reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej, Chciałam Wam tylko dać znać, że dolecieliśmy ok, jest nam tak dobrze,że nie wróciłabym w ogóle, ale cóż, jak mus to mus. Już w czwartek będę w kraju i nadrobię
Kochany Buziaczku niech się Wam tylko różami życie ścieli...
Całujemy pa

reklama
Witam kolezanki!!
To znowu ja,zrzedzaca ciezarowka. Juz dostaje swira w domu. nudzi mi sie okropnie.
Wlasnie jestesmy w trakcie poszukiwania wlasnego M. Chcemy kupic jakic maly domek. Mam cicha nadzieje ze jeszcze przed narodzinami Maksa bedziemy na swoim.
Doszlismy do wniosku ze jak mamy co miesiac placic obcemu 550 funtow,to chyba lepiej te pieniadze zainwestowac w rate kredytu mieszkaniowego. I tak przyznali nam w banku 118000 funtow wiec szukamy. Ale w Leeds sa bardzo drogie domy,w Bradford 20% taniej. Niestety nie mozemy sie przeprowadzic do Was bo Krzysztof ma tutaj bardzo dobra prace i zal z niej rezygnowac,a dojezdzac codziennie to troche za daleko. Ale moze cos sie znajdzie. Sciskam was wszystkie mocno:-):-):-)

czesc :)

niunka - niezaleznie czy bede rodzic czy nie, to Bartek bedzie pral i prasowal ubranka dla mlodego, sam sie zaofiarowal ze to zrobi :) Kubus mial uczulenie na poczatku na proszki i pralismy w platkach mydlanych no i moj stwierdzil ze teraz tez tak zrobimy a on mi w tym pomoze, nie protestuje :)
super wakacje sie Wam szykuja, my tez chcemy leciec w lutym do PL na ferie w gorki, mam nadzieje ze uda sie wyrobic tak szybko paszport dla mlodego

Dzis jest ostatni dzien w pracy, od jutra ma jak na razie bezterminowe wakacje, szkoda tylko ze nie mozemy sobie nigdzie pojechac :( Ale bardzo sie cieszymy z Kubusiem, bo bardzo sie za nim stesknilismy. Juz nigdy wiecej takich kontraktow.

cfcgirl - czekamy na informacje, co z dzidzia i jak sie czujesz

Moze znow jakis wypad na kawke/herbatke?

KAMA - a szkoda , mialabys blisko na spotkania mamusiek;-):-)

KASIU - ale ty masz dobrze , taka pomoc od mezusia.:-)

Acha kobitki pozdrowienia od Karoliny , nie ma bidulka na nic czasu, obiecuje ze jak go znajdzie to do nas dolaczy na forum:-).

a ja sie tylko pochwale:tak:ze jutro ostatni dzien w pracy..jakos tak sie okazalo ze mam jeszcze 16dni urlopu a potem juz macierzynski:-) mam nadzieje ze mi jakies pomysly podsuniecie jak nie nudzic sie w okresie oczekiwania na godzine zero;-) pozdrowki

hej dziewuszki ja na sekunde. nabawilam sie chyba zapalenia ucha - boli jak cholera, myslalam ze wytrzymam zeby isc do lekarza w Polsce ale chyba nie dam rady, przelamie strach i niechec -zadzwonie i pojde chyba jutro do gp moze da cos innego niz paracetamol bo to juz nie pomaga :(( nigdy mnie ucho nie bolalo ale teraz juz wiem co to za starszna katorga :(
ja sie powoli pakuje juz jedna walizka pelna Michasia rzeczy a jeszcze moje rzeczy i jarka ehh nie wiem czego malym dzieciom nie przysluguje bagaz przeciez takie malenstwa najwiecej potrzebuja!! no i jeszcze na dodatek okazuje sie ze musze dokupic bilet na fotelik bo wozek jest tylko za darmo a ich to nie obchodzi ze fotelik jest czescia wozka :crazy:
Maly reaguje chyba na pogode, nie chce jesc skupany dzis :-(
dobra lece polkanc kolejna tabletke :wściekła/y:

kasiu - bidulko , wiem co to naczy bolace ucho.
Co ty piszesz o tym bilecie na fotelik, jaki dodatkowy bilet? A jakimi liniami lecisz?

My lecimy w lutym i tez mam zamiar wziasc fotelik, ale teraz ty mnie zaskoczylas z tym biletem:szok:.

No a my dzis bylismy na szczepieniu z Szymkiem , troszkie poplakal ale i tak bylo lepiej niz ostatnim razem. Pozostal za miesiac ostatni raz , a potem dopiero jak bedzie mial roczek.
Jak tam u was ze spacerkami? My staramy sie chodzic codziennie , tylko ze robi sie coraz zimniej, musze kupic cos cieplutkego dla malego do ubrania, moze kombinezonik, nie wiem czy sie sprawdzi i czy bedzie praktyczny.

Kasiu.j - jak samopoczucie?

Yowka - jak u was , dajesz rade z wszystkim? Jak Szymek?

Karola - pracusiu , daj znac o sobie;-)

Koncze , papa do jutra:-)

czesc dziewczyny,

Czuje sie nawet dobrze, tylko mnie schody wykanczaja. Moi faceci teraz poszli na toddler group wiec mam 1,5h ciszy w domu :)

Niunka - kombinezonik napewno ci sie sprawdzi, nie wiem jak Twoj Szymek, ale dzieci nie cierpia ubierania, a to sie zaklada raz dwa, poza tym na wycieczke do nosidla jak sie wsadza dzidzie to mu nic nie bedzie podwiewac.

Kasia - koniecznie idz z uchem do lekarza, bo w samolocie podczas lotu bol Ci sie moze nasilic, raz tak lecialam i nie chce juz nigdy wiecej, myslalam ze umre tak mnie bolalo;
I niestety te tanie linie lotnicze nie sa juz takie tanie, wprowadzili tyle dodatkowych oplat, ze jak masz zaplacic to wychodzi jakas kosmiczna kwota; wiem jak trudne jest pakowanie jak sie leci z niemowleciem, zeby sie zmiescic w tym limicie, prz Kubusiu mialam jeszcze fajnie, bo zwykle mi przymykali oko na dodatkowe 5 kg, ale teraz juz nie ma szans, sprawdzaja co do kilograma, i wtedy latalismy glownie wizzairem, bo to byla jedyna linia ktora na poklad wpuszczala z krzeselkiem i dziecko moglo w nim leciec, a teraz trzeba trzymac na kolanach ten slodki ciezarek, jeszcze jak jest malutki to fajnie, bo sobie spi czy je, a taki prawie 2 letni co ma mrowki w pupie? (dla mnie te 2h wtedy to byl koszmar, na szczescie teraz juz ma swoje siedzenie, ale i tak dla niego w jednym miejscu tyle czasu to wiecznosc)

Milego dnia, zmykam sie ubrac a potem wybieramy sie na zakupy dla malej mychy, musze kupic jakas komode, bo mi sie ciuchy w szafach juz nie mieszcza. W koncu tego malego tez trzeba w cos ubierac ;)

Niunka ja lece ryanair liverpool-poznan to najblizej mojego miasta bo miszkam w stargardzie szczecinskim, czytalm regulamin i jest wyraznie napisane ze wozek jest przewozony za darmo ale inne sprzety typu fotelik sa dodatkowo platne ja nie mam opalconego wiec bede musiala na lotnisku sie popytac. boze zeby tylko Michas dzielnie zniosl ten lot :)
Kasiu tak tez wlasnie pomyslalam ze w samolocie to te ucho mi odleci i na jutro jestem umowiona do lekarza tylko boje sie isc z Michalkiem bo przeciez tam beda chorzy ludzie na poczeklani ehh a nie mam z kim go zostawic, jeszcze poprosze dzis kolezanke zeby po pracy poszla ze mna tam i zostala przed przychodnia z wozkiem
oo wlasnie byl listonosz i przynizol list w sparwie child benefit!! NIUNKA ty tez dostalas najpierw list ze dostaliscie to a pozniej dostaliscie drugi kiedy wam zaplaca ? ale zakrecilam :)
Kasiu ja tez mialam problem ze schodami a teraz mam nerwa na ten dom bo sypialnie z wc sa na gorze a kuchnia i tv na dole i jak zostawie Michalka na gorze w lozeczku to co 5 min musze chodzic i spr, podawac smoka, itd itd wiec coraz czesciej trzymam go ze soba na dole ja ogladam tv krzatam sie po kuchni a on lezy w lezaczku sobie. ale kupie w pl w koncu ta nianie i mam nadzieje ze bedzie czesciej lezal sobie w lozeczku na gorze :)
eh do jutro musze przetrzymac z tym uchem narazie szpikuje sie ketonalem na noc a w dzien wytrzymuje jakos ;/
buzka i milego dnia

reklama
wlasnie mi sie przypomnialo ze ja przeciez musze nabrac puszek z mlakiem dla Michalka ;// ja juz nie wiem co mam zrobic bo jak wezme te mleko to ja i jarek nic nie bedziemy mogli wziasc no moze po jednej bluzce :// dziewczyny co ja mam zrobic? moze w pl dac mu polskie mleczko co? czy lepiej nie ryzykowac?

Do góry