich nie ma... :-(Moze ktoras zna jakis lek skuteczny albo sposob..mialam kropelki Esputikon z Polski..ale nie dzialaja, tutejsze tez wyprobowane..zero efektu...na gripewater jest jeszcze za malutki..czekam na Sab Simplex od siostry z Niemiec ma mi wyslac podobno dobre sa te kropelki ..juz sama nie wiem co robic.Przepraszam Was ale maly znow placze..nawet nie mam czasu poczytac cokolwiek ..lece

Podaje wam adres bloga Szymka sa tam tez fotki..zapraszamy
Blog Szymona - by szymonpietrzyk

reklama
hej
Yowka - ale ten czas szybko leci , zaraz twoje melenstwo bedzie mialo miesiac:-):tak:, Sliczny towj Szymus.
Widzisz co do kolek to ja ci za bardzo nie podpowiem , bo moj Szymek nie mial tego problemu, ale skoro kropelki nie pomagaja , rob masazyk brzuszka, przykladaj ciepla pieluszkie( nie goraca), no i slyszalam ze pomaga na kolki jak dzidzia lezakuje duzo na brzusiu. kladz go sobie na swoje klatce piersiowej i daj mu troszkie czasu , moze mu cos pomoze.

Caluski dla Szymka,:-)

My zmykamy na spacerek.

Czesc kobitki!:-)
U mnie pomalutku.Siedze w domku i sie nudze. W sobote mialam jakiegos potwornego dola,czy sobie z tym wszystkim poradze itd,itp...
W zwiazku z tym moj najdrozszy zabral mnie w niedziele na zakupy.
Kupilismy wozek i lozeczko. Juz mialam jedno lozeczko,takie normalne,drewniane,ale spodobaly nam sie te turystyczne,wielofunkcyjne i skusilismy sie na nie. My czesto podrozujemy do Polski wiec wydalo nam sie bardziej funkcjonalne. Ach zeby juz maly byl tez z nami.:-):-):-)
Mothercare Trenton Deluxe pushchair travel system - Verdigris : mothercare
Find OFFER Graco Contour Electra Deluxe Travel Cot - Nutmeg on eBay within, Travel Cots, Baby (end time 04-Nov-07 12:14:34 GMT)
Musialam sie komus pochwalic:tak::tak::tak:
przesylam buziaki:-):-):-)

czesc dziewczyny,

yowka - maluszek sliczniutki, szkoda ze sie tak meczy, jest na piersi czy na modyfikowanym mleczku?
jak Was czytam jakie macie z maluchami problemy to sie boje, bo Kuba byl bezproblemowym dzieckiem, mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie

kama - my tez uzywamy turystycznego lozeczka, troche podrozujemy i bardzo sie sprawdzilo, choc nie bralam go do PL, tam zaopatrzylismy sie w drugie (z otwierana jedna scianka, w przypadku starszego dziecka bardzo przydatne)

niunka - gdzie sobie spacerujecie?

My z Kubusiem wybralismy sie dzis ciuchcia do Hebden Bridge, malownicze malutkie miasteczko, odebralismy auteczko z naprawy. Teraz mycha spi, a ja mam troche czasu dla siebie :)

Kama - swietny wybor z tym wozkiem :-), sama mam taki , bardzo wygodny i wielofunkcyjny.Co do lozeczka to my kupimy takie w Polsce i tam juz zostanie

Kasiu- na spacerki chodzimy codziennie i praktycznie wszedzie, to do miasta , to do parku , jedziemy do cieteczki na kawe i tak leca dzionki.

kasiu83 - jak tam Michas po szczepieniu?
Karola - a jak Gabrys w przedszkolu?
Cfcgirl- Jak twoje poranne mdlosci?;-)

Hej dziewczyny ja tylko na chwilke. Michas po szczepieniach placze caly dzien, uspokoil sie ok 5 dopiero ale to na chwile i tak do teraz chwila spokoju i placz :/ nie chce nawet jesc biedak ale tak sobie popija po 80ml.
Dzien nalezal do jednych z gorszych w moim zyciu - rano dostalam telefon od mamy ze zmarla moja babcia, niestety nie zdaze na pogrzeb jest mi smutno ze nie zdazyla zobaczyc prawnuka zycie czasem jest niesprawiedliwe ktos sie rodzi a zaraz ktos umiera ;(
przepraszam was ze zasmucialam troche ale musze troszke sie wyzalic!!
trzymajcie sie cieplutko babeczki odezwe sie niebawem mam nadzieje ze malemu przejdzie szybko

Kasiu bardzo mi przykro z powodu Twojej babci:-(. Wiem co czujesz,bo ja rok temu bylam w podobnej sytuacji. Dwa tygodnie przed moim wyjazdem do Polski zmarl moj tatus:-(. Trzymaj sie cieplutko i ucaluj Michasia ode mnie.:-)

hej hej

kasiu.83 wpspolczuje , widzisz mnie rok temu rowniez zmarla babcia, ja tez byla tu w Angli nawet na pogrzebie mnie nie bylo:-(, no ale wtedy nie bylo jeszcze Szymka . Trzymkaj sie pozdrawiamy.

Kasiu j. co do twojego Kubusia , to naprawde maly lobuz z niego , az sie boje co to bedzie jak Szymek podrosnie.
Jak tam brzusio i dzidzia? Masz juz imie ? Ponoc z drugim dzieckiem szybciej sie londuje na porodowce ,ciekawe kiedy ci wezmie?:-)

Dziewczyny co do synka to sie chyba przestawil , a to chyba wszystko dlatego ze ta zmiana czasu.:tak:Wczoraj poszedl spac ok 10 i wstal dzis ok8 , mam nadzieje ze tak pozostanie.
Ide zjesc sniadanko

hej dziewuszki!! dzis juz lepiej ze mna i Michasiem :) Maly dostal o 22 paracetamol i spal w miare spokojnie obudzil sie na buteleczke i zjadl prawie cala czyli 120 ml :) to juz sukces jak na niego. rano dostal znowu troszke paracetamolu (polowe wyplul) i teraz sobie przysnol, jest jeszcze troche nerwowy i macha tymi raczkami i nozkami i steka nie mogl zasnac ale wszytsko na najlepszej drodze!!
Kama wozek super tez podsiadam ten model :)
Lozeczko bardzo podobne juz stoi u mnie w domu w Polsce i czeka na Michaska :0 przydatna rzecz bo mozna go zabrac ze soba na wczasy lub inne wyprawy w pryszlosci :-D
oooo juz sie wierci i budzi i tyle bylo jego spania

reklama
czesc wszystkim,

kasia - super ze michalkowi sie poprawilo, mozesz mu podawac paracetamol strzykawka po troszeczku wtedy nie wypluje

niunka - imienia nie mamy w dalszym ciagu, mam nadzieje ze jak zobacze malucha to wtedy jakos samo sie dobierze, mamy kilka pomyslow, ale do zadnego nie jestesmy przekonani na 100%; brzusio wielki i coraz ciezszy, psiocze teraz na tutejszych architektow, ktorzy wymyslili kuchnie na dole, a lazienke na gorze :wściekła/y:

Bylismy dzis w sklepie po rozne drobnostki dla mnie i maluszka, przygotowania powoli sie rozkrecaja, zjedlismy obiadek (dzis kuchnia hinduska z asdy) i wybieramy sie na wycieczke do Mexborough odebrac stamtad Bartka.

Do góry